Belgian Boat Show

Artikel - Belgian Boat Show

De 24ste belgian boat show verwelkomt cabo verde als gastland. Ontdek op de boat show de natuurlijke ongereptheid en talloze waterpleziertjes van de eilandengroep. Dit jaar staan ook trendsporten voor het voetlicht: diepzeeduiken, boarding op ‘wave & wake’ en sportief zeilen.

De Belgian Boat Show verzamelt opnieuw het grootse aantal representatieve verdelers van motor en zeiljachten, open sportboten, technische accessoires, kleding en decoratiemateriaal. Het aanbod van verhuur- en charteroperatoren is ongemeen sterk. Zij brengen de horizon van exotische, maar ook extreme vaargebieden dichtbij. Ook federaties en aanverwante organisaties zijn aanspreekbaar en tonen met plezier wat de beginnende kandidaat schipper moet weten.

Op drie maanden voor de opening van de 24ste Belgian Boat Show worden de eerste reacties van exposanten alsmaar duidelijker. De sector gelooft in een opgefrist consumptiegedrag. De grote werven lanceren diverse nieuwe modellen. En de eerste reacties van de markt, die opstart voor aanlevering in de lente van 2012 zijn gunstiger dan ooit. Ook in de sector van de opleidingen en bij de overheid die vaarbewijzen aflevert, is een stijging te merken.
De Belgian Boat Show wordt de grootste speler op vlak van watersport, waterrecreatie en watertoerisme. Nieuwe spelers op de markt zoals Winner yachts en de grensverleggende Ionic zeiljachten zullen voor het eerst te zien en te bezoeken zijn. Vele andere exposanten hebben nu al aangegeven dat ze terug zullen komen.

HOOFDTHEMA’S

Cabo Verde, gastland
de eilandengroep bij de evenaar biedt heel wat vakantiecombinaties waarin water een belangrijke factor is: diepzeehengelen, diepzeeduiken, maar ook zeilen. Trek rond van eiland tot eiland en laat je betoveren door volslagen ongerepte natuur. Dit gastlandthema kwam tot stand in samenwerking met MORABEZA touroperator, INARCO architectenbureau en TAP Air Portugal.

Trendsporten
diepzeeduiken, zeilen met open sportboten, wakeboarding, kitesurfing worden verzameld op thema-eilanden. Watertoerisme blijft onveranderd de aantrekkingspool voor beginnende en sporadische pleziervaarders. Van het rustig cruisen op de binnenwateren tot zeilexpedities naar ongerepte natuurgebieden, je ontdekt het allemaal.

Yachting van 2 tot 20 meter
De Belgian Boat Show zal alweer de grootse indoor jachthaven worden met boten van alle formaten en voor alle beurzen. Van de kleinste opvouwbare opblaasboot tot het luxejacht met hutten als suites en met hoogtechnologische besturing. Aan de zeilsteiger staan de nieuwe modellen van gerenommeerde jachtbouwers instapklaar op de bezoekers te wachten.

De groene route
Duurzaamheid en ecologie zijn thema’s die in deze vrijetijdsbesteding alsmaar sterker doorklinken. Speciale signalisatie op de beursvloer tonen de exposanten die met milieuvriendelijke producten de natuurlijke kwaliteit van de vaaromgeving garanderen. Elektrische motoren, verantwoorde verven, recycleerbare grondstoffen, maar ook materiaal dat de milieuvriendelijkheid in aanlegplaatsen of jachthavens opvijzelen.

Start Boating
Zowel de watersportorganisaties, federaties, verbonden en clubs, maken de beginner wegwijs bij de instap in hun nieuwe vrijetijdsbesteding zowel op recreatief als sportief vlak. Alle overheidsdiensten geven de beste informatie op vlak van brevetten, reglementen, veiligheidsuitrusting en aanverwante tips.

Nautische schatten
Watererfgoed Vlaanderen verzamelt meer dan honderd watererfgoedzorgers. Dit gaat van particuliere eigenaars tot musea, collecties, historische werven of andere nautisch waardevolle sites. De organisatie fungeert op de Belgian Boat Show als een wegwijzer naar de diverse locaties en onderhoudt het netwerk met leden, kandidaat leden, de overheid en initiatiefnemers zoals organisatoren van nautische of aanverwante festivals.

Vaarreizigers gezocht voor het Maritieme Reiscafé
Het Maritieme Reiscafé, de eerste stap naar een verrassende watervakantie Het Maritieme Reiscafé wordt hét ontmoetingsmoment tijdens de Belgian Boat Show waar alle vaarreizigers hun ervaring met elkaar delen. Een uniek platform waar motorbootvaarders en zeilers op een informele manier hun kennis en ervaring op het water delen met alle andere geïnteresseerden. We zoeken dus mensen die vaarvakanties hebben doorgebracht op hun eigen of een gehuurd zeil- of motorjacht. Die avontuurlijke of zalige dolce farniete momenten hebben beleefd op vaarwater in eigen land of in exotische bestemmingen. Op zoet binnenwater of de zoute zee. Die met een ervaren schipper zijn meegegaan of in flottielje zijn gaan zeilen. Of die een huisje gehuurd hebben op een veel te weinig bekende plek zodat de kinderen met de bootjes in de baai konden spelen. Ervaringen van dichtbij of heel ver weg zijn niet het belangrijkst. Wel belangrijk is de zin om aan de anderen uit te leggen wat er leuk, interessant of pakkend was aan de manier van varen en de aanlegplaatsen. Gezellige en informele babbels met nieuwsgierige bootreizigers in spé. Geen toespraken of voordrachten. Uiteraard zetten foto’s en videobeelden op de laptop of interessante brochures, kaarten en souvenirs de reisverhalen en anekdotes kracht bij.

Het Maritieme Reiscafé van de Belgian Boat Show:
Zaterdag 11 februari 2011 van 14u. tot 15u30 en van 16u tot 17u30. Wil je ook je reisverhaal doen? Stuur dan meteen een mailtje naar info@shiptoshore.be en specificeer wat uw ervaring is (type boot, vaargebied, enz.). U krijgt een meer gedetailleerd programma teruggestuurd met de richtlijnen. Vaarreizigers met een verhaal kunnen gratis deelnemen aan deze ervaringsuitwisseling.

Praktische informatie


Wanneer
Van 11 tem 13 en 17 tem 19 februari 2012

Openingstijden:
Zaterdag 11/02 10 - 18h
Zondag 12/02 10 - 18h
Maandag 13/02 10 - 18h
Vrijdag 17/02 10 - 22h (nocturne - nacht van de yachting met feestelijke afronding)
Zaterdag 18/02 10 - 18h
Zondag 19/02 10 - 18h

Locatie
Flanders expo / maaltekouter 1 / b-9051 gent
Http://www.Belgianboatshow.Be
Meer info: +32 (0)9 241 92 11
E-mail: info@belgianboatshow.Be

Toegangsprijs
Volwassenen: 12 euro
Voorverkoop via www.Belgianboatshow.Be: 9 euro
Kinderen tussen 6 en 12 : 6 euro
Kinderen onder de 6 jaar: gratis
Groepstarief (vanaf 15 personen): 9 euro p.P. Vanaf 20 personen: 1 ticket gratis

Bereikbaarheid - openbaar vervoer
Met de trein tot station gent - sint pieters. Tram 1 rijdt tot aan flanders expo

Facebook Comments "Belgian Boat Show"
                         my-ip