BŽnŽteau Flyer 550 Sun Deck

Artikel - BŽnŽteau Flyer 550 Sun Deck

Op een bewolkte zondag in Februari spraken we af bij het mooie Veluwemeer bij Harderwijk. Eigenaar Robert van R&R Aquasports had voor ons een mooie boot te water gelaten, namelijk de BŽnŽteau Flyer 550 Sun Deck. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een 5,5 meter lange boot voorzien van een Sun Deck.
tekst Henry E. Neeter fotoÕs Sander Drooglever

Deze boot waarmee we gingen varen had een 90PK Honda V-TEC aan boord, of beter gezegd buitenboord. Deze motor is stil voor zijn klasse en is voorzien van het V-TEC systeem, V-TEC houdt in ; HondaÕs unieke klepbedieningssysteem met variabele openingstijden en kleplichthoogte. De 4 kleppen per cilinder, bediend door een enkele bovenliggende nokkenas, zorgen voor de perfecte cilindervulling. En deze motor heeft het BLAST systeem. Dit zorgt ervoor dat je bij volledig gas geven het maximale uit je motor haalt. Binnen enkele seconden zijn we met deze boot in planŽ.De boot heeft verder alles aan boord wat je van een dergelijke boot mag verwachten. Onze testboot had verder als extra een fishfinder/dieptemeter aan boord. Het dashboard is mooi en overzichtelijk afgewerkt. En als je er plaatst neemt voel je je als een vis in het water. De gashendel werkt mooi soepel en het stuur ligt lekker in de hand. Al snel ben je vertrouwd met deze boot. Na de haven te zijn uitgevaren komen we op het stukje waar we met de gashendel wat meer mogen spelen. Al snel bereiken we snelheden van 70 a 80 KM per uur. En dit voelt nog steeds erg vertrouwd aan. Soepel nemen we wat bochtjes en genieten met volle teugen van het zonnetje dat een beetje begint door te breken.Na een toertje over het meer is het tijd voor de haven van Harderwijk. Ook in de haven weet je makkelijk met deze boot te manouvreren. Na een heerlijk visje te hebben gegeten vervolgen we onze reis. Aan boord is alles wat je nodig hebt voor een dagje op het water. In de stuurconsole is er een ruimte voor een chemisch toilet of om even te gaan liggen slapen. Ook kan je hier voldoende dingen in opbergen. Achter het stuur bevindt zich een goede stoel waar je eventueel een sta-steun van kunt maken door de zitting omhoog te trekken. Tevens kan er achterin bij de achterbank een tafel geplaatst worden zodat er comfortabel wat gegeten en gedronken kan worden. Achterin is een fijne grote bank met opbergruimte eronder. Deze boot is uitermate geschikt om met de familie op te bivakkeren.

Met zÕn lengte van in totaal 5,51 m en zÕn breedte van 2.34 en totaalgewicht incl motor van ca. 900 kg is hij makkelijk op een trailer te zetten en te vervoeren. De BŽnŽteau Flyer 550 Sun Deck wordt ge•mporteerd door Serry, Jachtwerf & Jachtmakelaardij uit Loosdrecht. Dealers zijn R&R Aquasports uit Nijverdal en Beekman Boten uit Goes. Ter introductie biedt R&R Aquasports een complete set aan, inclusief Yachtclubpakket, motor en trailer, voor Û 24.929,00 Kortom een veelzijdige boot. Ook is er nog een iets kleinere Sun Deck beschikbaar : de BŽnŽteau Flyer 500 Sundeck, die qua uitrusting en mogelijkheden zeker niet onder doet voor zijn grotere broer.De BŽnŽteau Flyer 550 Sun Deck is leverbaar met als standaard voorzien van:
- grote console met modern dashboard
- ruime console met mogelijkheid voor 2 slaapplaatsen en chemisch toilet
- afsluitbare schuifdeur
- zeer royaal zonnedek
- twee luxe stoelen
- achterbank
- complete elektrische installatie met hoofdschakelaar en navigatieverlichting
- Electrische bilgepomp en een handmatige bilgepomp
- 100 ltr Inbouwtank incl tankmeter
- RVS railingen en RVS kikkers
- RVS zwemtrap
- zeer veel opbergruimte
- zelflozende kuip

Importeur:
Serry Jachtwerf en Jachtmakelaardij
Oud-Loosdrechtsedijk 249
1231 LX Loosdrecht

Dealer:
Beekman Watersport
Kloetingseweg 5 Goes

Facebook Comments "BŽnŽteau Flyer 550 Sun Deck"
                         my-ip