Albatros sloepen en tenders een Nederlands kwaliteitsproduct

Artikel - Albatros sloepen en tenders een Nederlands kwaliteitsproduct

Albatros sloepen en tenders een Nederlands kwaliteitsproduct


Een pionier in sloepvaren kun je de Leidse werf Albatros gerust noemen. Al in 1973 werden er boten gebouwd. Eerst speedboten voor het wedstrijdcircuit. In 1987 vond de overstap naar luxe dieselsloepen plaats. Toen een revolutionaire ontwikkeling aangezien sloepvaren nog echt in de kinderschoenen stond. De eerste Albatros was een naar huidige maatstaven basic model van 21 ft. Nog steeds is deze maat het meest populair maar met basic hebben de tegenwoordige Albatros sloepen niets meer te maken. Meer luxe en vooral comfort maken de boten geheel van deze tijd. Gebleven is een kwaliteitsbewuste productie die volledig in Nederland plaatsvindt en daarmee de mogelijkheid biedt om maatwerk te leveren.Sloepen
Albatros sloepen zijn er in drie lengtematen. Een 19, 21 en 23 ft. exemplaar. Als overeenkomst hebben ze een overnaadse spitsgatromp met een aangehangen roer en een inboard diesel. De nog maar net geĂŻntroduceerde 19 is een fractie korter dan de 21, maar vooral in de breedte is er een verschil. Ook heeft de kleinste wat meer zeeg gekregen waarmee de boot een sierlijke, vrij slanke verschijning is maar dan wel met de stoere uitstraling van een luxe dieselsloep. De 21 is het succesnummer in de reeks. Ooit begon het met dit model. Van de 450 Albatros sloepen die er inmiddels rondvaren zijn zo'n 350 van dit type. Niet verwonderlijk, de Albatros 21 is een allround sloep die precies biedt wat je van dit scheepstype verwacht. Sterk, zeewaardig, uitstekende vaareigenschappen naast mooi en comfortabel. Maar wanneer het toch een maatje meer mag zijn is er de 23 voeter. In de breedte is deze niet zoveel groter gegroeid, meer ruimte komt voornamelijk voort uit meer romplengte. De voor een sloep kenmerkende kabelaring is op dit model maar liefst 100mm dik. Bij de kleinere exemplaren is dit 80mm. En net als bij de 21 wordt de afwerking vervolmaakt door een forse kopleguaan met een Turkse knoop.

Tenders
Met wisselend succes heeft ieder sloepenmerk tegenwoordig ook een tender in het program. Albatros heeft echter niet de vergissing begaan om een sloep als basis te nemen. Alleen maar een dikkere kont aan een sloep plakken en een zware motor inbouwen voldoet in de praktijk niet. Daarom is de Albatros tender opnieuw ontwikkeld als snelvarende boot. De “bonktest” laat dit duidelijk horen. Een stomp op de boorden van de boot heeft hetzelfde effect als een schop tegen de Mount Everest. Dit extra onverwoestbare is van belang wanneer je de 190 paardenkrachten loslaat op woelig water. Toch is er wel een overeenkomst tussen de Albatros sloepen en tenders en dat is een luxe en comfortabel interieur wat geheel naar wens van de opdrachtgever kan worden uitgevoerd.

Partytime
In een lijn luxe sloepen en tenders is het een beetje vreemde eend in de bijt maar de pret drukt dat niet. Met de vorig jaar geĂŻntroduceerde loungeboot is een vaartocht met vrienden of collegaÂ’s direct een knallend feest. Op een oppervlak van 5,60 bij 2,60m vinden 12 personen een zitplaats rond een professionele biertap, barbecue of king size koeling. De loungeboten zijn te koop maar ook te huur. Met een inboard diesel en een flinke kiel kan iedereen ermee wegvaren voor een onvergetelijke ervaring op de Leidse grachten of de nabijgelegen Kagerplassen.

Voor meer informatie:
Albatros sloepen en tenders
Rijndijk 112a
2331 AJ  Leiden
Telefoon 071 57 63 865
Mobiel 06 200 262 60
info@albatrossloepen.nl
www.albatrossloepen.nl

Facebook Comments "Albatros sloepen en tenders een Nederlands kwaliteitsproduct"
                         my-ip