Jachthaven Atlantica groter en beter

Artikel - Jachthaven Atlantica groter en beterBegin juli is het nieuwe bedrijfspand geopend van Jachthaven Atlantica in Stad aan 't Haringvliet aan de bovenwindse kant van de rivier. Hiermee is voor deze Blauwe Wimpel jachthaven een mijlpaal bereikt waardoor ze zich kunnen scharen onder de reeks uitstekend geoutilleerde jachthavens van Nederland.

In januari 2008 is men begonnen met de bouw van een nieuwe loods met daarin een havenkantoor, een watersportwinkel met een assortiment van de meest gangbare watersportproducten, een luxe toiletgebouw met behalve douches en wc’s ook een aparte minder validen kamer, een kinderkamer en een wasserette. In de loods is ruimte voor een aantal overdekte ligplaatsen. In een apart gebouw waren al douches en toiletten beschikbaar met daarbij ook een afvoer voor het legen van chemische toiletten. Ook is een dieselpomp en een vuilwaterpomp in de haven aanwezig.De jachthaven voert al sinds 2004 een Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding voor stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Een internationale jury beoordeelt ieder jaar opnieuw of nog aan de gestelde eisen wordt voldaan.

Jachthaven Atlantica beschikt over 280 vaste ligplaatsen en 20 passanten plaatsen. Alle ligplaatsen hebben palen achter, zodat de schepen goed vast kunnen liggen en bij sommige kunnen zijsteigers geplaatst worden. De lengte van de boxen varieert van 8 tot 16 meter en de haven heeft een diepgang tot 3,25 meter. Een vaste stroomaansluiting en drinkwater is op iedere steiger aanwezig. Wij hanteren geen wachtlijsten. Winterstalling is mogelijk, ook voor niet ligplaatshouders. Verder beschikt men over een trailerhelling en een botenlift met mastenkraan en een cradle wagen voor het vervoer van jachten.Stad aan 't Haringvliet bestaat al sinds 1359 en heeft 1400 inwoners. Het behoort sinds 1966 tot de gemeente Middelharnis. Net buiten de haven ligt een klein mooi zandstrandje dat ook toegankelijk is voor kleine kinderen. In korte tijd zit men op de Noordzee en via het Hollands Diep kan men richting de Biesbosch of de Maas richting België. Via het Volkerak zijn het Grevelingenmeer en de Oosterschelde bereikbaar.

Jachthaven Atlantica
Zeedijk 54
3243 LG Stad aan 't Haringvliet
T/F: 0187 - 61 25 24
www.jachthaven-atlantica.nl
info@jachthaven-atlantica.nl

Facebook Comments "Jachthaven Atlantica groter en beter"
                         my-ip