BRIG Eagle 650

Artikel - BRIG Eagle 650

BRIG Eagle 650

Arne Smit

In de vorige editie hebben we de BRIG Navigator 570 behandeld, deze stoere en sportieve familieboot viel op door zijn grote interieurruimte en de mogelijkheid om de boot geheel naar wens te personaliseren. Dit artikel gaat over de BRIG 650, deze boot deelt de positieve eigenschappen met de 570, maar is dankzij zijn grotere afmetingen nog meer een ruime en luxe familieboot. In samenwerking met Van der Sanden Watersport uit Veldhoven en Honda Marine is een BRIG Eagle 650 uitgerust met een 150 pk Honda buitenboordmotor.

BRIG is momenteel één van de best verkopende RIB fabrikanten van Europa en in Zweden, Australië en Nederland zelfs nummer 1. Het succes van BRIG is gebaseerd op een aantal pijlers. BRIG timmert al jarenlang aan de weg met een gestaag uitbreidend modelaanbod, waarbij goed wordt geluisterd naar wat klanten belangrijk vinden. Verder worden de BRIGs gebouwd met grote aandacht voor kwaliteit en afwerking. Dat is ook niet verwonderlijk omdat BRIG oorspronkelijk leverancier was van componenten voor de luchtvaartindustrie, een bedrijfstak waarin fouten niet mogen voorkomen.

De BRIG Eagle 650 is een zeer veelzijdige en ruime RIB. Het testschip is uitgevoerd met een witte tube en romp. De stootrand, de kussens en de padding op de tubes zijn uitgevoerd in accentuerend lichtgrijs. De laatste jaren wordt ook vaak gekozen voor een zwarte tube met naar wens een zwarte of witte romp. De romp kan zelfs in twee kleuren worden uitgevoerd waarbij de buitenkant bijvoorbeeld zwart is en de binnenkant (de vloer en de banken) wit. Deze flexibiliteit is een sterke troef van BRIG. Overigens kunnen niet alleen de tube (PVC of Hypalon), de romp en de stuurconsole in vele kleuren geleverd worden, ook de zit- en rugkussens zijn beschikbaar in allerlei kleuren en stoffen. Op deze manier kan de eigenaar zijn boot geheel naar wens uitvoeren.

De Eagle 650 is de opvolger van de jarenlang zeer populaire Eagle 645. Omdat de 650 in de eerste plaats een familieboot is, is er veel ruimte gecreëerd. Er kunnen dertien personen aan boord waarvan er acht tot tien een zitplaats kunnen vinden. Achterin is er een fijne en brede zitbank met daaronder een grote bergruimte voor watersportaccessoires zoals wakeboards en funtubes. In de boeg zijn vier zitplaatsen, het is echter ook mogelijk om de boeg dicht te maken waardoor hier een zonnebed wordt gecreëerd. Wanneer de boot aan een strand ligt afgemeerd, zijn de opstapjes aan de achterkant van de drijvers handig om aan boord te stappen. Voor gebruik in dieper water is er naast de motor een uitklapbare zwemtrap gemonteerd.

De standaarduitrusting van de Eagle 650 is vrij uitgebreid met onder andere een ingebouwde brandstoftank van 200 liter, david hijsogen en een polyester opstap met ankergeleiding op de boeg. Op de vloer en op de boegopstap is Seadeck aangebracht. Dit is een milieuvriendelijk en weerbestendig alternatief voor teakhout. Het voelt comfortabel aan, vooral met blote voeten, en heeft een luxe uitstraling.

Het testschip is uitgerust met een 150 pk Honda buitenboordmotor. Het betreft een viercilinderlijnmotor met een inhoud van 2,4 liter. Het maximum motorvermogen voor de Eagle 650 ligt op 225 pk, maar met de 150 Honda is de Eagle ook al zeer sportief te noemen. Voor de echte snelheidsliefhebbers is een 225 Honda natuurlijk een opwindender alternatief, maar wanneer de boot als familieboot wordt gebruikt, is de 150 een prima keuze: snel, stil, goede acceleratie, licht in gewicht en een prettig brandstofverbruik. Tevens is de Eagle met de Honda 150 een goed hanteerbare combinatie waardoor een veilige vaart gegarandeerd is. Plezier en ontspanning voor de hele familie!


Specificaties
Lengte: 6,5 meter
Breedte: 2,5 meter
Diameter drijvers: 0,55 meter
Gewicht: 735 kg
Personen: 13 (maximaal gewicht 1650 kg)
Brandstof: 200 liters
Watertank: 45 liter
CE categorie: C
Maximaal motorvermogen: 225 pk
Prijs: 26.850 euro (Hypalon uitvoering)


Informatie
Van der Sanden Watersport
De run 4449
5503LS, Veldhoven
Nederland
Telefoon (040) 2539063
Fax (040) 2553121
info@sandenwatersport.nl
sandenwatersport.nl


Bekijk hier een filmpje van de Brig Eagle 650

Facebook Comments "BRIG Eagle 650"
                         my-ip