Handelscentrum voor watersporters

Artikel - Handelscentrum voor watersportersBoot Holland of de HISWA gemist, geen nood. Het hele jaar door biedt het Aquaverium in Grou de mogelijkheid een inhaalslag te maken. Pal aan de A32 kun je het opvallende gebouw niet missen. 10.000m2 watersportplezier voor iedereen die op zoek is naar een boot of aanverwante accessoire.

Het Aquaverium biedt net als de grote watersportbeurzen een presentatie van wat er op watersportgebied zoal te doen is. Het is natuurlijk wel kleinschaliger maar daarmee ook weer een stuk toegankelijker. Parkeren gaat voor de deur en is gratis evenals de entree. Een ander verschil is dat het Aquaverium het gehele jaar geopend is, van dinsdag t/m zondag, iedere week opnieuw. Een tiental watersportondernemingen verzorgen het aanbod en daarmee een toenemende bedrijvigheid in dit bijzondere gebouw. Inmiddels kan de organisatie rekenen met 86.000 bezoekers per jaar die gericht zoeken en indien gevonden ook direct tot aankoop over kunnen gaan.

Top Marine
Vlak na de entree is de ingang naar misschien wel de best gesorteerde watersportwinkel in den lande. ÒKennis van de watersport is van groot belang om deskundig advies te kunnen gevenÓ, vertelt Marinus Stuiver, bedrijfsleider van Top Marine. De 1900m2 grote winkel biedt een scala aan onderdelen en accessoires. Top Marine is gespecialiseerd in sanitair, koelkasten, kooktoestellen en toiletten. Ook vindt je er steigertoebehoren, zwemvesten, RVS, hang en sluitwerk, verf en verder alles voor succesvol bootonderhoud. Daarnaast beschikt de winkel over nautische cadeauartikelen en is er een uitgebreide kledingafdeling met merken als Jeantex, SLAM, XM en Imhoff.

Jachtbemiddeling Sneekerhof
Als verkooporganisatie voor Concordia Motorjachten en sinds kort ook voor Espevaer jachten heeft deze makelaardij een zeker staalbouw-specialisme in huis. Concordia kenmerkt zich door veel boot voor een interessante prijs te bieden. Espevaer is daar een aanvulling op met een verdergaande aandacht voor de technische details en een hang naar perfectionisme in de algehele afwerking van de schepen.
Hoewel in nieuwbouw de Sneekerhof voornamelijk stalen motorjachten aanbiedt is het aanbod in tweedehands schepen zeer divers. Ook zeilboten waaronder momenteel een wel erg mooie Scherenkruiser.Port Side Yachtbrokers
Bij Port Side Yachtbrokers krijg je kundig advies en kunt je rekenen op zeer zorgvuldige begeleiding van de aankoop en overdracht van grotere jachten. Als bemiddelaar is Port Side in staat een snelle verkoop met een optimale verkoopprijs en een correcte afwikkeling rondom de overdracht tot stand te laten komen. Port Side Yachtbrokers biedt deze zekerheden in combinatie met duidelijke bemiddelingsvoorwaarden. Naast een actieve bendering van potenti‘le kopers en het adverteren van het aanbod in diverse watersportmagazines en websites is het Aquaverium de thuisbasis van deze jachtmakelaar.

Noord Nederlandse jachtbouw (NNJB)
De Noord Nederlandse Jachtbouw B.V. heeft zich tot doel gesteld aankomende of doorgroeiende sloepvaarders exclusieve topkwaliteit te bieden. Voor de startende sloepvaarder zijn er de Silverfish Motorsloepen. Een stoer en degelijk uiterlijk gecombineerd met een zeer sterke prijs-kwaliteit verhouding. De Silverfish ReplayÕs zijn uit te rusten met opties als slaapplaatsen in combinatie met toilet, kookgelegenheid en natuurlijk koelkast en spoelbak. Meer luxe biedt de Bootsmansloepen-lijn, deze kenmerken zich door hun rijke afwerking met massief Mahonie en Teak. De Bootsman Exclusive lijn onderscheidt zich verder door een motor met Saildrive toe te passen.
Moonday sloepen staan reeds jaren goed aangeschreven en bekend om hun rijke standaard uitrusting en prima vaareigenschappen.

Sloepoccasion
Een specialist in het verkopen en bemiddelen van gebruikte sloepen en vletten. Sloepoccasion werkt samen met de NNJB en is de verkooporganisatie achter door inruil verkregen sloepen en andere vaartuigen. Met het Aquaverium beschikt sloepoccasion over een goed ingerichte verkoopruimte met ervaren personeel Daarnaast is er de mogelijkheid binnen een half uur proef te varen indien de koop daarmee besloten zou kunnen zijn.Goliath
Goliath is een samenwerkingsverband van ongeveer 20 zelfstandige makelaars onder dezelfde vlag. Voornamelijk actief in Nederland. Maar in Belgi‘ en Duitsland is ook een makelaar gevestigd, allen met een passie voor de watersport. Goliath is ongeveer vijf jaar geleden opgericht. Het is een no nonsens bedrijf, van alle markten thuis. Of het nu een casco of een super de luxe motorschip is. Ervaring en deskundigheid is er. Ook een groot aanbod in tweedehands schepen. Momenteel staan er 587 schepen in het bestand. Een behoorlijk aandeel bestaat uit zeiljachten, zowel scherpe als platbodems.

Friesland Watersport
De zwaardboten specialist van Nederland en deelnemer aan de bedrijvigheid in het Aquaverium vanaf het eerste uur. Laser, Topper en Optimist worden nieuw aangeboden en een wisselend aanbod in zwaardboten die zo de wedstrijd in kunnen of meer geschikt zijn als instapper. Naast zeilende ook bij- en visboten zoals de Walker Bay 8 waar al deze disciplines in mogelijk zijn. Met deze verbreding van het assortiment is Friesland Watersport ook een specialist voor de kleine watersport.Nanni Diesel
Enery in blue is de slogan van dit motorenmerk. Blauw is dan ook de huidskleur van deze diesels. Nanni biedt een lijn scheepsmotoren van 10 tot 1550PK. Voor de pleziervaart tot 130PK is de basis een Kubota blok en leverbaar met schroefas of saildrive. Nanni staat bekend als een duurzaam blok en wordt vaak in een nieuwbouw sloep of -jacht toegepast. Ook bij hermotorisering is Nanni een interessante optie.

Triton
Gespecialiseerd in de complete stoffering van alle soorten schepen met vakwerk en advies als leidraad. Triton is een stoffeerderij met een uitgebreid assortiment gordijnstoffen, meubelstoffen en tapijt. Kussens zijn er in elke gewenste vorm, dikte en maat, voor zowel binnen- als buiten. Alles wordt vakkundig gemaakt in het eigen atelier. Ook voor het slaapcomfort aan boord een compleet assortiment matrassen, bedbodems en boxsprings waarin iedere maat en vorm mogelijk is.

Aqua Grou
Sinds november 2005 wordt het restaurant gebruikt om bezoekers en belangstellenden van het Aquaverium te voorzien van een hapje en een drankje. Daarnaast is het een ideale plaats om in een huiselijke sfeer een zakelijke bespreking te voeren gecombineerd met een smakelijke lunch. Naast het restaurant zijn er volop mogelijkheden om een vergadering te beleggen. Dit kan ongedwongen in het restaurant plaatsvinden of in ŽŽn van de zalen die behoren bij het restaurant gedeelte. Daarnaast exploiteerd Aqua Grou het Schipperstheater. Op de verdieping worden voor groepen tot 500 personen lezingen, productpresentaties of cursussen gegeven.Voor meer informatie:
Aquaverium
De Finnen 1
9001 XW Grou
0566 629999
www.aquaverium.nl

Facebook Comments "Handelscentrum voor watersporters"
                         my-ip