Volwaardige E Bike in bakskistformaat.

Artikel - Volwaardige E Bike in bakskistformaat.

Artikelen Shinga Elektrische Vouwfietsen
Volwaardige E Bike in bakskistformaat.

Een vouwfiets aan boord schept mogelijkheden. Langere afstanden kunnen je echter wel doen afvragen of dit nog wel vakantie is. Maar al te vaak zit een extra compact formaat een prettige fietservaring in de weg. Het Nederlandse Shinga brengt daarom een serie elektrische vouwfietsen op de markt die ondanks compacte afmetingen in opgevouwen toestand toch het comfort bieden van een gewone e bike met 28” wielen. Een actieradius van 50 tot 80 km, afhankelijk van het type, biedt alle mogelijkheden vanaf iedere aanlegplaats de omgeving te verkennen of een supermarkt op te zoeken. Het laatste model voegt daar een extra laag gewicht aan toe wat de fietsen handzaam maakt om aan boord te bergen zonder in de weg te liggen.

Shinga is een initiatief van Ton van den Oetelaar die in 2009 van start is gegaan met de doelstelling om lichtgewicht en betaalbare elektrische vouwfietsen te ontwikkelen met een volwaardig comfort. En dat is Ton en zijn team goed gelukt. Het ontwerp en de technische eigenschappen worden bedacht in Nederland. De fietsen worden vervolgens elders deels geassembleerd waarna de eindmontage en kwaliteitscontrole plaatsvindt in het Nederlandse Schijndel. In de loop der jaren is met name het fietscomfort verder verfijnd waarmee een modellenserie is ontstaan waarin de laatste technieken en noviteiten in zijn verwerkt. Tenminste, wanneer die daadwerkelijk iets toevoegen en betrouwbaar zijn want degelijk en duurzaam staan ook hoog in het vaandel. Er wordt consequent voor A kwaliteit onderdelen gekozen zoals Shimano versnellingen, Bafang motoren, Tektro handremmen of Panasonic en Samsung accu’s.

De modellenserie bestaat uit drie eigen basisframes die in verschillende configuraties leverbaar zijn. Zo kun je kiezen voor wel of geen vering, sterwielen, een zwaardere accu voor een grotere range of een middenmotor in plaats van een aandrijving in het achterwiel. Beide verzorgen een natuurlijke fietservaring, het achterwiel wordt aangedreven alsof je dat enkel met de trappers doet. Maar bij een middenmotor is een NEXUS naafversnelling mogelijk. Met een motor in het achterwiel kan alleen een versnelling met een derailleur worden toegepast. De elektrische ondersteuning helpt je vooruit tot een snelheid van 25KM. Het display op het stuur voorziet in vijf ondersteuningsstanden en geeft informatie over de afgelegde afstand, snelheid en resterende accucapaciteit.

Scamper
Het eerste Shinga model welke in de afgelopen jaren is doorontwikkeld tot een ideale reisgenoot. Opvouwen van deze aluminium plooifiets doe je binnen 10 seconden. De trappers klappen in, het frame scharniert door het midden en het stuur naar beneden. Hiermee ontstaat een pakketje van 90x40x72cm met een gewicht van 22kg. De accu is geïntegreerd in de bagagedrager zoals je dat wel vaker ziet. Laden kun je met de batterij in of uit de fiets. De 36V Panasonic accu is verkrijgbaar in een 9 of 12 AH capaciteit voor een range van 50 tot 80 km. Met 6 versnellingen kun je ook zonder ondersteuning van de elektromotor goed fietsen. Beschikbaar in 7 verschillende kleuren voor een vanafprijs van € 979,- met de motor in het achterwiel en € 1599,- wanneer je kiest voor een middenmotor met naafversnelling. Bezoek voor actuele prijzen de webshop van Shinga.

Trotter
Technisch verschilt de Trotter niet veel van de Scamper maar in uiterlijk des te meer. Door de accu in het frame te integreren ziet de fiets er wat sportiever en ook robuuster uit. Beveiligd met een slot is de batterij eenvoudig uit het frame te nemen, ook deze kun je in of uit de vouwfiets opladen. Opgevouwen meet de fiets 89x40x72cm en heeft een gewicht van 20kg. Net als de Scamper heeft de Trotter, afhankelijk van de uitvoering, een verende voorvork, gebogen stuur en een comfortzadel voor een goede zitpositie en bijbehorende aangename fietservaring, ook op een slecht wegdek. De accucapaciteit is naar keuze 8 of 10AH voor een range van 50 tot 80km. Ook de Trotter is met een middenmotor verkrijgbaar. De vanafprijs van de Trotter is € 979,- voor het model met een achterwielmotor en € 1199,- voor een exemplaar met middenmotor en naafversnelling. Bezoek voor actuele prijzen de webshop van Shinga.

Papillon
Het laatst geïntroduceerd model is de Papillon. Deze Shinga is de lichtste elektrische vouwfiets. Het design staat voor eenvoud wat de fiets praktisch en gebruiksvriendelijk maakt met een sportieve uitstraling. Door het zeer lage gewicht van 16kg is dit model goed aan boord te gebruiken. Je moet het tenslotte een beetje makkelijk over de railing kunnen tillen. De Papillon is uitgevoerd met 6 Shimano versnellingen en 4 elektrische ondersteuningsstanden. De 187.2W achterwiel motor samen met de 36V 5.2AH batterij zorgen voor een behoorlijke actieradius van 50KM, meer dan andere fietsen van dezelfde klasse in de weegschaal leggen. De batterij is verwerkt in het frame, maar is simpel weg te halen door het slot te ontgrendelen. De Papillon wordt alleen uitgevoerd in mat grijs, zonder verlichting, voorvorkvering en met een zwevende bagagedrager. De prijs is daardoor lager dan van de andere modellen. Met € 999,- een bereikbare lichtgewicht vouwfiets die je dagelijks kunt inzetten. Bezoek voor actuele prijzen de webshop van Shinga.

Een vouwfiets die hetzelfde comfort biedt als een gewone fiets vraagt om bewijsmateriaal. Een korte proefrit op een Scamper vormt het uur van de waarheid. En die waarheid is dat een Shinga inderdaad fietst als een E Bike in groot formaat. Het gebogen stuur en een lekker zadel zorgen voor een zitpositie waar niets op aan te merken is. Met een liggende voorvork stuurt de fiets gemakkelijk zonder constant over te corrigeren. De vering in de voorvork en de wat dikkere banden strijken de hobbelige klinkerweg waar we op fietsen moeiteloos glad. En ook remmen of schakelen bieden geen verassingen. Elektrisch fietsen is leuk op deze plooifiets. Je blijft in beweging maar zonder te vermoeien. En met een royale range kom je nog eens ergens.

Info
Molendijk Zuid 23B
5482 WZ Schijndel
Tel: 085 401 2738
[email protected]
www.shinga.nl


Facebook Comments " Volwaardige E Bike in bakskistformaat."
                         my-ip