Voor een veilig dek, vloer of steiger

Artikel - Voor een veilig dek, vloer of steiger

Artikelen Lodewijk Anti-Slip Oplossingen
Voor een veilig dek, vloer of steiger

Eigenaren van een trap of steiger die openbaar toegankelijk is zijn aansprakelijk voor uitglijders. Wanneer er niet aangetoond kan worden dat er preventieve maatregelen zijn genomen, is men ook verantwoordelijk voor het letsel wat na een glijpartij op een vergroende steiger ontstaat. Dit kan hoge kosten met zich meebrengen en is, mild uitgedrukt, geen goede reclame voor je bedrijf. Lodewijk Vloeren en Comfort uit Woerden is specialist in anti-slip oplossingen voor bedrijven en particulier. Ook je eigen steiger of vlonder kun je met de producten van Lodewijk veilig beloopbaar maken en houden.

Vlondergel
Lodewijk voert een krachtige houtontgrijzer en -cleaner in gelvorm voor het reinigen van vergrijsd en verweerd buitenhout. De gelformule zorgt er voor dat Lodewijk Vlondergel eenvoudig aangebracht kan worden op zowel horizontale als verticale oppervlaktes. Door de dieptewerking van de Vlondergel, waar vloeistof wegloopt blijft gel ter plekke zijn werk doen, wordt het grijze patina grondig verwijderd. Maar dit is niet het belangrijkste doel van de gel. Na enkele weken komt de grijze kleur toch weer terug maar lelijk of gevaarlijk is dat niet. Lodewijk Vlondergel is vooral een meedogenloze algendoder. Een enkele behandeling per jaar houdt een steiger of vlonder vrij van groene aanslag en hersteld de natuurlijke anti-slip eigenschappen die een houten oppervlak kenmerken. Maar zo meedogenloos als de gel ongewenste algen vernietigt, zo voorzichtig gaat het met de omringende natuur om. Met veel producten die hetzelfde doel dienen kun je op een asociale manier vissen. Gooi het in de plomp en wat er zoal rondzwemt komt vanzelf bovendrijven. Met de Vlondergel van Lodewijk “vang” je op die manier helemaal niets. Het product bestaat voor minder dan 10% uit biologisch afbreekbaar oxaalzuur en is verder vrij van oplosmiddelen, formaldehyde, chloorverbindingen en aminen. Dit houdt in dat zodra de gel klaar is met het bestrijden van algenaanslag, er niets over of achterblijft. Van enige milieubelasting is geen sprake. Lodewijk Vlondergel kun je in een vijver met Koi karpers deponeren zonder dat je voor veel geld nieuwe hoeft te kopen.

De verwerking van de gel is uiterst eenvoudig. Met een kwast breng je het op het te reinigen oppervlak aan, laat het 15 minuten intrekken en spoel het af met veel water. Daarna ziet de steiger of vlonder eruit alsof het net uit de houtzagerij is gekomen. Naast biologisch afbreekbaar is de gel reukloos en tast het op geen wijze het houten oppervlak aan. Onvergelijkbaar met de serieuze schade die een hogedrukreiniger aanricht wanneer je hiermee groene aanslag te lijf gaat.

Vlondergel is verkrijgbaar in een 2,5L of 20L verpakking. Met een liter ontgroen je ongeveer 12m2. Uitgaande van een grootverpakking kost ontgroenen met Lodewijk Vlondergel ongeveer € 1,30 per m2. Een letselschadeclaim bedraagt al snel een veelvoud daarvan.

Anti-Slip Gripplaten
Uitglijden op een gladde ondergrond staat standaard in de top-10 van ongevallen thuis of op de werkvloer. Jaarlijks belanden hierdoor meer dan 24.000 ongelukkigen in het ziekenhuis. Met Lodewijk anti-slip gripplaten voorkom je dit leed door een steiger, trap of een ander glad oppervlak te laten voldoen aan NEN7909. Deze norm geeft de eis ten aanzien van de slipweerstand van horizontale en hellende, beloopbare oppervlakken in een openbare ruimte weer en de daarbij behorende bepalingsmethode. De feitelijke slipweerstand wordt weergegeven in een R-waarde. Een Duitse methode waarbij de R voor Rutsch staat. Hoe hoger het getal achter de letter, hoe stroever het oppervlak is.
De gripplaten van Lodewijk hebben een R13 waarde, het hoogst haalbare. Op een helling van meer dan 35° blijf je dan nog steeds stevig staan.

Antislip Gripplaten van Lodewijk zijn vervaardigd uit onverwoestbaar polyester, versterkt met fiberglasvezels met daarop een gesmolten aluminium korrel. Hierdoor is het materiaal zeer licht, flexibel en eenvoudig te verwerken. Het wordt afgewerkt met een kleurvaste en UV bestendige coating die een veelheid aan kleurstellingen mogelijk maakt. Ook kan er een logo of “welkom aan boord” achtige tekst in verwerkt worden. Standaard zijn de platen leverbaar in zwart, geel of grijs (RAL 7001). Wanneer een ander formaat of kleur gewenst is, maakt Lodewijk gaarne een voorstel op maat. De maximale afmeting van een Antislip Gripplaat is 2500 x 2500 mm (6,25 m2). De Gripplaten zijn uitgevoerd in een barefoot, soft, medium of offshore korrelgrofheid. En ook in de dikte is een keuze tussen 2mm, 3,5mm en 4,5mm.

De platen hebben nogal wat voordelen. Elke winter bewijzen ze weer hun dienst door trappen en andere beloopbare oppervlakken veiliger te maken. Ijs en sneeuw hechten namelijk niet op dit materiaal. Het is dan ook water- en vuil afstotend. Gripplaten kun je buiten en binnen toepassen, in dat laatste geval is vlamvertragend een prettige bijkomende eigenschap. De kleur is door en door en slijt niet weg op de plaatsen waar intensiever op gelopen wordt. Lodewijk verleent maar liefst 15 jaar garantie op het materiaal. Zodra het na een mensenleven toch eens versleten is kan het volledig gerecycled worden.

De montage is uiterst eenvoudig en kun je in de meeste gevallen zelf doen. Met kit worden de platen of profielen op hun plaats gelijmd. Dat kan op iedere ondergrond. Wanneer zelf doen niet haalbaar is heeft Lodewijk een montageservice die de werkzaamheden voor je uitvoert.

Anti-slip Gripstrips
Een afgeleide van de gripplaten zijn de anti-slip gripstrips. Ideaal voor het profiel wat in jachthavens wordt toegepast. In de groeven van de steigerplanken past precies een strook antislip op een polyester rug, dezelfde constructie als de gripplaten. Op plaatsen die gevoelig zijn voor algaanslag, in een permanente schaduw bijvoorbeeld, zorgt dit voor extra veiligheid. Ook een hellend vlak kan met deze strips onder alle weersomstandigheden voldoende grip blijven bieden. De strips zijn in alle RAL kleuren leverbaar, tot aan een glow in the dark versie. Wat ook goed past is de grijze variant. Dezelfde kleur als het steigerhout in droge toestand. Pas wanneer het nat, en dus glad wordt, kleurt het hout donkerder en worden de strips zichtbaar.

Zo heeft Lodewijk Veiligheid en Comfort een keur aan producten in het assortiment om thuis of in openbare ruimtes iedere vloer of ondergrond van een passende antislip oplossing te voorzien. Zelfs voor een marmeren tegelvloer is een coating beschikbaar die uitglijders voorkomt, ook wanneer er een laag water opstaat. Alle producten zijn online te bestellen in Lodewijks webshop. Daarnaast is er een uitgebreid dealernetwerk. Maar omdat er veel verschillende toepassingen op dit gebied mogelijk zijn is een goed advies ook een belangrijk onderdeel van het assortiment.

Info:
Lodewijk BV
Trasmolenlaan 12
3447 GZ Woerden
0348 20 3000 (algemeen)
085 016 0110 (servicedienst)
[email protected]
www.veiligevloer.nlFacebook Comments "Voor een veilig dek, vloer of steiger"
                         my-ip