Eindelijk duidelijkheid over de examens marifonie, GMDSS en Marcom-B voor de pleziervaart.

Artikel - Eindelijk duidelijkheid over de examens marifonie, GMDSS en Marcom-B voor de pleziervaart.Het laatste marifonie examen voor de watersport was op zaterdag 14 juni 2008. Door de invoering van de nieuwe examenregeling frequentiegebruik 2008 op 1 september j.l. was er even wat onduidelijkheid welke instellingen een examenlicentie zouden krijgen. Specifiek voor de pleziervaart is dat Vaarbewijsopleidingen (VBO) geworden. Van nu af aan kunt u bij VBO terecht als u een examen Basiscertificaat Marifonie, module GMDSS of Marcom-B wilt doen.

Wanneer?
De examens Marifonie zijn op
Zaterdag 29 november 2008
Zaterdag 24 januari 2009
Zaterdag 7 maart 2009
Zaterdag 4 april 2009
Zaterdag 16 mei 2009
Zaterdag 20 juni 2009

Waar?
De examens worden afgenomen in de regioÕs Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Zwolle en Eindhoven.

Kosten?
De kosten voor het examen zijn voorlopig vastgesteld op Û 74,-.

GMDSS en Marcom-B?
Vanaf 24 januari 2009 worden er op de genoemde data ook GMDSS en Marcom-B examens afgenomen. Dat gebeurt op een centraal gelegen locatie. De kosten voor de theorie examens zijn ook Û 74,-. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de invulling van de verplichte praktijktoets.

Informatie?
Voor meer informatie kunt u terecht op www.watersportcursussen.nl of bellen met 0162-323396.

Veiligheid
De marifoon is en blijft een absoluut noodzakelijk veiligheidsmiddel op elk schip, zowel voor de binnenvaart als voor zeegaande jachten. Zonder marifoon is er geen communicatie met de schepen om je heel of met de walstations mogelijk. Zeker op zee ben je zonder marifoon (en buiten het dekkingsgebied van je mobiel) aan de goden overgeleverd. Elke marifoon dient geregistreerd te zijn. Zonder registratie wordt een reddingsoperatie wel heel lastig. En om de marifoon te laten registreren heb je het juiste certificaat nodig; voor een binnenvaartmarifoon is dat het Basiscertificaat Marifonie en voor een zeemarifoon Marcom- B (= basiscertificaat + GMDSS).

Ben Ros,
directeur Vaarbewijsopleidingen.
PrivŽ 0162-314787,
mobiel 06 53896986

Facebook Comments "Eindelijk duidelijkheid over de examens marifonie, GMDSS en Marcom-B voor de pleziervaart."
                         my-ip