Touwfabriek Langman

Artikel - Touwfabriek Langman

Touwfabriek Langman B.V.
Ambachtelijk vakmanschap tot één van modernste touwproducenten

Touwfabriek Langman bestaat al sinds 1638. Opgericht in een tijd dat menig VOC schip inclusief man, muis en touwwerk ten onder ging. Tragisch natuurlijk maar ook lucratief. Op dergelijke schepen werd voor het staande en lopend want aardig wat meters hennep, manilla toegepast. In de huidige 21e eeuw is Langman één van de laatst overgebleven touwslagerijen waar het ambachtelijke vakmanschap van eeuwen geleden nog steeds wordt toegepast. Goed nieuws dus voor replica’s zoals de Batavia, Tallships die zo graag een majestueus wedstrijdje tegen elkaar varen of botters en skutsjes die authenticiteit hoog in het vaandel hebben staan.


Maar Touwfabriek Langman is veel meer dan alleen dat. Met een hypermodern machinepark worden 24/7 garens getwijnd, gevlochten en geslagen die volledig tegemoet komen aan de eisen van de huidige tijd. Er vindt daarnaast een constante doorontwikkeling plaats die Langman tot zowel een innovatieve, als vooraanstaande touwproducent maakt. In Nederland, maar zeker ook wereldwijd.
Het grootste deel van de productie is bestemd voor de export, en niet alleen voor de watersport.

LangmanTouw heeft een assortiment van ongeveer 4.000 verschillende soorten koord, touwen en lijnen. Door dit uitgebreide assortiment wordt LangmanTouw in diverse branches gebruikt zoals: land- en tuinbouw, film, verpakking, decoratie, mode, scheepvaart en visserij.


Kwaliteit
De kwaliteit van touw wordt bepaald door een combinatie van de juiste productietechniek en de toegepaste garensoorten. Iedere lijn stelt weer andere eisen. Breekkracht, duurzaamheid, UV-bestendigheid, handzaamheid, soepelheid, drijfvermogen, diameter, kleur of uitstraling.

Met deze variabelen is Langman samen met grondstofproducenten en eindgebruikers doorlopend bezig met nieuwe productietechnieken en combinaties van materialen.
Dit alles om de producteigenschappen verder te verbeteren of tegemoet te laten komen aan de eisen van de klant. Langman levert ook kant-en-klare landvasten voor de superyacht industrie, een speciale website dock-lines.com is opgezet om deze luxe landvasten onder de aandacht te brengen.

Langman Kabelaring
Een mooi voorbeeld waar oud en nieuw samengaan is de kabelaring met kopleguaan voor een luxe sloep. Van origine een stootrand maar tegenwoordig toch vooral bedoeld om de boot de juiste uitstraling te geven. Dan moet zo’n kabelaring ook mooi blijven.

Langman Kabelaringen staan voor kwaliteit. Deze kwaliteit vertaald zich in een goede afwerking, goede pasvorm, en een lange levensduur. UV is wat de kabelaring doet verouderen.

Langman Kabelaringen zijn gemaakt van special daarvoor ontwikkelde garens die een grote hoeveelheid UV beschermers bevatten.

Na een periode van veel nieuwbouw sloepen is nu de vervangingsmarkt in opkomst is. Langman kan voor iedere boot de juiste kabelaring perfect op maat produceren. Doordat Langman wel 3.500 kabelaringen per jaar produceerde, beschikken ze over een grote database met de juiste afmetingen. Meer informatie over de mogelijkheden is te vinden op www.kabelaring.nl.


Vallen, schoten en landvasten
Hoe fijn zou het niet zijn om als particuliere bootbezitter te kunnen putten uit het enorme assortiment van Touwfabriek Langman. Van een winkelier kun je niet de investering verwachten dat alle ter zake doende soorten, maten en kleuren vanaf een haspel per meter beschikbaar zijn. Vandaar dat Langman het touwwerk voor o.a. de watersport heeft ondergebracht in een overzichtelijke webwinkel waar je schoten, vallen of landvasten kunt uitzoeken die het best bij je boot passen. Dat kun je vervolgens per meter bestellen en door de grote voorraden is je bestelling de volgende dag al in huis. Ook kant en klaar is mogelijk. Aangesplitst oog, met of zonder kous of voorzien van een sluiting. Dit behoort allemaal tot mogelijkheden van Touwbestellen.nl.

Ronduit indrukwekkend is de wijze waarop Langman een oog aan een val of schoot maakt met een takeling. Hier geen bindsel rondom waarvan je maar moet hopen dat het blijft zitten maar machinaal dusdanig aan elkaar genaaid dat het er niet alleen prachtig uitziet maar ook de zekerheid geeft dat een giek of gaffel niet plotsklaps naar beneden komt zetten. (zie foto)


Touwbestellen.nl biedt naast een overcompleet assortiment ook een goede service en vakkundig advies zoals je dat van een gerenommeerde producent met een passie voor kwaliteit mag verwachten.


Meer informatie:

Langman Touwfabriek B.V.
Beurtschipper 26-28
3861 SC NIJKERK
Telefoon +31 (0)33 246 19 86
Email info@langman.com

www.langmantouw.nl
www.touwbestellen.nl
www.kabelaring.nl
www.dock-lines.com


Facebook Comments "Touwfabriek Langman"
                         my-ip