Regal Marine topmodellen

Artikel - Regal Marine topmodellen

Artikelen Regal Marine topmodellen
Amerikaanse muscle boten voor Nederlands vaarwater

Afgelopen najaar hebben we op uitnodiging van Sportboat Store Nederland, de importeur van Regal Marine, kennis gemaakt met alle modellen van deze Amerikaanse sportboten producent. De helderblauwe oceaan rond Key Largo maakte duidelijk wat de sterke punten van deze boten zijn.

Regal is een familiebedrijf met een lange historie. In 1969 opgericht door Paul en Carol Kuck. Na een voorspoedige start gooide de energiecrisis in de 70er jaren toch wat roet in het eten. Om deze lastige tijd te overleven heeft Regal vol ingezet op een onberispelijke bouwkwaliteit, aftersales en klantenservice met de grootst mogelijke betrokkenheid en verregaande innovatie. Met deze insteek is Regal in de huidige tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste producenten van sportboten met een mondiale verkoop in 81 landen. De modellenrange bestaat uit sportboten en cruisers tot 53ft en is zeer omvangrijk. Maar liefst 35 verschillende lengtematen en uitvoeringen zijn beschikbaar, verdeeld over Bowriders, Surfboats, Outboardboats, Cuddy’s, Express Cruisers en Sportyachts. Innoverend is het Fas Track hulldesign. Als één van de eerste producenten paste Regal een stepped hull met airintakes toe voor een hogere snelheid en een lager brandstofverbruik.
De verschillende categorieën hebben een eigen gezicht en doelgroep. Zo is een 1900ESX met een lekker wild kleurenschema en andere sportieve accenten een heel andere Regal dan een Express Cruiser die weer gericht is op ultiem comfort voor familiegeluk te water. Toch zijn er ook overeenkomsten zoals een perfecte afwerking en indeling die naadloos aansluit op de behoefte van de doelgroep. Ook de styling maakt Regal anders dan de andere bekende merken. Regal kiest voor strakke lijnen waarmee de boten een tijdloos uiterlijk hebben. Ook een ingevaren Regal is daarmee lange tijd een actuele boot. De lay-out heeft een zekere chique zonder het comfort daaronder te laten lijden. Alle boten zitten juist boordevol slimme oplossingen om de ergonomie aan boord te perfectioneren. Zo houd je bijvoorbeeld geen los inzetstuk in je handen wanneer er een doorloop naar achteren gewenst is. Met een gasveer klapt een bankdeel net zo makkelijk op als neer zonder iets rond te laten slingeren.

Opvallend in de modellenrange zijn een drietal exemplaren die door Sportboat Store uit Hengelo voor de Nederlandse markt geselecteerd zijn.

De 1900ES is de kleinste in het programma, maar van een instapper kun je toch echt niet spreken. Op een lengte van 6 meter is zitcomfort voor 9 personen gecreëerd. De ruimte die daarvoor nodig is haalt het ontwerp uit een relatief flinke breedte van 2,5m. Ook het zwemplatform is de grootste in zijn klasse en zorgt daarmee voor extra veiligheid door de aandrijving geheel te bedekken.

Met een vaste doorloop is de boot vanaf het zwemplatform gemakkelijk te betreden zonder op de bekleding te stappen. Regal past overigens de beste kwaliteit vinyl toe wat tegen een stootje kan en ook in de zon, veel langer mooi blijft dan goedkopere soorten. De indeling van de 1900ES is multifunctioneel. Door de rug van de meevaardersbank om te klappen ontstaat een volledige rondzit die gezelligheid garandeert op een ankerplaats. Varend biedt de open boeg een stel vorstelijke zitplaatsen. De boot heeft een overdaad aan bergruimte om alles voor een dagtocht mee te kunnen nemen zonder dat het in de weg ligt. De afwerking zet deze Regal vooral op een hoger niveau. Naast mooi zijn nergens scherpe randen of hoeken te vinden wat deze snelle boot ook veilig maakt. Leverbaar met een inboard Volvo of Mercury van 180 tot 250PK waarmee snelheden rond de 80km gehaald worden.

Specificaties:
LOA 6m
Breedte 2,5m
Diepgang 0,8m
Deadrise 22°
Gewicht 1406kg
Doorvaarthoogte 1,3m
Laadvermogen 531kg
Brandstof 132l


De Regal 2300 is met 7,3m een stuk langer maar nauwelijks breder. Het geeft de boot een slank voorkomen. De indeling is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Met een volledige rondzit waar je de stuurstoel bij kan draaien of met twee kuipstoelen en een flinke U-bank achterin. Voor extra zitcomfort zijn de hoeken van de bank aangepast. Zonder deze voorziening zou een zitplaats in de hoek niet bruikbaar zijn. Met de oplossing die Regal hiervoor bedacht heeft zijn het juist de meest comfortabele geworden. De rug van de bank kan naar voren of achteren klappen om op een ankerplaats een dubbel zonnebed te creëren. Een vaste doorloop tussen het king-size zwemplatform en het interieur loopt over het midden van het achterdek. Ook de Regal 2300 beschikt over een overdaad aan bergruimte. En met een rond lopend windscherm in RVS profiel ziet de boot er uitgesproken goed uit. Leverbaar met een inboard Volvo of Mercury van 270 tot 350PK zijn spectaculaire snelheden mogelijk, mede dankzij het FasTrack Hull Design wat tevens zorgt voor een gunstig brandstofverbruik.

Specificaties:
LOA 7,3m
Breedte 2,5m
Diepgang 0,86m
Deadrise 20°
Gewicht 1805kg
Doorvaarthoogte 1,4m
Laadvermogen 918kg
Brandstof 212l


De Regal 26 Express maakt een vaarweekend of vakantie met het hele gezin mogelijk. Op 7,9m Cruiser vind je een accommodatie die een veel grotere boot doet vermoeden. Een vast dubbel bed, complete pantry, een dinette die voor extra slaapplaatsen kan zorgen en een complete natte cel met toilet, een separate douche en voldoende stahoogte. Licht en luchtig door de raampartijen in het vrijboord en een groot rond luik in het dek. Door deze open opzet zonder schotten is er volop bewegingsruimte, ook met meerdere personen aan boord. Bovendeks biedt de 26 Express het ultieme buitenleven. Er is uiteraard geen open boeg maar het voordek biedt wel ruimte aan een zonnebed van formaat. De stuur- en meevaardersbank hebben een klapbare rug waarmee de indeling aangepast kan worden aan varen of loungen. Een enorm zwemplatform maakt het feest op een mooie dag compleet.

De Regal 26 Express is leverbaar met een inboard Volvo of Mercury van 270 tot 300PK

Specificaties:
LOA 7,9m
Breedte 2,6m
Diepgang 0,86m
Deadrise 18°
Gewicht 2812kg
Brandstof 272l
Water 76l
Vuilwater 68l

Voor meer informatie:
Sportboat Store Nederland
Zilverstraat 7
7554 NK HENGELO (ov)
T: +31(0)74 851 32 99 / +31(0)6 51 81 43 12
E: [email protected]
www.sportboatstore.nl
www.regalmarine.com

Facebook Comments "Regal Marine topmodellen"
                         My IP