CTX Battery sense

Artikel - CTX Battery sense

CTX Battery sense

Van CTEK Benelux kregen we de vraag of wij één van hun nieuwe producten wilden proberen. Het gaat om de Battery Sense. Een apparaatje waarmee je via een app op je telefoon continue de actuele laadtoestand van één of meerdere accu’s kunt bijhouden.

Het installeren van het de Battery Sense is binnen vijf minuten gebeurd: het enige wat je moet doen is de twee draden met de accu verbinden en de Battery Sense in de buurt van de accu plakken met het meegeleverde dubbelzijdige tape. Vervolgens de app downloaden, opstarten en klaar. Het bijhouden kan beginnen.

In de grafiek van de Battery Sense wordt na verloop van tijd informatie verzameld van de laadtoestand van de accu. Heel mooi is te zien dat de laadtoestand geleidelijk daalt wanneer de boot een tijdje stil staat om weer bijna maximaal te worden tijdens een lange rit.

Accukennis in uw zak
Battery Sense maakt het mogelijk om de laadtoestand van al uw accu’s in real time bij te houden. Battery Sense biedt waardevolle kennis over uw accu’s op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en transparante wijze. Kennis over de laadtoestand van uw accu’s maakt het gemakkelijk om hun gezondheidstoestand op te volgen en dus de prestaties en de levensduur te maximaliseren. Kennis die u toelaat om dure vervangingen van accu’s en vervelende defecten aan voertuigen te vermijden.

Laat uw accu’s spreken
Verbind de Battery Sense met de accu en download de app. Uw accu’s communiceren met u via uw smartphone. Wanneer u verbonden bent met de Battery Sense hoeft u zich geen zorgen meer te maken over wanneer er moet worden opgeladen.

Stap naar uw boot of voertuig en Battery Sense legt contact via Bluetooth. U hoeft niet eens de motor te starten. Battery Sense toont de laadtoestand
van al uw batterijen, tot vijf stuks. Battery Sense zal u ruim van tevoren melden wanneer u dient op te laden.

Kies de juiste lader
Battery Sense geeft u volledige controle over alle accu’s van uw voertuigen en laat u toe om de CTEK-lader te kiezen die voor u en uw voertuig past wanneer het tijd is om de accu op te laden. CTEK heeft een breed assortiment dat u in staat stelt om een oplader te kiezen voor elk voertuig en elke gelegenheid. Met Battery Sense en de bijhorende CTEK-laders, beschikt u over een volledig pakket voor uw accu.

Voordelen
Geschikt voor alle 12V loodzuuraccu’s tussen 20-200 Ah Overzicht van de toestand van alle accu’s Voortdurende meting van de laadtoestand van de accu’s Melding wanneer de laadtoestand van een accu onder een kritisch niveau daalt

Compatibel met: Android OS 4.4 (of hoger), iPhone iOS 7 (of hoger) en Bluetooth 4.0 hardware.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Modelnummer: 40-149
Nominale spanning: DC 7,0–16VDC
Min. Accuspanning: 7,0VDC
Max. stroomverbruik: Minder dan 1 mA @ 12,5V
Omgevingstemperatuur: -30 °C tot +85 °C
Soorten accu’s: 12V SLI loodzuur accu’s
Accucapaciteit: 20–200Ah
Isolatieklasse: IP67
Garantie: 2 jaar


Meer informatie:
WWW.CTEK.COM
https://youtu.be/AB9YN0DY6Zk
Facebook Comments "CTX Battery sense"
                         my-ip