Introductie B en C 606 - Nieuwe benjamin als lifestyleboat

Artikel - Introductie B en C 606 - Nieuwe benjamin als lifestyleboat

Verantwoordelijk voor de merknaam B&C lifestyleboats zijn Bob Brouwer en Cees den Toom van Jachthaven Achterbos. Waar de letters B&C voor staan laat zich dus raden. Met veel ervaring in de verkoop van luxe dieselsloepen zoals de B&C 707 en -808 introduceert deze sloepenbouwer de B&C 606 als jongste familielid.

De basis van de 606 bestaat uit een overnaads vormgegeven polyester spitsgatromp met opvallend veel zeeg en een aangehangen roer. De lange kiel heeft een hak die tot onder het roer doorloopt waarmee de schroef veilig in een raam zit.
Het overnaads geeft samen met een stel forse stringers en spanten een uitermate stijve romp. De indeling bestaat uit een binnenmal met een volledige rondzit van boeg tot achterschip. De instap in het midden heeft een wegneembaar kussentje. Onder de banken, het voor- en achterdek is opbergruimte in overvloed. Een motorkist staat op het midden van de kuipvloer. Er blijft op deze lengte dan niet zoveel vloeroppervlak over maar toch voldoende om je makkelijk door de boot te kunnen bewegen. De 606 heeft als basismodel besturing met een helmstok. Dat scheelt de ruimte die de stuurstand anders in zou nemen in de kuip. Ook komt er geen hydrauliek aan te pas maar wordt de koers met ouderwetse spierkracht bepaald. Zeilers zullen beamen dat een helmhout in je knuisten veel meer gevoel geeft met het stuurgedrag van je boot dan een hydraulisch bekrachtigd stuurwiel.
Net als de grotere B&C zussen wordt de 606 voortbewogen door een Lombardini diesel van 13PK. Ruim voldoende voor een rustig toerental op rompsnelheid. Dat rustige wordt mede mogelijk gemaakt door een goede isolatie van de motorkist. Nog stiller kan natuurlijk met een elektromotor. Onder het achterdek biedt een luik toegang tot een enorme bergruimte waar deze geplaatst kan worden, De accu’s kunnen als binnenballast tegen het vlak aan en de motorkist vervangen worden door een salontafeltje. Overigens is van de rondzit ook heel makkelijk een zonnedek te maken.

Het voor- en achterdek van de sloep is voorzien van een antislipprofiel. In een luxere versie zijn dit de delen die ook met teak kunnen worden afgewerkt. Houtwerk maakt de boot tot een schoonheid maar voor wie dat niet op vindt wegen tegen het onderhoud bestaat dat bij deze versie uit een jaarlijkse poetsbeurt. Als eerste en enige past B&Cboats een nieuw en uniek materiaal toe. Een vlies met een op-vallend natuurgetrouwe mahonieprint wordt onder een transparante gelcoat aangebracht. Ook een macro opname laat een niet van echt te onderscheiden “houtlook” zien. Dit wordt toegepast op alle delen die anders uit mahonie zijn zoals de schuurlijsten. Rondom is de boot voorzien van een kabelaring met kopleguaan. Het model wat wij fotografeerden had deze voorziening nog niet.

Het succes van deze sloep kon wel eens gaan liggen in een interessante prijsstelling voor de geboden waar. De hoogst haalbare- en een constante kwaliteit zijn daarbij de uitgangspunten. De B&C606 is verkrijgbaar vanaf € 25.900,- Hiervoor wordt een vaarklaar schip met helmstokbesturing en mahonie design aangeboden.

Maten en gewichten:
Lengte 5,95m
Breedte 2,30m
Diepgang 0,50m
Kruiphoogte 0,95m
Gewicht 1200kg
Motor 13PK Lombardini 2 cilinder diesel

Voor meer informatie en dealeradressen: www.bcboats.eu

Facebook Comments "Introductie B en C 606 - Nieuwe benjamin als lifestyleboat"
                         my-ip