Watersportcursussen

Artikel - Watersportcursussen


EEN CURUS VAARBEWIJS IS LASTIG EN VEREIST EEN GESPECIALISEERDE PROFESSIONELE AANPAK
Niet vergelijkbaar met het theorie examen rijvaardigheid
Je kunt een cursus klein vaarbewijs niet vergelijken met een theoriecursus voor het rijexamen. Iedereen die het theorie examen rijvaardigheid gaat doen, heeft behoorlijk wat praktijkervaring met betrekking tot het wegverkeer. Je draait minimaal al zoÕn achttien jaar mee in het wegverkeer, als voetganger, als fietser of bromfietser en je hebt al veel (mee) rijervaring. Er zijn heel wat mensen die zonder enige ervaring of cursus een boot kopen of huren om vervolgens op de meest drukke Nederlandse vaarwaters te gaan varen. Het gevolg is steeds meer ongelukken en veel onvrede bij de ervaren watersporters en beroepsvaart.

Lastige wet- en regelgeving en taalgebruik
Bij het wegverkeer heb je te maken met ŽŽn wegenverkeerswet en ŽŽn wegenverkeersreglement. Op het water heb je te maken met verschillende diverse wetten en reglementen. Een beetje overdreven zou je kunnen zeggen dat bijna elk kanaal of rivier zo ongeveer zijn eigen reglement kent. Daarnaast word je geconfronteerd met een nogal afwijkend vakjargon, rechts heet geen rechts maar stuurboord en je haalt niet in maar je loopt op en voorbij.

Erg uitgebreid
Voor het examen klein vaarbewijs moet je niet alleen de wet en regelgeving kennen maar ook van alles over veiligheid, het manoeuvreren, de motor, hoogtes en dieptes, betonning en nog veel meer. Bij het examen klein vaarbewijs II komt daar nog eens van alles over koersen corrigeren, plaatsbepaling, getijwerking enzovoort bij.

Nice to know, need to know
In onze cursussen beperken we ons zoveel mogelijk tot de meest noodzakelijke kennis voor het examen. Laat een watersporter aan het woord en hij kan je urenlang vertellen wat je allemaal zou moeten weten. Daar slaag je niet mee. Omdat de materie toch al erg lastig is, beperken we ons zoveel mogelijk tot wat je werkelijk moet kennen om te kunnen slagen (need to know). Natuurlijk vertellen we ook wel leuke dingen maar toch vooral in relatie tot wat je echt moet kennen.

Beamer presentatie
Om de korte en kostbare tijd optimaal te gebruiken ondersteunen we onze ŽŽndaagse cursussen vaarbewijs met beamer presentaties. Het zijn geen presentatie om de cursus Ôop te leukenÕ maar een gedegen samenvatting van alles wat je moet weten. Bij de eendaagse cursus vaarbewijs aanvullend laten we middels animaties zien hoe je cošrdinaten bepaalt en koersen corrigeert. De presentaties sluiten naadloos aan bij het cursusboek en het cursusboek sluit weer perfect aan op het examen. Dus geen borrelpraat maar goed en effici‘nt onderwijs. Op deze manier slagen wij er in om vrijwel alle cursisten te laten slagen. Voor meer informatie kijk op www.watersportcursussen.nl of bel voor een gratis brochure 0162-323396 Ben Ros, Vaarbewijsopleidingen info@benros.nl
Facebook Comments "Watersportcursussen"
                         my-ip