BEVEILIGEN IS NOODZAAK

Artikel - BEVEILIGEN IS NOODZAAK

Zelf heb ik het zo'n tien jaar geleden ook een keer meegemaakt. Op donderdagavond je boot netjes afgemeerd in de haven. Op zaterdag wil je lekker gaan varen. Je stapt op je schip en kijkt om je heen met het gevoel; “Hier klopt iets niet!” Plots zie je twee gaten waar twee dagen nog dure lieren hadden gezeten.Hetzelfde overkwam Paul Hunck toen zijn sloep voor zijn duur werd gestolen in Leiderdorp. Alleen hij is geen watersportjournalist maar directeur van Code-P West bv, een bedrijf dat elektronica en fijnmechanica ontwikkelt. Hij kon en ging er wat aan doen.
Samen met een aantal watersporters en technici van het bedrijf hebben ze de B-Guard ontwikkeld, een bewegingsmelder die gekoppeld is aan de GSM en op afstand bediend kan worden.

Als iemand zonder toestemming uw schip betreedt gaat er om te beginnen een akoestisch alarm af zodat de dief of vandaal snel uw schip verlaat. Tegelijkertijd zendt de B-guard een SMS bericht naar u waarin staat wat het alarm heeft veroorzaakt en waar uw schip zich op dat moment bevindt. U kunt dan met uw telefoon inbellen en meeluisteren wat er aan boord gebeurt en u kunt op Google maps de locatie van uw schip bepalen. Ook als de spanning losgekoppeld wordt of als de accuspanning te laag is krijgt u hierover bericht.

U kunt de B-Guard ook gebruiken om een koelkast of andere apparaat aan of uit te zetten, de status van uw schip opvragen, luisteren wat er aan boord gebeurt of een track en trace uitvoeren.De sensor die alles registreert is niet groter dan een 2-Euro munt en het pakket kunt u makkelijk zelf installeren. Daarvoor krijgt u een goed geschreven en eenvoudig te lezen handleiding bij het pakket. De installatie begint bij u thuis op de PC met behulp van de bijgeleverde USB stick, waar uw gegevens op worden ingevuld. Als dat gebeurd is kunt u alles in en op de boot monteren en wanneer alles is aangesloten laadt u de gegevens van de USB stick in het apparaat. Als dit goed is gegaan krijgt u een SMS bericht met de boodschap “Installatie gelukt”. Daarop zendt u zelf een SMS bericht terug naar de B-Guard met als tekst 'Status' en u ontvangt alle gegevens retour. Uw systeem is klaar voor gebruik en u weet zeker dat uw kostbare bezit veilig en wel aan de steiger ligt en blijft. Sinds kort heeft de B-Guard een ECB certificaat en wordt geaccepteerd door alle verzekeringsmaatschappijen.

B-Guard
Security Systems
Tel: 0252 346162
info@b-guard.nl
www.b-guard.nl

Facebook Comments "BEVEILIGEN IS NOODZAAK"
                         my-ip