Clever Presto 600 Bun; uniek in zijn uitstraling

Artikel - Clever Presto 600 Bun; uniek in zijn uitstraling

Italiaans design en ‘Bentley’ kwaliteiten


Hij wordt wel de Bentley onder de sloepen genoemd. De Clever sloep. Importeur en tevens eigenaar is sinds 2 jaar Watersport Giethoorn. In 4½ jaar tijd wist dit bedrijf zich een gerespecteerde naam te verwerven binnen de watersportwereld. Een naam die o.a. gemaakt wordt door de eigen ontwikkelde Wiede Sloepen en de Clever sloepen. Dit voorjaar presenteerde Watersport Giethoorn een nieuw model binnen de Clever-range: De Clever Presto 600.

Om de nieuwe Clever Presto te bewonderen gaan wij naar Wanneperveen, gelegen langs de Belterwiede. Een prachtig water, waar naast een aantal schaatssterren ook watersporters tot bloei komen. Hier langs de Belterwiede beschikt Watersport Giethoorn aan de Veneweg over een tweede vestiging. Waar in de nieuwbouw in Giethoorn vooral nieuwe boten worden gepresenteerd, treffen wij in Wanneperveen de gebruikte boten en worden hier ook de sloepen klaar gemaakt voor aflevering. Het pand ligt pal aan het water, dus even een proefvaart maken vormt geen enkel probleem. Wij doen dat in gezelschap van Sharon Pol – van de Kaap en haar vader tevens eigenaar Hans van de Kaap.

Clever
De Clever valt direct al op door zijn bijzondere uitstraling. De ronde achtervorm met zijn geïntegreerde zwemplateau, geeft hem voldoende robuuste uitstraling. Italiaanse flair gekoppeld aan kwaliteit en stoerheid. Brutaal, zeker ook wat zijn vaarkwaliteiten betreft. Maar ook mooi en elegant, wanneer hij relaxed over het water glijdt. De Clever is een sloep met bijzondere eigenschappen. Op diverse details is de Clever zijn tijd vooruit. Een voorbeeld is de hoge rugleuning. Waar andere sloepenbouwers pas de laatste jaren de rugleuningen van de banken hebben verhoogd om meer zitcomfort te creëren, maar ook om meer veiligheid voor kinderen te garanderen, daar waren de Clever sloepen al rond 1990 uitgerust met dit extra zitcomfort. Andere opmerkelijke details zijn de riante interieurruimte en de in de bun geplaatste motor. Mooi weggewerkt en dat siert Italianen wel. Die Italiaanse élégance is ook terug te zien in de stoere rompvorm.

Snelvarend
Watersport Giethoorn richt zich met de Clever Presto 600 op een breed publiek. De ideale sloep voor de relaxte genieter van tochten op het water, de man en vrouw die met hun hele gezin de zomer door op het water willen genieten, maar ook voor de stoere watersporter die graag een snelvarende sloep heeft. In de Clever Presto 600 zoals wij hem in Wanneperveen zagen, ligt een Suzuki buitenboordmotor in de bun. Daar kun je elegant en ontspannen mee uit te voeten. Maar in de Clever Presto kan een motor geplaatst worden tot 40 PK en dan heb je wel een avontuurlijke snelvarende sloep. Met een 40PK motor opent zich dan ook een zee aan mogelijkheden. Tijdens onze tocht over de Belterwiede ervaren wij dat de Clever Presto 600 zeer koersvast is en zeer stabiel op het water ligt. Ook in plané blijft hij zijn koers onveranderlijk volgen. Dan blijkt ook dat het de combinatie is van comfortabel en technisch van een hoog niveau en een luxe uitstraling die hem zo compleet en aantrekkelijk maken.

Interieur
De Clever Presto is met zijn afmeting van 6 meter geschikt voor 8 personen. Dat maakt hem mede geschikt voor een groot publiek. Van familie tot vriendensloep. En dat alles voor een prijs van Euro. 12.995,- die absoluut heel interessant is. Zeker wanneer we kijken hoeveel comfort hij aan boord heeft. Hij is voorzien van een stuurconsole met 60 cm, stuur uitgevoerd in RVS hoepel met houten spaken. Er is een keukentje aanwezig, zodat men heerlijk kan kokkerellen. En een wasbakje. Op de Clever bestaat een optie tot het nemen van een toilet.

Brede kabelaring
De boot is uitgevoerd met kuipzeil en een brede kabelaring, die hem een extra robuuste uitstraling geeft. Naast een rondzit voorin beschikt de Presto 600 achterin over een bank voor 3 personen. De rondzit voorin is dicht te leggen tot zonnebed. Onder de banken is voldoende bagageruimte. Sharon Pol van de Kaap: “Optioneel is er heel veel mogelijk. In de eigen werkplaats maken wij de boot zoals de klant het wil. Terwijl we terug naar binnenlopen zegt: “Nou mensen kunnen komen proefvaren. De boot is er klaar voor…

Technische gegevens:
Lengte: 6 meter;
Breedte: 2,20 meter,
Diepgang: 0,40 cm
Ledig gewicht: 950 kg.
Max. motorvermogen 40 pk.
Geschikt voor een buitenboordmotor.
Geschikt voor 8 personen.
Brandstof: Benzine
Rompmateriaal: Polyester.
Voor informatie:
Watersport Giethoorn,
Nering 2, 8355 DK Giethoorn,
Tel. 0521- 360550,
info@watersportgiethoorn.nl
watersportgiethoorn.nl

Facebook Comments "Clever Presto 600 Bun; uniek in zijn uitstraling"
                         my-ip