Adventure Boats

Artikel - Adventure Boats

Het begon als een avontuur met de import van tweedehandsboten. Een goede samenwerking met de lokale partner in Polen resulteerde in het eerste ontwerp en de lancering op Boot Holland van een nieuw model sloep en werd meteen een gigantisch succes. Nu heeft Klaas Roos een eigen fabriek in Polen, waar naar eigen model en kwaliteitsnormen een serie interessante sloepen wordt gebouwd.
tekst en foto's: Henry E. Neeter

Dat hij met deze Adventure sloep midden in de roos heeft geschoten blijkt wel uit het klantenbestand. De jongste bezitter is 12 en de oudste 74 jaar. Waaronder veel vrouwen die er even lekker uit willen zijn met kinderen en vriendinnen. Of mensen die aan het water wonen en na kantoor met een broodje en een flesje wijn (2 glaasjes max!) een paar uur lekker willen ontspannen. Wat leent zich daarvoor beter dan een eenvoudige sloep van goede kwaliteit tegen een zeer concurrerende prijs.

Adventure Boats werkt zonder dealers en alleen op afspraak. Er is geen luxe showroom en onderhandelen gebeurt met de baas zelf, die zich erop laat voorstaan dat hij goed kan luisteren naar wat zijn klanten willen. En die informatie ook gebruikt voor de ontwikkeling van zijn product. Zo kunnen de modellen vanaf 4.30m in iedere gewenste kleur worden geleverd, want men is een beetje uitgekeken op het standaard blauw/wit/crême. Een grijze en een diep zwarte Adventure kunnen we deze zomer al zien varen.

Door het wegvallen van een distributienetwerk kan er meer geïnvesteerd worden in de kwaliteit van het polyester, dat met de hand wordt opgelegd. Voor cabriokappen en kussensets wordt Markilux gebruikt en bij aflevering wordt uw boot voor uw eigen deur afgeleverd. Dat afleveren houdt ook in dat samen met u een aantal uren wordt gevaren om de boot te controleren en te leren kennen, want vaak zijn het nieuwe watersporters, die nog weinig verstand hebben van vaarregels, knopen, landvasten en aflandige wind die een Adventure kopen.

De Adventure 4.30 is een open tour/visboot zonder stuurconsole of overkapping voor maximaal 6 personen, die ook uitstekend geschikt is voor elektrisch varen. Hij heeft een CE keurmerk C en is geschikt voor varen op ruim water met een BB motor van max. 8 pk. De lengte is 4.30 m., de breedte 1.70 m. Met een leeggewicht van 130 kg. Uitgevoerd met een rvs railing kost deze boot standaard € 1.699,00.

De Adventure Sigma 4.35 is een open toursloep voor 6 personen en heeft eveneens een C keurmerk. De lengte is 4.35m, breedte 1.75m en het leeggewicht is 200 kg. In standaarduitvoering komt de boot op € 2.599,00. De meerprijs voor een stuurconsole en rvs stuur is € 300,- met cabriokap, kussenset, sundeck, kabelaring en dekzeil komt de totaalprijs op EURO 4.899,00.

Meer informatie kunt u vinden op: www.adventureboats.nl

Facebook Comments "Adventure Boats"
                         my-ip