Uniek event rond de Florida Keys

Artikel - Uniek event rond de Florida Keys

Artikelen Regal Marine sales Conference
Uniek event rond de Florida Keys


Op uitnodiging van Sportboat Store Nederland, de importeur van Regal Marine, zijn we in de gelegenheid gesteld kennis te maken met alle modellen van deze sportboten producent op aansprekend vaarwater. De helderblauwe oceaan rond de Florida Keys vormde het decor met op de achtergrond de prestigieuze Ocean Reef Club als uitvalsbasis.

Regal is een familiebedrijf met een rijke historie. De modellenrange richt zich op sportboten en cruisers tot 53ft en is uiterst omvangrijk. Maar liefst 35 verschillende lengtematen en uitvoeringen zijn beschikbaar, verdeeld over Bowriders, Surfboats, Outboardboats, CuddyĀ’s, Express Cruisers en Sportyachts. Performance halen de boten uit het Fast Track hulldesign. Als Ć©Ć©n van de eerste paste Regal airintakes toe met hogere snelheden en een lager brandstofgebruik tot gevolg.

De verschillende categorieƫn hebben een eigen gezicht en doelgroep. Zo is een 1900ESX met een lekker wild kleurenschema en andere sportieve accenten een heel andere Regal dan een Express Cruiser die weer gericht is op ultiem comfort voor familiegeluk te water. Toch zijn er ook overeenkomsten zoals een onberispelijke bouwkwaliteit en een perfecte afwerking. Ook de styling maakt Regal anders dan de andere grote merken. Regal kiest voor een aangename soberheid wat de boten tijdloos maakt en een zekere chique meegeeft zonder het comfort daaronder te laten lijden.
Integendeel, alle exemplaren zitten boordevol comfort verhogende oplossingen zonder een nieuw probleem te creƫren.
Zo houd je bijvoorbeeld geen los inzetstuk in je handen wanneer er een doorloop naar achteren gewenst is. Met een gasveer klapt een bankdeel net zo makkelijk op als neer zonder iets rond te laten slingeren.

Opvallend in de modellenrange zijn een drietal exemplaren die voor de Nederlandse markt geschapen lijken te zijn.
De 1900ES is dan wel de kleinste in het programma, van een instapper kun je toch echt niet spreken. Op een lengte van 6 meter is zitcomfort voor 9 personen. De ruimte die daarvoor nodig is haalt het ontwerp uit een relatief flinke breedte. Ook het zwemplatform is de grootste in zijn klasse en zorgt daarmee voor extra veiligheid door de aandrijving geheel te bedekken. Met een vaste doorloop is de boot vanaf het zwemplatform gemakkelijk te betreden zonder op de bekleding te stappen. De indeling van de 1900ES is multifunctioneel. Door de rug van de meevaardersbank om te klappen ontstaat een volledige rondzit die gezelligheid garandeert op een ankerplaats. De boot heeft een overdaad aan bergruimte om alles voor een dagtocht mee te kunnen nemen zonder dat het in de weg ligt. De afwerking zet deze Regal vooral op een hoger niveau. Naast mooi zijn nergens scherpe randen of hoeken te vinden wat deze snelle boot ook veilig maakt. Leverbaar met een Volvo of Mercury van 180 tot 250PK.

De Regal 2300 is met 7,3m een stuk langer maar nauwelijks breder. Het geeft de boot een slank voorkomen. De indeling is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Met een volledige rondzit waar je de stuurstoel bij kan draaien of met twee kuipstoelen en een flinke U-bank achterin. Voor extra zitcomfort zijn de hoeken van de bank aangepast. Zonder deze voorziening zou een zitplaats in de hoek niet bruikbaar zijn. Met de oplossing die Regal hiervoor bedacht heeft zijn het juist de meest comfortabele geworden. De rug van de bank kan naar voren of achteren klappen om op een ankerplaats een dubbel zonnebed te creƫren. Een vaste doorloop tussen het king-size zwemplatform en het interieur loopt over het midden van het achterdek. Met een rond lopend windscherm in RVS profiel ziet de boot er uitgesproken goed uit. Leverbaar met een Volvo of Mercury van 270 tot 350PK.
De Regal 26 Express maakt een vaarweekend of vakantie met het hele gezin mogelijk. Op 7,9m is een accommodatie gecreƫerd die een veel grotere boot doet vermoeden. Een vast dubbel bed, complete pantry, een dinette die voor extra slaapplaatsen kan zorgen en een natte cel met toilet, separate douche en voldoende stahoogte. Licht en luchtig door de raampartijen in het vrijboord en een groot rond luik in het dek. Door deze open opzet zonder schotten is er volop bewegingsruimte, ook met meerdere personen aan boord.

Bovendeks biedt de 26 Express het ultieme buitenleven. Er is uiteraard geen open boeg maar het voordek biedt wel ruimte aan een zonnebed van formaat.
De stuur- en meevaardersbank hebben een klapbare rug waarmee de indeling aangepast kan worden aan varen of loungen. Een enorm zwemplatform maakt het feest op een mooie dag compleet.

De Regal 26 Express is leverbaar met een Volvo of Mercury van 270 tot 300PK

Regal beschikt over een indrukwekkend dealernetwerk. Overal ter wereld waar watersport wordt bedreven is een vertegenwoordiging te vinden. De dealermeeting werd dan ook druk bezocht door watersportspecialisten uit 81 landen. Natuurlijk doet Regal daar in verkoop zijn voordeel mee maar dat is niet het enige. Wanneer je Regal mag vertegenwoordigen ben je lid van de familie met bijbehorende inspraak. Ook typisch Nederlandse wensen van bootbezitters worden zo betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Een groot verschil met alle andere botenbouwers die een nieuw model als verrassing aan hun wederverkopers presenteren.

Wanneer je als Hollandse watersporter uit een grijs najaar in Florida land is een meteorologische cultuurschok onvermijdelijk. Het is even wennen aan de hitte en behoorlijke luchtvochtigheid maar dan heb je ook wat. Hier kun je het hele jaar rond varen met alleen wat onderhoud als onderbreking. Heel veel PKĀ’s slaan de klok in de
marina waar we vertoeven. Snelvaren is hier een belevenis waar je ook alle ruimte voor krijgt. In de haven is het verboden golven te maken en dan heb je de regels wel zoĀ’n beetje gehad.

Met zoveel vrijheid is het heerlijk varen op strakblauw water onder de beschutting van het grootste koraalrif wat de US rijk is of op de open oceaan. Ook om in te zwemmen, vissen of wakeboarden bieden de geboortegronden van Regal Marine sportboten eindeloze mogelijkheden. Wat blijkt is dat RegalĀ’s feilloos toegesneden zijn op al deze vormen van recreĆ«ren op het water. Iets wat in Nederland natuurlijk ook kan. Ontdek het zelf, in de showroom van Sportboat Store Nederland.


Voor meer informatie:
Sportboat Store Nederland
Zilverstraat 7
7554 NK HENGELO (ov)
T: +31(0)74 851 32 99 / +31(0)6 51 81 43 12
E: [email protected]
www.sportboatstore.nl
www.regalmarine.comFacebook Comments "Uniek event rond de Florida Keys"
                         my-ip