2016
8.85 Lengte (meters)
Composiet
Diesel
Jachtmakelaardij Kappers

Jachtmakelaardij Kappers

Sluispad Noord 1
4797 SN Willemstad


7jaar actief op
Boten.nl

016847... Toon Vermeld Boten.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


Aangeboden door:

Jachtmakelaardij Kappers

Sluispad Noord 1
4797 SN Willemstad


7jaar actief op
Boten.nl

016847... Toon Vermeld Boten.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


Jachtmakelaardij Kappers

Sluispad Noord 1
4797 SN Willemstad


7jaar actief op
Boten.nl

016847... Toon Vermeld Boten.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.

Eindelijk de gedroomde boot gevonden maar nog niet direct het geld beschikbaar? Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Denk goed na over de financiële gevolgen zodat je vooraf zeker weet dat er achteraf geen tegenvallers zijn. Lees verder.Het vaarverkeer in de Nederlandse wateren neemt steeds meer toe. Door de drukte op het water is de kans op schade ook steeds groter. Zorg voor een passende bootverzekering die vaargebied en -gedrag dekt. Lees verder.

Omschrijving Tirion HP28

Onderscheidend en goed zeilende Daysailer, met volwaardig interieur.

De Tirion HP28 betreft een goed zeilend jacht, met prettige zeileigenschappen. Het rompontwerp is van de hand van De Ridder Yachtdesign. De Tirrion HP28 is doordacht gebouwd, waardoor het jacht tevens makkelijk en comfortabel te zeilen is. Deze one off HP-uitvoering is met oog voor detail gebouwd, wat resulteerd in een onderscheidend jacht, met mooi uitgevoerde details. Hoewel het jacht ontworpen is als Daysailer, doet deze type-omschrijving geen recht aan de mogelijkheden van deze HP28. Binnen treft u een weliswaar praktisch, maar volwaardig interieur om comfortabel aan boord dte kunnen verblijven. Zo voorziet het jacht o.a. in een, voorkajuit, toiletruimte en kleine kombuis. Algemeen
Besturing: Composiet helmstok met verlenger. Jefa lagersysteem voor roerkoning
Ramen: Aluminium poorten en dekluik
Doorvaarthoogte normaal: Eenvoudig strijkbare mast.
Overig:

Deze Tirion HP28 is gebouwd door een ervaren jachtbouwer, welke werkzaam is geweest bij diverse, vooraanstaande (inter-)nationale werven, gespecialiseerd in composietbouw. Deze HP-uitvoering betreft een one-off variant met een onderscheidende opbouw.Tijdens de bouw is er daarbij veel aandacht is besteed aan mooie, praktische oplossingen. 

Aan de basis van het ontwerp van de Tirion ligt een romp-ontwerp van vooraanstaand ontwerpbureau De Ridder Yachtdesign, welke garant staat voor goede zeileigenschappen. Deze one off HP28 onderscheid zich echter door een andere kielvariant. In plaats van een ondiepe vinkiel, is er gekozen voor een kimkiellen met NACA profiel schachten en ballast-bulb. Ondanks de geringe diepgang behoud het jacht daarmee goede zeileigenschappen. 

De romp is opgebouwd uit een epoxy-laminaat met Ceder kern. Het dek en opbouw zijn vervaardigd uit 20 mm. foam core, met 1500 gram glasvezel aan beide zijden. Ter versteviging van o.a. dek en puttingen is het jacht voorzien van een Kevlar webframe. 

De dek- en kuiplayout is modern, overzichtelijk en 'clean'. Een zeer mooi uitgevoerd detail zijn de in het dek verwerkte 'flush' afwateringsgootjes, waarmee buiswater afgevoerd wordt, voordat het de kuip bereikt. De grote kuip, met comfortable zitplaatsen op het gangboord blijft op die manier lang droog. 

Deze Tirion 28HP is zeer licht gebruikt en verkeert daarmee nagenoeg nog in nieuwstaat. 


Accommodatie
Materiaal, kleuren: Het interieur is nog niet voorzien van kussens/bekleding
Verblijfsruimtes: Interieur met keuken, twee langsbanken, kastruimte en voorkajuit. Tevens hondenkooien onder kuipbanken.
Hutten: Voorkajuit, met ruim bed in V-vorm
Slaapplaatsen: Twee extra slaapplaatsen in hondekooi onder de kuipbanken
Kooktoestel & brandstof: 2-Pits cardanisch kookcomfort, op spiritus
Overig:

De Tirion HP28 heeft een relatief lange opbouw, wat ten goede komt aan de binnenruimte. Hoewel het interieur bij Daysailers vaak onderschikt is, is de ruimte aan boord van de HP28 juist optimaal benut. Aangezien het jacht geen centrale vinkiel met wrangen heeft, kunnen vloerdelen vervallen en is de volle hoogte van de binnenruimte benut.

Het interieur is mooi afgewerkt, met gebruik van van Abachi-houten delen en sportieve koolstof details. Op het moment is het jacht nog niet uitgerust met kussenset en matrassen, maar vanzelfsprekend is dit mogelijk. Dat we hier te maken hebben met een echte zeiler blijkt o.a. uit de conventionele, maar praktische lay-out:

Zodra u binnenkomt treft u zowel aan bakboord als stuurboord een hondenkooi, met voldoende lengte om als extra slaapplaats te fungeren. Hoewel er door het jacht al de nodige opbergruimte is, zijn de hondekooien natuurlijk ook goed als extra bergruimtes te gebruiken. Aan stuurboord vindt u vervolgens een volwaardige kaartentafel, waaronder tevens een elektrische koelade gemonteerd is.

Om de inhoud van de koelkast goed te kunnen bereiden is er aan bakboord en vrijwel voorwaardige keuken ingebouwd, met 2-Pits kookcomfort en een wasbakje met stromend water. Een leuk en sportief detail; het werkblad en de spoelbak van de keuken zijn uitgevoerduit koolstof. In het salongedeelte bevinden zich twee langsbanken van circa 125 cm en hoewel sportief uitgevoerd bieden deze toch een comfortabele zitmogelijkheid.

Naar het voorschip zijn er twee kastruimtes ingebouwd, waarbij de stuurboord kast daadwerkelijk een (natgoed-)kast betreft. Aan bakboord verhult de in koolstof uitgevoerde deur een volwaardig Jabsco pomptoilet, met aangesloten vuilwatertank. Om de nodige privacy te kunnen bieden, zijn de koolstof deuren van de kasten doordacht gemaakt, zodat deze opengeklapt de ruimte van het toilet en de voorkajuit afschermen. Eventueel is op die manier ook ook de voorkajuit af te schermen, waar een tweepersoonsbed ingebouwd is.


Motor, electra, water
Brandstoftank aantal: Geïntegreerde tank uit epoxy
Voltage: 12 Volt boordnet met schakelpaneel bij kaartentafel
Dynamo: Dynamo op hoofdmotor
Watertank & materiaal: Epoxy, geïntegreerde watertank.
Vuilwatertank & materiaal: Vuilwatertank met dekafzuiging
Walstroom: Losse aansluiting
Overig:

Deze Trion HP28 is uitgerust met een volwaardige Yanmar 9pk inboard diesel, met saildrive. Dit komt het gebruiksgemak bij het varen en manouvreren zeer ten goede en biedt tevens de mogelijkheid, om grotere wateren beter te kunnen bevaren op de motor.


Tuigage
Type tuigage: Fractionele tuigage met twee sets, gepijlde zalingen
Rondhouten, verstaging: Aluminium mast, op koolstof mastvoet.
Lieren: Antal self tailing 2-speed
Strijkinstallatie: Carbon maststeun en enkel-lijns talie op ingebouwde lier
Zeilen materiaal: Maxx Apen zeildoek
Genua: NED31 Sailmakers Cross cut, 17 m2
Fok: NED31 Sailmakers High Aspect, 13.5 m2
Gennaker: NED31 Sailmakers, 45 m2
Aantal masten: Selden aluminium mastprofiel, met custom carbon giek. Rodkicker op/neerhouder
Overig:

De Tirion HP28 beschikt over een doordachte, fractionele tuigage met twee sets gepijlde zalingen. Het hoofdwant en puttings staan dusdanig gepositioneerd, dat een achterstag kon komen te vervallen. Dit komt niet alleen het gebruiksgemak onder zeil ten goede, maar vergemakkelijkt tevens de opstap aan boord, in de haven. 

Alle vallen en schoten worden onderdeks naar twee self tailing lieren geleid, waardoor het dek strak en 'schoon' oogt. De lieren in de kuip staan op een dek-geïntegreerde basis, waarin tijdens de bouw al een uitsparing voorzien is, om de lierhendel in op te kunnen bergen.

Het jacht is getuigd met een Selden aluminium mastprofiel, welke bovendeks gemonteerd staat in een Carbon mastvoet, met scharnierpunt. Middels een enkel-lijns talie op een weggewerkte lier in het dek, is de mast eenvoudig te strijken. Het grootzeil kan daarbij aangeslagen en op de giek blijven. Over de giek gesproken? Het jacht heeft een opvallende custom made, open carbon giek; tevens weer een mooi en sprekend detail aan boord!

 


Navigatie en electronica
Overig:
  • In het vlak is vanaf de bouw een universele NMEA gever aangebracht, waarop naar voorkeur divere types navigatie-elektronica aangesloten kan worden.  

Uitrusting
Zeerailing: RVS hekwerk tot aan opbouw, RVS scepters en preekstoel
Overig:
  • Bakskisten in de kuip, onder de gangboorden
  • Bergruimte onder kuipvloer, bereikbaar via dekluik.

Veiligheid
Overig:

 

Voorlopige informatie onder voorbehoud opdrachtgever.


Tirion HP28 - Visits on appointment uit 2016 te koop op Boten.nl.

Tirion HP28

Lees verder
Sluiten
Meer informatie: jachtmakelaardijkappers.nl

Basisinformatie


Merknaam: Tirion
Model: Hp28
Lengte (meters): 8.85
Breedte (meters): 2.59
Diepgang (m): 1.15
Algemene staat van onderhoud: Gebruikt
Bouwjaar: 2016
Valuta: Eur
BTW: Paid

Specificaties


Materiaal Romp: Composiet
Type Romp: Rondspant
Stuurwiel of helmstok: Helmstok
Kielvorm: Naca Profiel Kimkielen, Met Ballast-buld
Hoogte (m): 11.00
Thuishaven: Visits On Appointment
Land thuishaven: NL

Motor


Merk: Yanmar
Type: 1gm10
Vermogen in PK: 9
Aandrijving: Saildrive
Soort brandstof: Diesel
Kruissnelheid (in knopen): 5
Inhoud brandstoftank (liters): 40

Navigatie & Elektronica


Dieptemeter: Met Universele Gever In Vlak
Kompas:
Navigatieverlichting:
Stuurautomaat/Autopilot:
Log: Met Universele Gever In Vlak

Interieur


Aantal slaapplaatsen: 2
Aantal hutten: Voorkajuit, Met Ruim Bed In V-vorm
Toilet(ten):
Koelkast:
DvD Speler:
Audio:
Kooktoestel: 2-pits Cardanisch Kookcomfort, Op Spiritus

Uitrusting


Anker:
Acculader: Losse Acculader

Tuigage


Genua:
Gennaker:

Veiligheid


Lenspomp:
Pagina Afdrukken

Aangeboden door:

Jachtmakelaardij Kappers

Jachtmakelaardij Kappers

Sluispad Noord 1
4797 SN Willemstad


7jaar actief op
Boten.nl

016847... Toon Vermeld Boten.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.
Pagina Afdrukken
Bericht
Ongeldig e-mailadres
Vul verplichte velden in

Meer advertenties van deze aanbieder

Roskilde 35 MS
Lady Realwood 715

Laatst bekeken

Tirion HP28
© 1996 - 2021 Boten.nl is een activiteit van Boats Group Nederland B.V.