AHA Professional maakt zwaar werk licht

Artikel - AHA Professional maakt zwaar werk licht

AHA Professional

Maakt zwaar werk licht

Zet een gepassioneerde zakenman naast een eigenzinnige Willie Wortel en er komen mooie dingen uit voort. Vooral wanneer ergonomie de boventoon voert. AHA Professional is zo’n initiatief met een drietal artikelen die ieder voor zich het leven met een boot danig veraangenamen.

Step-Up

Eenvoud is de kracht van een handig trapje om vanaf een boot met een wat hoger vrijboord toch waardig op dat wiebelige vingerpiertje te stappen. Met de Step-Up van AHA Professional is dit een peulenschil. Er zijn drie uitvoeringen. Met een enkele trede en een opstap van 27of 34cm. Daarnaast een tweetreeds waarvan de opstap 26 en 52 cm is. De Step-Up is gemaakt uit RVS 316, en voorzien van rubberen manchetten ter bescherming van de gelcoat of lakwerk. Bevestigen kan niet eenvoudiger, simpelweg over de voetlijst van de boot hangen en de opstap is geschikt voor gebruik. De Step-Up is voorzien van een veiligheidslijn om verlies te voorkomen en neemt weinig ruimte in zodat het gemakkelijk in de bakskist past.

Balansa

Wel eens ondersteboven een onderwaterschip liggen schuren? Dat is geen pretje. Maar met de Balansa krijg je er wel lol in. In plaats van boven je macht werken neemt een de Balansa dit zware werk over. Op een verstelbaar statief is aan een zijde de mogelijkheid om een aantal merken schuurmachines te bevestigen die aan de andere zijde van de as bediend wordt. De beweging van de schuurmachine is volledig 3D waarmee het de contouren van de boot over een groot bereik kan volgen. Een contragewicht maakt het werk licht waardoor er in korte tijd meer verzet wordt. Oude antifouling ligt er zo uren eerder af. Met een geïntegreerd stofafzuigsysteem is beschermende kleding niet noodzakelijk. De Balansa is zowel te koop als te huur in een handige transportkoffer.

Bublift

Nog zo’n herkenbaar proleem, althans, voor een bootbezitter met een gemotoriseerde bijboot. Vanaf de spiegel de motor plaatsen of wegnemen is vaak een hachelijke onderneming. Met de omschakeling naar milieuvriendelijker 4takt zijn de buitenboordmotoren er ook niet lichter op geworden. Met een Bublift maakt dat echter niet meer zoveel uit. Aan boord is de motor netjes geborgen op een plankje aan de hekstoel. Onderaan het plankje is een parallelarm met geïntegreerde 6-loper die zonder krachtinspanning, met een borg op de bedieningslijn, de buitenboord kan laten zakken tot de positie waarop het aan de bijboot moet. Met veel meer grip is een motor tot 8PK dan eenvoudig te plaatsen. Andersom gaat net zo makkelijk. Het kan daardoor een preventief middel tegen diefstal zijn. Je haalt de buitenboord er makkelijker, dus ook eerder, er toch maar even af voor een plek achter slot en grendel.

Voor meer informatie:

AHA Professional

Feithspark 1-1

9356 BX Tolbert

T. 0594-554303

F. 0594 554040

info@ahaprofessional.nl

https://www.ahaprofessional.nl

Facebook Comments "AHA Professional maakt zwaar werk licht"
                         my-ip