Meesters in staal en hout

Artikel - Meesters in staal en hout

Artikelen Rheben Yachting
Meesters in staal en hout

In relatief korte tijd heeft Rheben Yachting met een reeks fraai gelijnde motorjachten onder de naam Allure, een klinkende naam neergezet. De boten onderscheiden zich in hun vorm, functie en afwerking terwijl de indeling custom is. Met Aquamar als zusterbedrijf is een houtbewerker van formaat beschikbaar om die wensen tot in perfectie in te vullen. En daar is een dimensie bijgekomen. Met de verhuizing naar de hallen van WJH in Workum is een samenwerking ontstaan met een keur aan Lemsteraken.

WJH
De afkorting staat eenvoudigweg voor Workumer Jachthaven. Een middelgrote marina met 200 ligplaatsen. Voorzien van alle comfort en strategisch gelegen tussen de Friese meren en het IJsselmeer met de Waddenzee vlakbij. De haven is niet zo groot en biedt de ligplaatshouders een intieme sfeer. De schaalgrootte van de technische voorzieningen is daarentegen van een andere orde. Met de bouw van een nieuwe 1.450 m2 grote hal heeft WJH een behoorlijke capaciteitsuitbreiding gerealiseerd. Behalve voor winterstalling ook ideaal voor het
partnership met Dirk Blom Lemsteraken Makelaardij. De hoge raampartijen aan de voorzijde van het gebouw vormen een prachtige etalage voor deze imposante platbodemjachten.

Hiermee is WJH gespecialiseerd in het onderhouden, stallen en verduurzamen van Lemsteraken. Een vloot van maar liefst 150 aken vinden onderdak in de hallen van WJH.

Er is een 60 ton bootlift en alle hydrauliek aanwezig voor een veilig vervoer naar de stalling. Meerdere bedrijven op scheepstechnisch gebied hebben een vestiging op het haventerrein waarmee een uiterst complete dienstverlening wordt aangeboden.

Aquamar
Om een traditioneel jacht als een Lemsteraak van al het houtwerk, zowel binnen als buiten, te kunnen voorzien dien je van goeden huize te komen. Zwaarden in het juiste profiel, een massief houten mast die ondanks het geweld wat er op wordt losgelaten toch nauwelijks stagen nodig heeft. Of het roer met uitbundig houtsnijwerk op de koning en de versierselen boven de kajuitingang. Alleen met goed hout, vakmanschap en toewijding leidt dit tot een bevredigend resultaat. Wanneer je de werkplaats van Aquamar bezoekt is direct zichtbaar hoeveel daarvan aanwezig is. Zwaarden en rondhouten worden zorgvuldig met de hand geschaafd tot men zeker weet dat de boot waar het voor bedoeld is voor in het veld zal eindigen. Er wordt niet alleen voor nieuwbouw geproduceerd, reparaties vinden er ook plaats. Met Lemsteraken wordt intensief wedstrijd gezeild en dan wil er wel eens iets sneuvelen.

Het interieur kent eenzelfde specialisme. Opvallend in de werkplaats is een boot die nooit zal varen. Uit MDF is een mock-up gemaakt van een Lemsteraak in wedstrijduitvoering, met een beetje lengte stoot je dan je hoofd ter hoogte van de mast, ze zijn wat lager. In deze opstelling wordt het interieur prefab gemaakt zodat het efficiënt geplaatst kan worden zodra de echte aak in aanbouw daar gereed voor is. Het eindresultaat wat Aquamar hiermee bereikt is van een adem benemende schoonheid.

Rheben Allure
Kenmerkend voor de motorjachten van Rheben is een chique uitstraling, zorgvuldige detaillering en een complete uitrusting in standaard uitvoering. Op 5 lengtematen tussen de 12.50 en 16 meter is er een open kuip of achterkajuit beschikbaar. Standaard in een multiknik rompvorm maar tegen geringe meerprijs is een rondspant ook mogelijk. Alle Rhebens hebben een sierlijke waaiersteven met RVS ankerpockets. De omlijsting van de ramen in het stuurhuis is “gehout”.

Een enkele kunstenaar kan het, met sponsje en verf een natuurgetrouwe houtnerf aanbrengen. Zelfs de hout verbindingen worden natuurgetrouw nagebootst door een naad aan te brengen en de vlam te laten verspringen.

Voor wat betreft het interieur heeft de klant veel in te brengen. Een Allure is een custom kwaliteitsjacht naar ontwerp en tekening van Rheben en Visser Yachtdesign. Met vertrouwen in eigen bouwkwaliteit verleent Rheben Yachting vijf jaar garantie op de nieuwgebouwde schepen. Naast het plegen van nieuwbouw is Rheben Yachting tevens onderaannemer in de superjachten industrie. Deelprojecten, voornamelijk in hout, krijgen dezelfde aandacht als de afwerking van de Allure motorjachten. Het laat zien dat perfectie het doel is, met minder wordt echt geen genoegen genomen. Dat zoveel kwaliteit een forse prijskaart draagt weerlegt de lijst. De prijsstelling is concurrerend en levert veel meer schip dan je zou verwachten.

Info
Rheben Yachting
Parallelwei 7
8711 CH Workum
Tel: 00316 23 757 397
www.rheben.nl
[email protected]
Facebook Comments "Meesters in staal en hout"
                         my-ip