Watersportcursussen

Artikel - Watersportcursussen

Zowel de IMO (Internationale Maritieme Organisatie) als de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) raden alle zeegaande jachten, die wettelijk niet verplicht zijn om GMDSS-radioapparatuur te hebben, aan om vanwege de veiligheid toch GMDSS apparatuur (DSC, Navtex, Epirb, portofoon) aan te schaffen. Het gaat hierbij niet alleen om de apparatuur maar ook om de kennis van het wereldwijde maritieme nood- en veiligheidssysteem GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System). Het SRC is speciaal voor de watersporter. In de cursus wordt ruim aandacht besteedt aan wat je moet doen als je in nood bent en wat het GMDSS inhoud. Daarnaast leer je ook werken met verschillende marifoons en andere GMDSS apparatuur. Het is erg interessant voor mensen die GMDSS apparatuur willen gaan aanschaffen. De cursus is een mixed van theorie en praktijk. Het SRC is een internationaal certificaat en wordt als zodanig erkend door het Nederlandse Agentschap Telecom. Je kunt met het certificaat de apparatuur in Nederland laten registreren en over heel de wereld gebruiken. Het certificaat is vijf jaar geldig en verlenging kost € 5,-. Je mag met het SRC zowel een binnenvaartmarifoon als een zeemarifoon bedienen.

Waar?
De SRC cursussen worden gegeven in Montfoort (iets ten zuiden van Utrecht). Voor meer informatie kijk op www.watersportcursussen.nl of bel met 0162-323396.

Examen
Het examen is op afspraak in Brussel noord. Je hoeft niet in het bezit te zijn van het Basiscertificaat Marifonie en er wordt geen specifieke kennis van het Nautisch Engels vereist.

Wij zijn heel gelukkig dat we nu ook SRC cursussen in Nederland kunnen geven. Tot nu toe waren de watersporters met een zeemarifoon en/of GMDSS apparatuur aangewezen op het Marcom-B. Marcom-B is een beroepscertificaat bedoelt voor de professionele zeevaart. Het past perfect in de opleiding voorzeelieden maar houdt niet echt rekening met de wensen van de jachtschipper. Het SRC is volledig toegesneden op de watersporter met een zeegaand jacht.

Ben Ros, Vaarbewijsopleidingen.


Facebook Comments "Watersportcursussen"
                         my-ip