Nieuwe producten van Boero Yachtcoatings

Artikel - Nieuwe producten van Boero Yachtcoatings

Nieuwe producten van Boero Yachtcoatings

Door Walter Knopper

De jaarlijks terugkerende vraag naar antifouling komt rond deze tijd weer flink op gang. Daarmee komt ook de vraag naar de wet- en regelgeving over biociden in antifouling in veel watersportwinkels weer ter sprake. De antifoulings van Veneziani hebben in ieder geval voor de komende 10 jaar de toelating ontvangen van het ‘College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en Biociden’ (Ctgb).

Het Italiaanse merk Boero produceert al sinds 1831 topkwaliteit verf.

De stichter, Bartolomeo Boero, ontdekte dat de integratie van puur esthetische aspecten met superieure beschermingskwaliteit op de jachtlakkenmarkt iets unieks zou zijn, en de sleutel tot succes zou betekenen. Het gelijk bleek aan zijn zijde gezien de huidige marktpositie van Boero in thuisland Italië, maar ook in de enorme nautische markt van Frankrijk. Genua, waar het bedrijf begonnen is, heeft omwille van haar strategische haven en nabijheid aan zee een belangrijke connectie met de bedrijven die gespecialiseerd zijn in de bouw van commerciële schepen en privéjachten.

Grote namen kiezen Boero

Zoals vele andere werven in Europa en het Midden-Oosten, hebben de erkende meesters van de jachtdesign en de meeste bouwers van exclusieve jachten uit het Mediterraan gebied, zoals Baglietto,Benetti, Codecasa en Wally, al generaties lang voor Boero coating systemen gekozen. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een marktleiderspositie voor de Boero Groep in ondermeer Italië en Frankrijk. Meer dan 40% van de stalen en aluminium superjachten worden geconserveerd en geschilderd met Boero producten.

Veneziani, topmerk van Boero

De Boero Groep produceert inmiddels een aantal topmerken in de verfindustrie. Ook in Nederland kennen we de hoogwaardige kwaliteit van het merk Veneziani. Al 145 jaar zijn Veneziani Jachtlakken te vinden op alle zeeën in de wereld. Een groot avontuur dat begon met de ontwikkeling van de eerste antifouling. Vandaag de dag, als gevolg van voortdurende investeringen van het bedrijf in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe en meer effectieve producten, verkrijgbaar in ondermeer een brede waaier van kleuren met een hoge glans en een lange levensduur. Alles in overeenstemming met de traditie van Veneziani om maximale bescherming van jachten te garanderen met grote zorg voor het watermilieu.

Nieuwe producten

De nieuwe lijn antifouling van Veneziani heet Cupron Plus. Bijzonder is dat Cupron Plus de allereerste extra langzaam zelfslijpende antifouling is. Daardoor is Cupron Plus ook geschikt voor snelvarende boten die voorheen waren aangewezen op een harde antifouling. Cupron Plus bevat speciale biociden op basis van koper, met een nieuwe formulering waardoor een aanzienlijke verbetering wordt verkregen in vergelijking met conventionele antifouling. Dit product is bijzonder aanbevolen voor jachten die een antifouling vereisen met een doeltreffende bescherming voor gebieden met zware aangroei. De antifouling van Veneziani zijn de scherpst geprijsde antifoulings op de markt en tot 3 mei 2014 heeft Boero nog een mooie aanbieding. Bij aankoop van Cupron Plus antifouling en inlevering van een waardebon, verkrijgbaar op de stand van Boero Groep op de HISWA Amsterdam Boat Show, ontvangt de consument een verfset met verfbak, twee rollers en een rol Delta 60 afplaktape helemaal gratis.

Speciaal voor de professionele markt komt leverancier Boero met de scherpgeprijsde Veneziani Guardia antifouling. Deze koperhoudende antifouling tegen zware aangroei, in zowel zoet als zout water, is geschikt voor schepen met snelheden tot 50 knopen.

Tevens een nieuw product is Boero Fresh Water. Het is een twee-componenten drinkwatertank coating op basis van epoxy. Boero Fresh Water beschermt drinkwatertanks aan de binnenzijde tegen corrosie en houdt zo het drinkwater van goede kwaliteit.

Boero Groep in Nederland

De Nederlandse vestiging van Boero Groep, met daarin de merken Boero en Veneziani, is gevestigd in het Friese Drachten. Boero Groep is totaalleverancier aan jacht onderhoudsbedrijven, nieuwbouwwerven en winkels voor jacht onderhoudsproducten.

Directieleden Hendricus Tacoma en Frans Erftemeijer beschikken beide over een lange ervaring in de verfindustrie. Met hun kennis zijn zij in staat om de Nederlandse klant optimaal te adviseren.

Boero Groep verzorgt ook een uitgebreid aanbod van trainingen, persoonlijke begeleiding en advisering op het gebied van arbo en milieu en ondersteuning bij de inrichting van spuiterijen, bijvoorbeeld in geval van nieuwbouw of een verbouwing. Boero Groep heeft een landelijk dekkend netwerk aan dealers gerealiseerd, waardoor onder andere de Boero producten op meerder plaatsen in alle provinciën verkrijgbaar zijn.

Boero Yachtcoatings

De Meerpaal 28

9206 AJ Drachten

Tel: +31 (0) 512546249

Fax: +31 (0) 512525969

E-mail: info@boerogroup.nl

Website: www.boerogroup.nl

Facebook Comments "Nieuwe producten van Boero Yachtcoatings"
                         my-ip