Voorbereidingen WinterWelVaart 2010 in volle gang

Artikel - Voorbereidingen WinterWelVaart 2010 in volle gang

Voor het vierde achtereenvolgende jaar is er een WinterWelVaart in de binnenstad van Groningen. Dit jaar wordt het winterevenement gehouden op 17 (opening), 18 en 19 december. De organisatie is op dit moment hard bezig met de voorbereidingen.

Tijdens WinterWelVaart liggen tientallen (veelal historische) charterschepen aan de kades van de Hoge, Lage der A en Pottebakkersrijge afgemeerd. Al deze schepen hebben Groningen als thuishaven en varen in het (zomer)seizoen met toeristen over onder meer de Waddenzee en het IJsselmeer. De schippers openen tijdens het evenement gratis hun schepen voor het publiek. Iedereen kan kennismaken met de schippers, die graag vertellen over hun werk en de schepen. Op elk schip is iets te doen of te beleven.

Ook op de kades en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum zijn tal van activiteiten. Er is een uitgebreide kerstmarkt, live muziek en heerlijk eten en drinken. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum, die gratis toegankelijk is, zijn heel veel kinderactiviteiten.

Meer informatie staat op www.winterwelvaart.nl

WinterWelVaart is een initiatief van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, de vereniging Historische Zeilvaart Groningen en stichting Groninger Welvaart.

Facebook Comments "Voorbereidingen WinterWelVaart 2010 in volle gang"
                         my-ip