Belgian Boat Show - Alle waterplezier start hier

Artikel - Belgian Boat Show - Alle waterplezier start hierDe Belgian Boat Show verzamelt alle types van zowel open plezierboten als kajuitjachten, alle leveranciers van toebehoren, specialisten van snelle buitenboordmotoren en een gigantische variatie aan watersportartikelen. Van technische gadgets tot een unieke lifestyle. Kortom alles voor watersport, waterrecreatie en watertoerisme onder één dak. Stap aan boord en laat je verleiden door het comfort, het bedieningsgemak en de vaareigenschappen. Nergens kan je zoveel over pleziervaart te weten komen. Deze aanloop tot een nieuw waterdynamisch vakantieseizoen mag niemand missen.

De Belgian Boat Show is voor de 22ste keer dé start van een nieuw seizoen vol waterpret. In de hallen van Flanders Expo verzamelen de vertegenwoordigers van de meest luxueuze motor- en zeiljachten uit de hele wereld. Van kajuitboot met het comfort van een appartement aan zee, tot de avontuurlijke kano of de hobbelende opblaasboot. Bezoekers kunnen aan boord van deze varende villa’s rondkijken en alle comfort ontdekken. Nergens is de concentratie van ronkende merknamen als X-yachts, Jeanneau, Bavaria en Grand Soleil zeiljachten en Cris *Craft, Cobalt, Bayliner, Four Winns, Galeaon , Bavaria, Monterey, Jeanneau, Quicksilver en vele andere jachtbouwers van kajuitjachten zo groot. Motor- en zeiljachtenbouwer Jeanneau trekt alle registers open. “Dit Franse merk dat wij vanuit Oostende met Marina Yachting Centre verdelen brengt dit jaar maar liefst 12 nieuwe modellen uit,” zegt zaakvoerder Philippe Royeaux. “We blijven zoals voorheen in de Belgian Boat Show geloven als baken voor de hele dynamiek in deze branche. We gaan dan ook een sterke noviteit tonen; de nieuwe Sun Odyssey 57 die zelfs niet in het salon van Parijs zal te zien zijn.”

Opnieuw zal de keuze aan snelle motorboten uit Amerika, Italië, Frankrijk en ook Scandinavië absoluut compleet zijn. Dat betekent een boottype voor ieder budget. De rente op deze investering wordt dubbel en dwars uitbetaald onder vorm van een ongeëvenaard gevoel van vrijheid, en de mogelijkheid om met gezin, vrienden of kennissen van ultieme quality time kunnen genieten.Boatglamour punt tien
Centraal in hal 1 komt een grote boulevard met allerhande fonkelende prestige motorjachten. Princess, Azimuth, Ceelen en Bekker, Sunseeker, Riva of Pershing. Het zijn erg stijlvolle kajuitjachten met het comfort van een bungalow, dan wel een villa aan zee. Met dat verschil dat je met deze boten naar een steeds wisselend uitzicht kan varen. Van de Middellandse zeebaai, tot de jachthaven van Nieuwpoort. Dat glamour niet uitsluitend synoniem is van groot, bewijzen de trailerbare, open boten. Voor het eerst staat Sloep Shop uit Gent op de Belgian Boat Show met een keuze uit open boten met een zeer authentiek uiterlijk. Sloepen hebben een lange traditie en die is, ook al zijn de boten uitgerust met de modernste snufjes en volledig comfort voor picknick uitstappen, hoogst aantrekkelijk in een kader zoals de Leie.

Voor Rob Van Kesteren van Ceelen en Bekker is de Belgian Boat Show een must om zijn superdeluxe Typhoon 45 semi custom aluminium jacht te presenteren. “Samen met enkele collega bedrijven uit Nederland zijn we ervan overtuigd dat de Belgian Boat Show een kwaliteitsvolle waaier van publiek aantrekt. De reputatie van dit salon trekt zowel de gewone watersporter als de geïnteresseerde aan die de hoogste eisen stelt aan zijn beperkte quality time. Hier gaan we vast ons publiek, op zoek naar het topsegment van jachtbouw, aan boord kunnen verwelkomen. Dat is de Belgian Boat Show punt tien meerwaarde. “

Powerboatland
Dat je in België op vele plaatsen mag snelvaren, heeft zijn weerslag op het Belgian Boat Show aanbod. Grote motorenfabrikanten zoals Suzuki en Yamaha zijn zeker op het appel. Ook al zitten de nieuwigheden in de kleine, draagbare buitenboordmotortjes die nog handiger zijn geworden, nog functioneler en zeker eco-efficiënter d.w.z. minder verbruik, lagere uitstoot en stiller. De Belgian Boat Show is voor Yamaha trouwens het platform waar deze wereldspeler op het gebied van ‘personal watercraft’, ook wel bekend als jet ski of waterscooters, niet mag ontbreken. Op de Belgian Boat Show worden meerdere nieuwe machines gepresenteerd.
Ook Bombardier Recreational products (BRP) pakt uit met heel wat nieuws. Op het gebied van waterscooters blijft Sea Doo investeren in een betere controle van het watervehikel met het Icontrol systeem dat gas geven maar ook remmen optimaliseert. Ook het wakeboarden en de waterski zijn er weer in volle kracht terug. Tigé boten, Sea Ray, Mastercraft, Campion en Uttern en vel andere bootmerken stellen behoorlijk wat nieuwigheden voor. Modellen met een grote variatie aan specificaties, waar de doorgedreven wakeboard kampioen in spé zowel als de gelegenheidswaterskiër zijn gading in vindt.

BRP noemt haar nieuwe, specifieke sportmodellen Sea-Doo 210 Challenger SE, 210 Challenger en 210 WAKE modellen 2010 ronduit de toekomst van de Vaarsport. Te ontdekken op de Belgian Boat Show. De Belgian Boat Show presenteert ook de grootste keuze aan RIB’s. Deze Rigid Inflatable Boats zijn de 4X4 van de zee. Ze combineren sensationele snelheid met een uithoudingsvermogen dat zelfs tegen de zwaarste storm bestand is.

Varen van Antwerpen tot de Zuidpool
Een van de sterkste troeven van de Belgian Boat Show is het aanbod aan vaarvakanties. Het water trekt en dat geldt ook voor mensen zonder vaarbrevet. Daar staat bijvoorbeeld de nieuwe RC 31 voor garant. Een stalen motorboot waarvan Alisa Alberts, de bouwer zegt: De RiverCruise 31 spreekt een breed publiek aan, want het schip is ontzettend gemakkelijk te varen en toch geschikt voor alle wateren. Ik zeg wel eens dat als je met een grasmaaimachine kunt omgaan je ook hiermee kunt varen." In tientallen standen kan de bezoeker de vaarmogelijkheden dicht bij huis ( West- en Oost Vlaanderen, Zeeland, Friesland, Oost Engeland) ontdekken, maar ook de exotische vaarwateren van de Antillen, Polynesië of Azië. Omdat zowat alle belangrijke watersport- en waterrecreatiefederaties en -clubs aanwezig zijn is de Belgian Boat Show de staalkaart met de grootste keuze aan opwindende wateractiviteit in meer dan 200 watersportverenigingen in België.

Ondanks het wegvallen van een koepelstand waarin Zeeland zich in zijn geheel presenteerde, zijn er een tiental bedrijven (makelaars, jachthavens, service bedrijven en verdelers van jachten en accessoires) aanwezig die zowel de regio Zeeland, Noord-Brabant als de watersportbranche met verve vertegenwoordigen. Ze spreken natuurlijk een potentieel aan van duizenden Belgische jachten die in die wateren liggen en varen. De Belgian Boat Show slaagt er opnieuw in de grootste keuze aan te bieden aan operatoren die vaarvakanties met zeiljachten of motorjachten voorstellen op zowat iedere bevaarbare rivier of zee ter wereld.

Stap aan boord
Omdat de Belgian Boat Show de ingang is tot de wereld van watersport, watertoerisme en waterrecreatie is het ook de wegwijzer voor minder ervaren geïnteresseerden die hun keuze willen maken. 93 procent van alle Belgische gespecialiseerde bedrijven nemen deel en stellen hun nieuwste producten en diensten voor. Dus ook ligplaatsen in exclusieve jachthavens, verkoop van tweedehandsjachten en alle vormen van servicing aan uw toekomstige boot. Nergens anders vind je een zo grote variatie aan navigatietoestellen, reddingsmiddelen maar ook speeltuigen voor op en onder water.
Wil je je echt verdiepen in het varen met zeil- of motorjachten of wil je leren waterskiën, wakeboarden of brandingsurfen? De Belgian Boat Show is de meerplaats voor iedere geïnteresseerde. Diverse overheidsdiensten tonen de weg hoe je volgens het boekje moet varen en welke brevetten je wel of niet moet hebben voor je als Jack Sparrow het zeegat kan uitvaren.

De andere kant van watersport
Op de stand van Longitude, dit jaar in hal 6, verzamelen alweer een reeks niet commerciële organisaties die zich op de ene of de andere manier onderscheiden. Solozeiler Bert Bossyns zet een stap dichter en stelt zijn raceprogramma in Frankrijk voor, de aanloop tot de deelname aan de Transat 650 van 2011. 2010 is ook het jaar dat de Tall Ships weer naar Antwerpen komen. Men zoekt ‘trainees’ om aan boord van zowel de Belgische jachten als op de grote driemasters deel te nemen aan deze unieke manifestatie, waarin vriendschap voorop staat.

Zachte Kracht is opnieuw van de partij, diverse zeilmanifestaties stellen hun programma voor. Zoals Les Skippers d’Islande waaraan Sailing for MS gaat deelnemen. Het Gannet programma, in samenwerking met SOS Kinderdorpen is al ver gevorderd, op de stand kunt u kennismaken met hun verwezenlijkingen en hun verdere plannen die ze in hun reis rond de wereld realiseren. Ook het Koninklijke Belgisch Yachting Verbond is er weer met een keuze uit de meest populaire eenheidsklassen, open zeilboten en catamarans waarmee je kunt recreatief varen, goed leren zeilen, maar ook een weg maken naar de Olympische Spelen.De prettigste kennismaking
Op vrijdag 12 februari is de traditionele Nacht van de Yachting het rendez-vous van alle watersporters. Het salon blijft dan tot 22 uur open, in plaats van tot 18 uur. Alle standhouders maken er een feestje van. Aan de bootschoenen herken je de die-hards die naar de noviteiten komen zoeken. Maar die vooral elkaar willen zien en gezien worden. Op die avond worden de Oscars voor de zeilsport uitgereikt. Wie wordt de yachtman van het jaar? Michel Kleinjans die de wereld solo is rondgezeild? Of Steven van Broeckhoven die alle Europese kampioenschappen windsurfen heeft binnengehaald en op weg is naar een wereldtitel?
Je zult er ook wakeboarders en waterskiërs ontmoeten terwijl je aan de buffetjes van veel hartig lekkers proeft.

Bloeddrukmeter
De Belgian Boat Show is de jaarlijkse bloeddrukmeter van zowel de watersportindustrie, de watersport kleinhandel als de activiteit op vlak van sport, recreatie en toerisme, op, in en aan het water. Vanuit deze complexe branche komen in deze tijden extreme geluiden. De bedrijven houden hun adem in, krimpen in, herschikken hun afdelingen. Zij die over de nodige reserves beschikken investeren in een grote reeks van noviteiten. In de nieuwe modellen is nog meer aandacht naar innovatieve aspecten gegaan die te maken hebben met kwaliteitsbeheer, waardevastheid, ergonomie en comfort en een stijgend aantal ecologische factoren.
Aan de andere kant is de Belgian Boat Show ook de spiegel van een niet aflatende dynamiek in watersport, waterrecreatie en watertoerisme. Het aanbod van vaarscholen, zowel privé als ingekapseld in het verenigingsleven, blijft het sterkste dat geïnteresseerden in deze regio kunnen vinden. Vanuit deze deelsector luidt het dat het aantal deelnemers aan vaar of navigatiecursussen, maar ook zeil of surflessen, ongezien hoog is. Het aantal deelnemers aan de examens voor het stuurbrevet is bijvoorbeeld nooit zo hoog geweest. Opnieuw zijn alle belangrijke protagonisten in deze branche aanwezig, zij het niet allemaal met een even grote ruimte als voorheen. Maar dat alle overheidsdiensten, federaties en andere stimulatoren in deze branche op het appel verschijnen, betekent dat zij zeker de afspraak met de bekende, maar ook de toekomstige waterrat niet willen missen. De Belgian Boat Show biedt immers voor België een ongeëvenaard persoonlijk contact, dat de trendy social internetfora met brio overtreft.

Meer op www.belgianboatshow.be

Facebook Comments "Belgian Boat Show - Alle waterplezier start hier"
                         my-ip