1991
9 Lengte (meters)
Staal
Diesel
19
Bootveiling.com

Bootveiling.com

Rubberstraat 9
1411 AL Naarden


035-544... Toon Vermeld Boten.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


Aangeboden door:

Bootveiling.com

Rubberstraat 9
1411 AL Naarden


035-544... Toon Vermeld Boten.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


Bootveiling.com

Rubberstraat 9
1411 AL Naarden


035-544... Toon Vermeld Boten.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.

Eindelijk de gedroomde boot gevonden maar nog niet direct het geld beschikbaar? Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Denk goed na over de financiële gevolgen zodat je vooraf zeker weet dat er achteraf geen tegenvallers zijn. Lees verder.Het vaarverkeer in de Nederlandse wateren neemt steeds meer toe. Door de drukte op het water is de kans op schade ook steeds groter. Zorg voor een passende bootverzekering die vaargebied en -gedrag dekt. Lees verder.

Omschrijving Lemsteraak 9 Meter

De vraagprijs is het startbedrag van de online veiling. Bied mee tot 26 oktober 2020 op www.bootveiling.com

Lemsteraak 9 Meter is een ontwerp van J.K. (Jaap) Gipon, 1910 – 1999. De Lemsteraak 9 Meter is ontworpen en gebouwd voor de pleziervaart. Het ontwerp stamt uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het schip is gebouw door Scheepswerf Van der Meer uit Kudelstaart en werd te water gelaten in 1991. Het dek en de kuip van het schip zijn voorzien van massieve teakdelen. Er zit geen staal onder zodat er geen roest kan ontstaan. De kajuit is in 2020 kaal gehaald en opnieuw in de lak gezet (5 lagen). Het kuipschot is voorzien van prachtig houtsnijwerk gemaakt door de kunstenaar Nagtegaal. De Lemsteraak 9 Meter kan goede zeilprestaties leveren zeker met haar nieuwe zeiluitrusting. De mast, roer en de zwaarden zijn in 2015 geheel kaal gemaakt en voorzien van een nieuw laksysteem.

Het interieur van de Lemsteraak 9 Meter is in 2013 op oudhollandse wijze nieuw ingetimmerd door jachtwerf Peter Schouten. Daarbij is veel aandacht besteed aan het benutten van alle bergruimten en het integreren van apparatuur zoals koelkast, oven en bijvoorbeeld de vuilnisbak. Alle apparatuur is ook van 2013. De kussens zijn nieuw en op maat gemaakt in bijpassende stof. Het interieur is wit geschilderd waardoor het geel licht en fris overkomt. De keuken is voorzien van een hardstenen aanrechtblad en voorzien van een fraaie bronzen handpompkraan. Het toilet is voorzien van een Lavac vacuumtoilet het minst storingsgevoelige systeem wat in de handel is.

De eerste motor was lichtere motor en is door de huidige eigenaar vervangen door een wat zwaardere motor. Met deze motor komt het schip met 3/4 gas mooi op rompsnelheid. De motor is altijd goed onderhouden. In 2020 heeft de motor een uitgebreide onderhoudsbeurt gehad. Daarbij is ook de schakel- en gaskabel vervangen. De start accu en service accu zijn in 2020 vernieuwd. De marifoon is van 2013. Er is een losse GPS en windmeter aan boord. De acculader is een Victron 12V/25A ook uit 2013.

Grootzeil, fok en Kluiver zijn zo goed als nieuw slechts twee seizoenen gebruikt (2016). De kluiver en de fok zitten op een rolsysteem (Harken). Daarmee is het schip zeer eenvoudig te hanteren. Het grootzeil is voorzien van twee riffen en kan goed getrimd worden met een authentieke achterlijktrekker. De Lemsteraak 9 Meter zeilt vlot en snel. Naast deze zeilen is er een weinig gebruikte Halfwinder/Bolle Jan (1993). Ook zijn er diverse losse zeilen die gebruikt als extra zeilen bij wedstrijden.

De Lemsteraak 9 Meter wordt geleverd met een zomer en wintertent. De zeilhuiken zijn in nieuwstaat (2017). De zomertent (2010) is recent gewassen en gerepareerd en in redelijke staat. Er is een losse tafel aan boord geschikt voor binnen en buiten. Er zijn twee zitkussens voor buitenaanwezig. Kortom zowel het interieur als exterieur van de Lemsteraak 9 Meter is in uitstekende staat van onderhoud. Het schip ligt klaar om er mee weg te zeilen.

Kijkdag

De kijkdag voor de Lemsteraak 9 Meter is op zaterdag 26 oktober 2020 tussen 12 en 14 uur in Teherne (NL).Veiligheid
Overig:

De brandblussers zijn van 2020.
Er zijn vijf reddingsvesten aan boord. De twee automatische reddingsvesten zijn van 2020.


Lemsteraak 9 Meter - Teherne (NL) uit 1991 te koop op Boten.nl.

Lemsteraak 9 Meter

Lees verder
Sluiten

Basisinformatie


Merknaam: Lemsteraak
Model: 9 Meter
Lengte (meters): 9.00
Breedte (meters): 3.40
Diepgang (m): 0.70
Algemene staat van onderhoud: Gebruikt
Bouwjaar: 1991
Valuta: Eur
BTW: Paid

Specificaties


Materiaal Romp: Staal
Type Romp: Rondspant
Stuurwiel of helmstok: Helmstok
Hoogte (m): 12.00
Thuishaven: Teherne (nl)
Land thuishaven: NL
Werf gebouwd:

Motor


Merk: Bukh
Type: Dv
Bouwjaar motor: 1994
Vermogen in PK: 24
Soort brandstof: Diesel
Motoruren: 800
Kruissnelheid (in knopen): 11
Inhoud brandstoftank (liters): 90

Navigatie & Elektronica


GPS:
Marifoon:
Log:

Interieur


Aantal slaapplaatsen: 4
Koelkast:
Kooktoestel:

Uitrusting


Zwemtrap:
Acculader: Victron 12v/25a
Omvormer:

Tuigage


Genua:
Pagina Afdrukken

Aangeboden door:

Bootveiling.com

Bootveiling.com

Rubberstraat 9
1411 AL Naarden


035-544... Toon Vermeld Boten.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.
Pagina Afdrukken
Bericht
Ongeldig e-mailadres
Vul verplichte velden in

Meer advertenties van deze aanbieder

Laatst bekeken

Lemsteraak 9 Meter
© 1996 - 2020 Boten.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.