Stoffeerderij Dominikq - Eerlijk advies & gedegen kwaliteit in bootkussens

Artikel - Stoffeerderij Dominikq - Eerlijk advies & gedegen kwaliteit in bootkussensGoogle maar eens op stofferderijen in de omgeving van Rotterdam en je komt al snel uit op lovende verhalen over de werkwijze van stoffeerder Dominikq met een vestiging in Oud Beijerland. Voor ons een reden eens te gaan zien waar zoveel enthousiasme nu eigenlijk op gebaseerd is.

Stoffeerderij Dominikq is een initiatief van Bassam Dominik en Dominique Duifhuizen waarmee de naam van het bedrijf meteen nader verklaard is. In een atelier van 100m2 tegen het winkelcentrum van Oud Beierland aan word aan verschillende manieren van stofferen vorm gegeven. De hoofdzaak is het opnieuw bekleden van meubelen waarmee een geliefde bank of stoel die niet meer nieuw te koop is, een tweede leven ingaat. Maar een oldtimer auto waarvan de bekleding weer in authentieke staat moet worden teruggebracht vormt eveneens een uitdaging die tot een bevredigend eindresultaat wordt gebracht. Ook het opnieuw stofferen van een bootinterieur is onderdeel van Dominikq’s specialisme.

Half werk wordt niet geleverd. Het kan verleidelijk zijn om een set oude kussens van een nieuw tijk te voorzien. Echter, na zoveel jaar is de schuimvulling niet meer van dezelfde veerkracht als toen. In een vochtig bootinterieur doen schimmels en mijten het ook goed. Vernieuwen na een jaar of 12 is doorgaans het devies voor een set bootkussens. De oude zomaar namaken is in de ogen van Dominikq ook niet zo’n goed idee. Een oud kussen heeft vaak de juiste passing verloren. Opnieuw inmeten en mallen maken is dan de werkwijze om het goed te krijgen. Meestal valt er in deze fase ook nog wel wat te verbeteren aan het origineel. In overleg wordt de hard- of zachtheid van de schuimvulling bepaald, afhankelijk van of het zit- of ligkussens zijn. Een combinatie met bijvoorbeeld koudschuim geeft een zit of ligcomfort wat exact op de persoon afgestemd kan worden.
Met een beschermlaag tussen schuim en tijk wordt het kussen vervolgens met de juiste voorspanning gestoffeerd. Waarmee? Daarin is de keuze zeer uitgebreid, ook weer afhankelijk van de toepassing. Echt leder is natuurlijk mogelijk wat met verschillende nerven en kleuren een uitstraling op maat geeft. Maar wat minder kwets- of kostbaar kan ook in de vorm van kunstleer of Alcantara als kunstmatige tegenhanger van suède. De prijs voor deze artificiële ledersoorten is echter nog steeds relatief hoog, van een lengte van 300 meter stof blijft na bewerking maar 6 meter Alcantara over. Skai kan een budgetvriendelijke oplossing zijn maar is niet duurzaam, zeker niet in de zon. Een mooi product voor dit doel is eerder microvezel met een Teflon coating voor schimmel en vochtwering. Het voelt lekker zacht aan en pilt niet.Op deze manier leid Dominikq je met plezier rond in de wereld die achter een ogenschijnlijk simpel kussen schuilgaat. Met een stappenplan, dat gebaseerd is op optimale service en garantie voor kwaliteit gaat Dominikq samen met de opdrachtgever aan de slag. Het resultaat is een onberispelijk product en een schare enthousiaste klanten.

Stoffeerderij Dominikq
Emmastraat 28
3262 SG Oud-Beijerland
tel: 0186-621430
mob: 06-30179543
info@dominikq.nl
www.dominikq.nl

Facebook Comments "Stoffeerderij Dominikq - Eerlijk advies & gedegen kwaliteit in bootkussens"
                         my-ip