Allflex Jachthaveninrichtingen - Een nieuwe generatie steigers en terrassen

Artikel - Allflex Jachthaveninrichtingen - Een nieuwe generatie steigers en terrassenAllflex Watersport is een specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van drijflichamen, aanlegsteigers en loopbruggen tot complete jachthaveninrichtingen. De rode draad door de producten heen is kunststof. Waar altijd hout wordt toegepast biedt Allflex een alternatief wat in duurzaamheid de natuurlijke evenknie overklast.

Neem een budgetbewuste houten steiger. Na 15 jaar is daar het nieuwe volledig vanaf en zal vervanging of groot onderhoud noodzakelijk zijn. Op leeftijd wordt het glad, er kunnen splinters vanaf komen of erger, een argeloze havenganger kan erdoorheen zakken.
Vergelijk dit met de eigenschappen van een kunststof steiger en je kunt nog maar moeilijk begrijpen waarom er nog bomen gekapt worden voor dit doel. De levensduur van een Allflex steiger staat op 50 jaar zonder mechanische achteruitgang van het materiaal. Het materiaal splintert niet en op het niet poreuze oppervlak kunnen algen zich niet hechten. Ook onderwater krijgen mosselen en wier geen grip. Een slijmlaag is de maximale aangroei onder de waterlijn. De drijvers zijn geheel vorstbestendig en kunnen zonder problemen invriezen. Het materiaal waarvan het dek wordt gemaakt heeft een houtlook of een percentage houtvezel voor een niet van echt te onderscheiden natuurlijke uitstraling.

Alle verschijningsvormen zijn mogelijk. Als basis wordt HDPE gebruikt wat staat voor High Density PolyEthyleen. Een kunststofsoort die volledig te hergebruiken is en met een geringe milieubelasting geproduceerd kan worden. Je kunt het goed vormen, zagen, schroeven of lassen. PE is niet giftig, je kunt het zelfs eten maar echt lekker is het niet. Een drukbuis met een flinke wanddikte vormt het eigenlijke drijflichaam. Het chassis voor de dekdelen wordt daar onlosmakelijk op vastgelast. Dit is dezelfde discipline als lassen van metaal. Hier wordt alleen kunststof versmolten in plaats van een metalen lasdraad. De dekdelen en accessoires als stroompalen of bolders worden met schroeven gemonteerd.Allflex heeft 20 jaar ervaring met de productie van deze nieuwe generatie steigers. Van de drijvende exemplaren is nog nimmer een lekkend drijflichaam opgedoken. Het bedrijf is in 1989 begonnen met de levering van kunststof haveninrichtingen en heeft in relatief korte tijd een fors marktaandeel opgebouwd in zowel vervanging van bestaande haveninrichtingen als in nieuwbouwprojecten. Opdrachtgevers zijn de overheid, havenbeheerders, projectontwikkelaars of particulieren. Ook voor de sloepensteiger in de achtertuin is het een zowel milieu- als kostenbewuste toepassing. De aanschaf van een kunststof steiger is hoger maar dit verschil is na 12 jaar teniet gedaan door de lagere onderhoudskosten van HDPE. In de fase na 12 jaar worden de verschillen zeer groot ten gunste van een Allflex steiger. Waar hout vervangen moet worden blijft de kunststof steiger gewoon liggen. Jaar na jaar.

Voor meer informatie:
Allflex Watersport BV
Vang 24
4661 TX Halsteren
Tel 0164-680467
Fax 0164-680862
info@allflex-plastics.com
www.kunststofsteigers.nl

Facebook Comments "Allflex Jachthaveninrichtingen - Een nieuwe generatie steigers en terrassen"
                         my-ip