Belgian Boat Show

Artikel - Belgian Boat ShowDe 20ste editie van de Belgian Boat Show, de nationale watersportbeurs van België, is meer dan ooit de meest uitgebreide presentatie van al het materiaal van de pleziervaart en aanverwante activiteiten. Het is tegelijk de toonzettende promotor van alle actieve watersporten, waterrecreatievormen en het watertoerisme.

Opnieuw zijn de zeven grote hallen van Flanders Expo, samen goed voor 18.000 m², gevuld met meer dan 210 standhouders. Gezamenlijk krijgt u het meest uitgebreide overzicht van wat er op deze gebieden te vinden is Europa
De Belgian Boat Show is opnieuw een grote verzameling van motor- en zeiljachten die in alle hoeken van de wereld gebouwd worden. Ruim 350 schepen en boten staan hier voor negen dagen verzameld, aantrekkelijker voorgesteld dan op het water, te kust en te keur zowel voor de ervaren watersporter als voor de geïnteresseerde beginner. Jachten van twee tot twintig meter laten een keuze aangepast aan ieder budget, iedere stijl van varen en aan een oneindige variatie aan vaargebieden en bestemmingen.

De Belgian Boat Show is een magneet voor twee belangrijke doelgroepen. Aan de ene kant de ervaren watersporter die bijna traditioneel een evaluatie komt maken van wat hem voor het volgende seizoen te wachten staat. Nergens anders kan er een evenwichtige keuze gemaakt worden in nieuwe modellen van jachten, kleding, accessoires enz. Aan de andere kant de geïnteresseerde leek die zijn of haar weg zoekt om in deze tot voor kort onbekende wereld met een uitgesproken lifestyle te kunnen starten.

Speciaal daarvoor heeft de Belgian Boat Show de Blauwe Route uitgestippeld: een parcours langs stands waar de starter de juiste informatie vindt om met een of andere watersport te beginnen. Of een aantrekkelijke ongecompliceerde boot. Of een pakket aan ‘to the point’ lessen. Deze drempelverlagende route is een aanvulling van het Waterfun programma dat in samenwerking met BLOSO en de watersportfederaties en -clubs tot stand is gekomen. Dit moet vooral de jongeren actief laten kennismaken met maar liefst elf soorten watersporten en hen de weg wijzen naar de vele cursussen die op meer dan honderd plaatsen in België worden gegeven.

Watersport, waterrecreatie en watertoerisme is een vrijetijdsbesteding voor iedereen, met een hoge gezinsvriendelijkheid. Daarom wordt op 13 februari de Ladies Day gehouden, waarmee de deuren van de Belgian Boat Show specifiek voor de dames worden opengezet (gratis toegang).Data: 09 t/m 17 februari 2008
Openingsuren:
Doordeweeks van 12.00 tot 18.00 uur
Weekend van 10.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 15 februari van 12.00 tot 22.00 uur
gevolgd door de "Nacht van de Yachting".

Toegangsprijs: EURO 10,-
Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
Kinderen tussen 6 en 12 jaar: EURO 5,-
Reductietarief: EURO 7,-
Groepstarief vanaf 20 personen: EURO 5,-

E-mail: info@belgianboatshow.be
Website:www.belgianboatshow.be

Facebook Comments "Belgian Boat Show"
                         my-ip