Toonaangevend in technische scheepsaccessoires

Artikel - Toonaangevend in technische scheepsaccessoires

HTML Generator Sample Page

Allpa Marine Equipment

Toonaangevend in technische scheepsaccessoires

Een boot is al snel een complex geheel. Er moet mee gevaren en op geleefd kunnen worden. Een veelheid aan onderdelen, accessoires en materialen moeten dat mogelijk maken. Daarbij zijn er nogal wat verschillende verschijningsvormen. Een sportboot bestaat uit een andere onderdelenlijst dan een zeiljacht. Hierdoor is het assortiment van een watersportwinkel met 100.000 artikelen nog niet compleet. Voor een winkelier is het ondoenlijk dat allemaal op voorraad te hebben. Daar heb je een goed gesorteerde voorraadhoudende groothandel voor nodig die dat ene, niet zo vaak voorkomende onderdeeltje, snel kan leveren.

Allpa Marine Equipment is een van de grootste watersport groothandelaren in Nederland en noordwest Europa. Opgericht in 1971, hield Allpa zich in eerste instantie bezig met de verkoop van Comet zeiljachten. De bijbehorende verkoop van onderdelen was eigenlijk een commerciële verrassing. De handel hierin ontwikkelde zich zo goed dat de jachtenverkoop beëindigd werd en Allpa zich volledig ging concentreren op de marketing van onderdelen en accessoires.

Sinds 2000 wordt Allpa geleid door Mark Rutgers. Een 30-tal hooggekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers vormen samen een ter zake kundig team dat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Allpa presenteert zich hiermee als een dynamische, internationaal werkende groothandel met producten voor alle facetten van de watersport. Zeil- en motorjachtwerven, nautic shops, service bedrijven, inboard- en outboard-motordealers en de commerciële vaart vinden met name op het technische vlak, vrijwel alles in de lijvige catalogus van Allpa Marine Equipment.

Vanuit het hoofdkantoor in Nijmegen, met een goed gevuld magazijn van 7000m2, worden louter A-merken snel en efficiënt verzonden aan afnemers in heel Europa.

Teleflex

Voor deze Amerikaanse fabrikant van bedieningskabels verzorgt Allpa de order fulfillment wat inhoud dat niet de producent maar Allpa motorenfabrikanten zoals Yamaha of Volvo of werven als Zodiac, Beneteau of Halberg Rassy van deze bedieningskabels voorziet. Teleflex maakte al in 1941 bedieningskabels voor gevechtsvliegtuigen. Vanaf 1960 is de kennis en expertise van deze onderneming ook voor de watersport beschikbaar. Denk niet dat zo’n kabel een onbelangrijk onderdeeltje is. Er vinden met regelmaat aanvaringen plaats omdat een koppelingskabel breekt. Je staat dan gek te kijken wanneer je de boot achteruit wil laten slaan om af te remmen terwijl er niets gebeurt. Het is daarom typisch een onderdeel waar aan de kwaliteit geen enkele concessie gedaan kan worden.

Goiot

Op basis van zeer veel industriële kennis en ervaring op het gebied van metaalbewerking, maakt het Franse Goïot dekluiken, patrijspoorten, stuursystemen en dekbeslag. De glasdivisie bedient jachtbouwers en jachtreparatiebedrijven met standaard en maatwerk oplossingen voor windschermen, deuren en patrijspoorten. Het is een innovatieve producent waarvan de producten een reputatie hoog hebben te houden. Stevig, duurzaam, vernieuwend en mooi zijn daarin sleutelwoorden. Zowel de belangrijke scheepswerven als bouwers van legendarische jachten passen Goiot veelvuldig toe.

Selva

De enige producent van buitenboordmotoren in Europa is Selva. Deze Italiaanse fabriek brengt onder de eigen merknaam een complete lijn 4-takt motoren op de markt in de vermogensklasse tussen de 2,5 en 150PK. Daarnaast zijn Yamaha en Yanmar mede-eigenaren en laten hier ook veel onderdelen maken. Selva kom je dus veel vaker tegen dan je zou denken. Het laatste wapenfeit is een 4 pk Seabass motor met een revolutionair oliepompsysteem. Met dit systeem zit er geen olie in het motorblok maar wordt dit uit een aparte tank aan de brandstof toegevoegd op het moment en in de hoeveelheid die nodig is om de motor soepel te laten draaien. Het grote voordeel is dat de motor in iedere stand opgeborgen kan worden zonder dat er olielekkage optreed. Bij iedere andere buitenboord kan dat niet zonder olie uit het luchtfilter te laten lekken. Voor bijbootbezitters een uitkomst. Wanneer de Selva niet gebruikt wordt past het zonder zorgen in iedere bakskist.

Sole

Het Spaanse Sole mariniseert motorblokken die van origine in de industrie worden toegepast. Deutz, Mitsubishi, Hyundai en Nissan vormen de basis die van Sole zwemles krijgen. Daar is Sole op zich niet uniek mee. In de manier waarop is de fabrikant dat echter wel. Sole diesels en generatorsets zijn degelijker uitgevoerd en hebben daardoor een langere levensduur. De warmtewisselaar bijvoorbeeld, het eerste wat vorstschade op kan lopen, is veel dikker dan van vergelijkbare andere merken. Corrosie of bevriezing geeft daardoor minder snel panne. De motoren zijn daarbij licht en compact gehouden. De 32PK is daar een mooi voorbeeld van. Alle andere merken gebruiken hiervoor een 4 cilinder basisblok. Sole heeft hier een cilinder vanaf gehaald. Het gevolg is een gewichtsbesparing van 40kg en een veel kleinere inbouwmaat.

Sole voldoet tot en met de mini 55 al aan de nieuwe emissie eisen van 2015. Ook de grotere motoren zullen hier bijtijds aan gaan voldoen waarmee Sole zowel een duurzame als milieuvriendelijke lijn met dieselmotoren en generatoren op de markt brengt.

Deze en een keur aan andere topmerken vullen moeiteloos 600 pagina’s Allpacatalogus. Maar ook voor Allpa neemt het internet een steeds belangrijker positie in. Vanaf half juni zal de nieuwe website klaar zijn die een flinke omwenteling teweeg zal brengen. Natuurlijk zijn hier alle artikelen en hun specificatie te vinden. Nieuw is een on-line bestelsysteem met voorraadindicatie waarmee winkeliers en jachtwerven 24 uur per dag informatie kunnen inzien en hun bestelling kunnen plaatsen.

Voor meer informatie:

Allpa Marine Equipment

Kerkenbos 10-15

6546 BB Nijmegen

T: 0031-24-377 77 73

F: 0031-24-377 77 70

E-mail: info@allpa.nl

www.allpa.nl

Facebook Comments "Toonaangevend in technische scheepsaccessoires"
                         my-ip