Prins Watersport - Adres voor betaalbaar varen volop

Artikel - Prins Watersport - Adres voor betaalbaar varen volop

Vlak aan de A28 bij Nijkerk staat prominent het onderkomen waarin Prins watersport met een grote showroom en werkplaats de activiteiten een ondersteuning kan bieden die klaar is voor de toekomst. Daarnaast is het dienstenpallet uitgebreid met de mogelijkheid boten te stallen in een grote loods achter de showroom. Een mijlpaal in de geschiedenis van een snelgroeiende watersportonderneming.

Nog geen tien jaar geleden startte Rainaldo Prins en Dirk Jan Visser de handel in tweedehands boten vanuit een boerenschuur in Hoogland. Al snel kwam daar het importeren van aantrekkelijk ge-prijsde vis- en sportboten bij. Een doorbraak vormde de onder eigen naam in Polen gebouwde Prins consoleboten. Door ook te investeren in eigen mallen voor deze modellenserie en een intensieve kwaliteitsbewaking wordt er nog steeds veel boot geboden in een goede kwaliteit voor een dito prijs. Een formule die de basis heeft gelegd voor een flinke groei. Al na een paar jaar vol-deed de boerenschuur niet meer wegens nijpend ruimtegebrek. Een locatie aan de Nijkerkerstraat vormde een tussenoplossing en de opmaat naar het nieuwe onderkomen nu. Op een perceel van 5000m2 aan de Sluiswachter in Nijkerk moet er toch, althans voorlopig, genoeg ruimte zijn. De showroom neemt daar 1000m van in waarin het complete assortiment in een juiste sfeer staat tentoongesteld. In de loop der tijd is het aanbod fors uitgebreid met visboten, cabincruisers, sloepen en dit jaar met Mariah en Regal sportboten. Deze Amerikaanse muscleboats ronden het assortiment naar boven af met extra sportief zoals Mariah of extra comfortabel zoals Regal. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere series console en opblaasboten de Prins-range komen vergezellen waarmee de showroom geen meter te klein is. Met de overeenkomst dat alle boten trailerbaar zijn vind je er vele verschillende soorten, maten, merken en modellen. Een totaalaanbod voor de ge-motoriseerde watersporter tot pakweg 10 meter LOA.

Prins
Momenteel zijn er 9 modellen tussen de 4,5m en 6,2m. Deze consoleboten met een fris uiterlijk hebben prima vaareigenschappen. Vanaf € 5.950,- is een prijs die snelvaren een stuk dichterbij brengt. Nieuw is de 580 sundeck. Zoals de naam al doet vermoeden met een zonnedek en een cabine eronder. Het is een familie van toegankelijk vorm-gegeven boten die voor vele doeleinden geschikt zijn. Zonnen, vissen, achter de auto of snelvaren, multifunctioneel is een sleutel-woord in de filosofie van deze boten. Ze vormen de basis van het succes dus logischerwijs het huismerk van Prins Watersport. Dat succes wordt weer geïnvesteerd in ieder nieuw model. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant ontwikkelen de boten zich continue tot een product van de huidige tijd. Mede mogelijk gemaakt door de bouw in eigen beheer te hebben. Inmiddels varen er enkele honderden exemplaren rond die in goede gezondheid verkeren waarmee een tevreden eigenaar. Vaak komt doorgroeien dan in zicht. Voor volgend jaar staat daarvoor een cabincruiser op stapel van ruim 7 meter.

Janmor
Naast de Prins modellen ook een lijn consoleboten van het eerste uur. Met een hoger vrijboord en een wat minder geknepen achterschip zijn deze volgeschuimde en daarmee onzinkbare boten ook geschikt voor wat ruimer water en bijbehorende golven. Er zijn drie modellen, een 5,30m, 5,80 en de recentelijk geïntroduceerde 6,50m. De boten zijn in open uitvoering verkrijgbaar of als sundeck.

Beneteau
Samen met een aantal zuster-bedrijven is Beneteau een van de grootste botenfabrieken ter wereld. Prins Watersport is dealer in de regio van de Flyer series. Een lijn stoere consoleboten gericht op het ruigere werk op groter water. De flyer series bestaat uit 10 modellen tussen de 5- en 8,5 meter. Laatst geïntroduceerd topmodel is een 8,50m sundeck. Hoewel in de naam-geving de nadruk ligt op het zonne-matras is er sprake van een volwaardige accommodatie voor vier personen op vakantie. Aan de spiegel kunnen 2 motoren van 200PK gehangen worden. Ook de andere modellen worden door buitenboordmotoren aangedreven.

Mariah
Om het sportieve deel der natie ook van dienst te kunnen zijn is Prins watersport dit jaar dealer van Mariah en Regal sportboten geworden. Mariah is daarin de sportieve-ling van het stel. Deze Amerikaanse werf concentreert zich op de kleinere modellen tot 25ft. Al een jaar of 50 geldt het uitgangspunt om veel boot voor een aantrek-kelijke prijs te bieden. Value for money. Toch is er geen sprake van een haastig in elkaar gezet massaproduct. Er wordt met veel zorg en ouderwets handwerk een kwaliteit vervaardigd die het bestaansrecht van deze snelle boten rechtvaardigt. Alleen een lage prijs is niet genoeg, het eindproduct moet natuurlijk wel kloppen zowel in gebruiksgemak als levensduur. Alleen dan kun je als werf een historie van een halve eeuw opbouwen.

Regal
Waar Mariah de nadruk legt op compact en sportief is Regal, een andere Amerikaanse sportbotenbouwer, de tegenhanger die zich met luxe en comfort onderscheidt. Regal is een echt familiebedrijf, opgericht in 1969. Tegenwoordig staat de tweede generatie Kuck aan het roer met de derde in de startblokken. In een dergelijke familiaire sfeer is het niet verwonderlijk dat Regal als concept, ontwerp en eindproduct naadloos aansluit bij wat een gezin van een sportboot verwacht. Verwar Regal echter niet met een gezapig familiebootje. Een van de wapenfeiten in de historie van de werf is de ontwikkeling van het FasTrack onderwaterschip. Hierbij worden niet alleen airvents op de kimmen toegepast maar is er sprake van een echte stepped hull door over de gehele breedte een knik toe te passen. Deze zit net achter het midden van de boot en genereert in plané een bellenbaan onder het achterste deel van het onderwaterschip. Hiermee wordt het natte oppervlak gereduceerd met hogere prestaties of een lager brandstofverbruik tot gevolg. Alle Regals zijn voorzien van deze innovatie. Dat zijn maar liefst 30 modellen met een 52ft Europees gestylde sportcoupe als top of the bill.

Corsiva
Het sloepenmerk bij Prins Watersport. Er zijn zes modellen waarvan er vier als sloep uigevoerd zijn met een stuurconsole en kabelaring. De grootste, een 6,2m lange spitsgatter, heeft een buitenboordmotor in een bun waarmee de boot uiterlijk niet voor een dieselsloep onderdoet. Het concept is een succes en heeft een impuls gekregen met de introductie van een iets kleinere 560. Opvallend aan de Corsiva’s zijn de vaareigenschappen. De boten sturen mes-scherp en laten zich gemakkelijk inparkeren. Een echte gebruiksboot die er ook nog eens goed uitziet. Om ook hier doorgroeien mogelijk te maken is een 6,50m model in ontwikkeling. Als eerste ooit zal deze uitgerust worden met een dieselmotor.

Sun
Waar de Corsiva’s wat meer tegemoet komen aan comfort en luxe zijn de Sun sloepen in een wat eenvoudiger uit-voering een alternatief met een lagere prijs. Er zijn drie modellen met en vanafprijs van € 3.400,-. Ook voor sportvissers een goede metgezel.

Suzuki
Licht en compact zijn kenmerken van Suzuki Outboards. Voor Prins Watersport het huismerk in buiten-boordmotoren. Met een modellenlijn van 2,5 tot 300PK is er voor alle boten een geschikte motorisering beschikbaar. Steeds meer watersporters kiezen dan ook voor een Suzuki. Door een uitstekende re-putatie op te bouwen op het gebied van kwaliteit, duur-zaamheid en optimale service door een professioneel organisatie, heeft Suzuki haar aandeel in de markt de afgelopen jaren sterk weten te vergroten. In 2008 is het aantal verkochte motoren zelfs zo hard gegroeid, dat Suzuki met een markt-aandeel van bijna 30% zich nu officieel marktleider van Nederland mag noemen.

Door veel in vernieuwing te investeren heeft Suzuki Marine een behoorlijk aantal mijlpalen in de buitenboord-motorindustrie weten te bereiken, zoals de introductie van de eerste 300 pk sterke buitenboordmotor in 2006. De talloze ontwikkelingen van de Suzuki in-genieurs hebben niet alleen een positief effect gehad op de pres-taties van de buitenboordmotoren, maar ook op het gebied van veiligheid en milieuvriendelijkheid. Zo is de nieuwste generatie Suzuki buiten-boordmotoren uitgerust met het “Lean Burn Control System” voor een on- gekend laag brandstofverbruik, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Naast een breed aanbod in buiten-boordmotoren levert Suzuki ook een complete range rubberboten onder de namen Suzumar en Nimarine. Beide worden als A-merk in de markt gepo-sitioneerd. Suzumar rubberboten worden uitsluitend verkocht als Boot & Motor combinatie met een Suzuki buitenboordmotor. Nimarine rubberboten kunnen daarentegen ook separaat verkocht worden. Beide merken onderscheiden zich door kwaliteit aan te bieden tegen een scherpe prijs. Met meer dan veertig keuzemogelijkheden is er altijd een Suzuki rubberboot die aan de wensen voldoet.

Werkplaats
Service en reparatie van boten en motoren vinden in eigen huis plaats. In het nieuwe onderkomen van Prins Watersport is voorzien in een riante werkplaats. Een team van gekwalificeerde monteurs kan overweg met zowel inboard benzine of diesel als aangehangen motoren van alle merken. Ook las- en polyesterwerk wordt niet uitbesteed. Als klant van Prins Watersport heb je daarmee maar één aanspreekpunt van verkoop tot reparatie met het onderhoud daartussen.

Stalling
Een uitbreiding van de activiteiten is de mogelijkheid om boten in de winterstalling te plaatsen. Achter de showroom is een loods ingericht om een fors aantal vaartuigen een knus onder-komen te bieden. Uitbreiding kan hier nog plaatsvinden door ver-diepingen aan te brengen waarmee de boten gestapeld kunnen worden. Ook een full service overeenkomst is mogelijk. Alles wordt dan gedaan. De boot uit het water halen, schoonmaken en poetsen, onderhoud en eventueel reparaties plegen waarna de tewaterlating in het nieuwe seizoen ook wordt gedaan. Alleen het varen moet je zelf doen. Van deze mogelijkheid wordt driftig gebruik-gemaakt. Begrijpelijk want een booteigenaar is inene van een hoop zorgen verlost zodra professionals de boot buiten het seizoen overdekt en verwarmd opslaan en zowel het uiterlijk als het technische deel gereed maken voor het nieuwe seizoen. Dat is niet alleen maar een kostenpost. Het maakt dat de boot zijn waarde behoud en dat zie je weer terug in dezelfde portemonnee.

Prins Watersport is met al de boten in de showroom zowel importeur met een zestal dealers in Nederland als zelf een dealer met een eigen rayon. Iedereen is dus welkom in het nieuwe Nijkerkse onderkomen, vissers, sloepvaarders, snelheidliefhebbers of toervaarders. Tussen alle mogelijkheden die Prins Watersport te bieden heeft is een betaalbare boot die bij je past snel gevonden.

Voor meer informatie:
Prins Watersport
Sluiswachter 24
Nijkerk
Tel: 033 2571950
info@prinswatersport.nl
www.prinswatersport.nl

Facebook Comments "Prins Watersport - Adres voor betaalbaar varen volop"
                         my-ip