Veno 60

Artikel - Veno 60

VENO YACHTING

Arjan Bruintjes nam in 2013 de bewonderenswaardige stap om op 51 jarige leeftijd zijn eigen bedrijf te starten in de jachtbouw. Na meer dan 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij zijn schoonvader en zwager op de bekende Holterman werf in Meppel, stond hij na de financiële problemen aldaar, plotseling op straat. Arjan trok “de stoute schoenen aan” en stapte naar Vripack om de rechten van de Holterman modellenlijn over te nemen en richtte zijn bedrijf Veno Yachting op.


Voor watersporters met een budget van € 1.000.000,= is het niet moeilijk om een fraai schip te laten bouwen. Er zijn natuurlijke meerdere jachtbouwers die een prachtig schip leveren voor dit lieve sommetje…
De vraag is natuurlijk hoe je je als jachtbouwer weet te onderscheiden van de concurrentie en Arjan doet dat op geheel eigen wijze.
Zijn kracht is allereerst de kleinschaligheid. Arjan is zelf op de werkvloer te vinden en onderhoudt het contact met zijn opdrachtgever in eigen persoon. Op deze manier is custom-built, ook echt custom-built! In deze tijden, wil niemand graag vooruit betalen. Bij Veno Yachting worden geen grote aanbetalingen gevraagd en wordt er wekelijks (achteraf) gefactureerd. De opdrachtgever loopt hiermee geen financieel risico en betaalt voor wat er werkelijk in het schip is geïnvesteerd.

Misschien wel het meest bijzondere aan Arjans werkwijze is de wijze van calculeren. Er wordt met een open begroting gewerkt. De klant mag zien wat zijn schip (netto) kost en dat bij Veno Yachting de schoorsteen moet blijven roken begrijpt iedereen. Hoeveel daarvoor gestookt wordt, is gewoon inzichtelijk voor de klant. Transparantie, eerlijkheid, betrokkenheid en vertrouwen zijn de steekwoorden voor het succes van Veno Yachting!

In dit artikel wordt de onlangs te water gelaten Veno 60 uitgelicht. Dit ontwerp van Vripack is volledig ingericht naar de wensen vaan haar trotse eigenaar. Prachtige details en materiaalkeuze maken het een oogstrelend geheel. De spiegel beschikt over 3 hydraulisch bedienbare luiken. De 2 buitenste luiken verbergen de trappen naar het zwemplatform, het middelste luik klapt verticaal open en is de entree van de “tenderbox”. Geen lelijke davits en lijnenspel-verstorende bijboot achter het schip maar een prachtig rond kontje! Er past maar liefst een 4 meter lange rib in de “garage”.


Vanzelfsprekend vinden we alle recente technische hoogstandjes aan boord. Enkele highlights:
Stabilizers, watermaker, centrale verwarming, airconditioning, 12 KVA generator, hydraulische boeg- en hekschroef met “pro-docking-system”, 2 grote touchscreen schermen voor radar, kaartplotter, camera’s, stuurautomaat, vooruitkijkende dieptemeter en motormanagement.

De prachtig afgewerkte machinekamer bevindt zich onder de kuip en is middels een groot hydraulisch luik bereikbaar. Doordat de motoren zich onder de kuip bevinden en het gehele schip hoogwaardig is geïsoleerd, is het geluidniveau ongekend laag. Als de motoren worden gestart, stijgt het geluidsniveau aan boord met slechts 2 Db. Ongekend!

De modellenlijn van Veno Yachting bestaat momenteel uit een tiental ontwerpen tussen 13 en 18 meter, zowel met open kuip, achterkajuit als flybridge. Heeft u eigen ideeën voor een nieuw te bouwen schip of zoekt u een betrouwbare kwaliteitswerf voor een refit van uw huidige boot?
Bij Veno Yachting bent u aan het juiste adres!

Info:
Veno Yachting
De Kampen 16
8325 DE VOLLENHOVE

Tel: +31 (0) 527 70 17 37
Mob: +31 (0) 62 52 25 282

www.veno-yachting.nl

Facebook Comments "Veno 60"
                         my-ip