Specialist in kabels en besturingen

Artikel - Specialist in kabels en besturingen

HTML Generator Sample Page

Teleflex heet voortaan Seastar Solutions

Specialist in kabels en besturingen

Het kan gebeuren, je vaart de haven in en met de box in zicht is het moment daar om achteruit te slaan en de snelheid eruit te halen. Maar help, er gebeurt niets. De boot vervolgt onverstoorbaar zijn weg en boort zich in de steiger of erger, in de tot dat moment bevriende buurboot. De oorzaak? Een ogenschijnlijk simpel kabeltje wat domweg ergens breekt. Op zich een klein probleem, het is makkelijk te vervangen. De gevolgen van een dergelijk mankement zijn echter wel levensgroot. De reden waarom dat ogenschijnlijk simpele kabeltje in werkelijkheid een technisch hoogstaand product is. Teleflex is een begrip op dit gebied.



Het AmerikaanseTeleflex maakte al in 1941 bedieningskabels voor gevechtsvliegtuigen. Vanaf 1960 is de kennis en expertise van deze producent ook voor de watersport beschikbaar. En hoe. Belangrijke motorenfabrikanten zoals Yamaha of Volvo of werven als Zodiac, Bayliner, Beneteau of Halberg Rassy passen alleen teleflex kabels toe voor de besturing van het roer of hekdrive en de bediening van de keerkoppeling. Namaak is geen optie. Wanneer een besturingskabel niet aan de ISO norm voldoet zijn er landen die ze nu al niet toelaten. Een verzekeringsmaatschappij keert dan veelal niet uit. Ook in Brussel is regelgeving hierover in de maak waarbij ook hier de toegepaste kabels aan een strenge norm moet voldoen. Een kloon uit een ver land kan misschien een besparing van een paar euro opleveren alleen mis je de volledige betrouwbaarheid en soepele werking van het origineel. Daarbij staan bij Teleflex de ontwikkelingen niet stil.

Xtreme steering

Naast sterk en betrouwbaar moet een bedieningskabel ook soepel werken. Met name bij de stuurinrichting. Van zwaar sturen krijg je lamme armen. Ook kan het geweld van de motor effect hebben op het stuur. De wielwerking van de propeller eist dan behoorlijk wat tegenstuur. Speling op het stuur is een ander traditioneel nadeel van kabelbesturingen. Teleflex Xtreme stuursets kennen dit nagenoeg niet. De Xtreme kabel is zo ontworpen dan de kern een minimaal contact heeft met de mantel maar wel zeer strak past. Hierdoor is de speling minimaal en ontstaat een soepele bediening doordat de kern meer contact maakt met een smeermiddel dan met de mantel zelf. De stuurkop van de set is daarbij zo ontworpen dat de motor geen feed-back kan geven. Ontspannen varen dus waarbij het gevoel op het stuur, het grote voordeel van besturing met kabels, wel behouden blijft.


De Nederlandse watersportgroothandel Allpa Marine Equipment verzorgt voor Seastar Solutions, de nieuwe naam van Teleflex, de order fulfillment. Niet de Amerikaanse producent maar het Hollandse Allpa voorziet motorenfabrikanten en werven wereldwijd van deze bedieningskabels. Hiermee is ook de vervangings markt en de OEM markt in Nederlandse handen. Allpa Marine Equipment is een van de grootste watersport groothandelaren in Nederland en noordwest Europa. Opgericht in 1971, is Allpa vandaag een dynamische, internationaal werkende groothandel met producten voor alle facetten van de watersport. Zeil- en motorjachtwerven, nautic shops, service bedrijven, inboard- en outboard- motordealers en de commerciële vaart vinden met name op het technische vlak, vrijwel alles in de lijvige catalogus van Allpa Marine Equipment. Ook de hydraulische besturingen van Teleflex c.q. Seastar Solutions.

Voor meer informatie:

Allpa Marine Equipment

Kerkenbos 10-15

6546 BB Nijmegen

T: 0031-24-377 77 73

F: 0031-24-377 77 70

E-mail: info@allpa.nl

www.allpa.nl

Facebook Comments "Specialist in kabels en besturingen"




                         my-ip