Houdt de boot in topconditie

Artikel - Houdt de boot in topconditie

AVR Watersport
Houdt de boot in topconditie


AVR watersport heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot één van de belangrijkste sloependealers in Nederland. De onderneming bestaat bijna 10 jaar en is in die periode gegroeid naar een flinke showroom van 600m2 in Waddinxveen. Aan de basis van het succes staan dealerschappen van verschillende scherp geprijsde toer- en visboten naast outboard- en dieselsloepen. Al snel werd echter ook een geheel eigen sloepenlijn ontwikkeld waarmee de Winsome dieselsloepen en Lago Amore outboardsloepen zijn ontstaan. Inmiddels zijn er een respectabel aantal exemplaren van stapel gelopen. Met zoveel boten te water neemt de vraag naar onderhoud, reparaties of aanpassingen rechtevenredig toe. AVR vult dit in met een goed geoutilleerde werkplaats en ter zake kundig personeel.

Polyesterreparatie
Sinds de 60er jaren van de vorige eeuw is polyester nog steeds het meest gebruikte bouwmateriaal voor pleziervaartuigen. Na een wat onwennige start waarin men bij gebrek aan ervaring veelal te zwaar bouwde, is het materiaal en bijbehorende bouwwijze doorontwikkeld tot een geavanceerd proces waarmee iedere vorm en constructie mogelijk is. Polyester heeft in hoge mate bijgedragen aan de popularisering van de watersport. Ineens waren seriematig gebouwde boten in dit nieuwe materiaal bereikbaar voor een grotere groep watersporters. Aan duurzaamheid geen gebrek, er is in de tussentijd nog steeds geen botenberg ontstaan met afgedankt classic plastic. Toch gaat de tand des tijd niet helemaal onopgemerkt aan een polyester boot voorbij. Het laminaat kan gedurende haar loopbaan toch water opnemen met osmose tot gevolg. UV straling in ons moderne zonlicht kan een gelcoat doen verkrijten of er kan natuurlijk ook schade gevaren worden. AVR heeft hier veel kennis van zaken in. Zowel in het onderhoud als reparaties van polyesterboten.

Bijna alle geleverde boten heeft AVR ook in service. Wanneer er onverhoopt schade is gevaren wordt dit onzichtbaar gerepareerd. Maar daarnaast is AVR ook uitermate actief voor de offshore. Een leuk voorbeeld is een spoedreparatie aan een reddingboot. Deze had mankementen waardoor de coaster waar deze aan hing niet uit kon varen. De problemen waren best ernstig. Door scheuren in de bodem was het polyester gaan inwateren waardoor het kernmateriaal, schuim in dit geval, aangetast was. Normaal is dat een reparatie die behoorlijk wat tijd kost. AVR lukte het om dit binnen 24 uur voor elkaar te krijgen. De bodem werd in dit tijdsbestel weggeslepen. Het aangetaste schuim verwijdert waarna de sloep met nieuw schuim, glasmatten en speciaal snelhardend polyester weer als nieuw kon worden opgeleverd. En dat zonder kostbaar tijdsverlies voor de vrachtvaarder. Wanneer het snel moet kan AVR dat dus goed invullen. Een geruststellende gedachte voor plezierschippers met een polyesterprobleem. In lang niet alle gevallen hoeft de rest van het seizoen verloren te gaan met de boot in reparatie.

Schilderwerk
AVR beschikt over een professionele spuitcabine waar boten tot een meter of acht onherkenbaar mooi uitkomen. Een goed aangebrachte coating is dan ook echt iets anders dan een haastig opgerold verflaagje door een doe-het-zelver. Geen zakkers of het vervelende sinaasappeleffect. Maar een strak aangebrachte glanslaag die de boot weer voor jaren lang mooi maakt. Maar ook het houtwerk is bij AVR in goede handen. Er zijn sloepen die wel erg mooi zijn ingetimmerd. Prachtig om te zien, om mee te varen en om mee gezien te worden. Maar na een aantal jaren in weer en wind is de blanke lak niet meer wat het geweest is. Ga dat maar eens zelf doen. De vele hoeken en andere moeilijk bereikbare plaatsen maken daar zonder routine een uiterst arbeidsintensieve klus van. Om dat zelf naast een drukke baan te doen resulteert meestal in half of slecht werk. Daarmee is het zeer de vraag of zelfwerkzaamheid nu wel zoveel voordeliger is. Wanneer het eindresultaat niet voldoet, niet mooi is of snel weer gaat bladderen zijn er alleen maar kosten en ontbreekt de opbrengst. Wanneer AVR de betimmering weer als nieuw doet lijken is die opbrengst er wel.

Motorenservice
AVR is Suzukidealer met flink wat prijzen in de kast als best verkopende vertegenwoordiging. Voor service en onderhoud aan Suzuki’s zijn de monteurs van AVR volledig gecertificeerd. Ook de grote jongens van 300PK hebben geen geheimen. Maar naast Suzuki zijn ook alle andere merken welkom. Er wordt volop gesleuteld aan zowel outboards als ingebouwde motoren. Ook dieselmotoren worden door AVR geserviced of gereviseerd wanneer dat na vele jaren trouwe dienst toch eens nodig blijkt te zijn. Service op locatie is geen enkel probleem. Wanneer een klant stil komt te liggen is AVR met een mobiele servicewagen of trailer snel ter plaatse om het probleem op te lossen of om de boot te transporteren naar de werkplaats.

Suzuki
Suzuki Marine is in Nederland in korte tijd uitgegroeid tot marktleider in buitenboordmotoren. Een voorsprong op andere merken is de kennis en ervaring die Suzuki heeft met motorfietsen en auto’s. Een lichtgewicht 4 takt motorblok met veel vermogen is al decennia lang een specialisme. De wensen van de watersport sluiten hier naadloos op aan waarmee de gehele serie motoren garant staat voor een betrouwbare toepassing van de huidige stand der techniek. Bij AVR kun je ook terecht voor Suzuki boot & motor combinaties van Suzumar en Nimarine. Beide merken onderscheiden zich door kwaliteitsrubberboten met een Suzuki buitenboordmotor aan te bieden tegen een zeer scherpe prijs. Ook voor de uitgebreide selectie in sloepen met een outboard van AVR biedt Suzuki altijd een perfecte boot/motor combinatie.

Elektrisch varen
Elektrische varen is op veel plassen in Nederland verplicht en staat mede daardoor in een groeiende belangstelling. Alle boten in het assortiment kunnen dan ook met een elektrische aandrijving worden geleverd. AVR verzorgt in samenspraak de inbouw van de elektromotoren en bepaald op basis van het te verwachten vaargedrag, de juiste omvang van de accubank. Hierdoor laten deze boten je genieten van de rust, de natuur en van de frisse lucht, zonder zorgen over de bediening of de betrouwbaarheid van deze nieuwe manier van voortstuwing.
De boten zijn stil en schoon. Een elektromotor maakt nu eenmaal weinig geluid. Je hoort een zacht gezoem op de achtergrond, maar vooral de wind, het water en de vogels. Een gesprek kan zonder stemverheffing worden gevoerd, muziek hoeft niet zo hard. Dat brengt rust bij zowel jezelf als voor de omgeving.
Simpel en safe, dat is een goede elektrische aandrijving in de visie van AVR. Makkelijk te bedienen, makkelijk te gebruiken. Het vermogen is traploos regelbaar en van voor- naar achteruit gaat in één vloeiende beweging, zonder keerkoppeling. Een eenvoudig meetinstrument houdt alles bij over het stroomverbruik, hoeveel stroom er nog in de accu’s zit en hoeveel uur er nog gevaren kan worden. Eenmaal thuisgekomen, of in de haven, kun je gemakkelijk “bijtanken” in ieder stopcontact.

Stalling
AVR beschikt over een verwarmde binnenstalling met daarnaast ook de mogelijkheid op een buitenterrein de boot te laten overwinteren. Alle boten worden met de meeste zorg omringd en staan bijvoorbeeld op frame's bekleed met stof om beschadigingen te voorkomen. Met de haal en breng service van AVR zijn er over het vervoer van de boot geen zorgen meer. Naast stalling biedt AVR een uitgebreid onderhoudspakket aan. Alle voorkomende werkzaamheden die een boot in de winter nu eenmaal nodig heeft kunnen worden uitgevoerd in een goed geoutilleerde werkplaats. Schoonmaken, poetsen, antifouling en een winterbeurt voor de motor houden de boot in topconditie. Maar ook voor groter onderhoud zoals een lak- of schilderbeurt, polyester reparaties of een epoxycoating heeft AVR zowel veel expertise als mogelijkheden in eigen huis. Er worden bijna geen werkzaamheden uitbesteed waardoor er veel sneller en flexibeler kan worden gewerkt.

Voor meer informatie:
AVR Watersport

Coenecoop 139

2741 PJ Waddinxveen
Telefoon: 0182-392403

mobiel: 06-51455961
info@avrwatersport.nl
www.avrwatersport.nl

Facebook Comments "Houdt de boot in topconditie"
                         my-ip