Nieuwe merknaam in betaalbaar watersporten

Artikel - Nieuwe merknaam in betaalbaar watersporten

Artikelen Aquaparx
Nieuwe merknaam in betaalbaar watersporten

Er zijn nogal wat uitdrukkingen en gezegdes om aan te geven dat watersporten maar een dure hobby is. Nu kun je het inderdaad zo gek maken als je wilt maar dat hoeft niet. Aquaparx biedt een serie boten, motoren en aanverwante artikelen aan met een onverslaanbare prijsstelling. In slechts een enkel seizoen is de naam Aquaparx zowel een merk als begrip geworden. Met een budget waarmee je voorheen aangewezen was op een tweedehandsje, kun je nu ook een nieuwe boot, buitenboordmotor, SUP of kano aanschaffen met 2 jaar garantie en de service die daar bij hoort.

Aquaparx komt voort uit productie en verkoop van drijvende speelparadijzen. Hiermee heeft de onderneming een voorliefde voor opblaasbaar naast een schat aan ervaring in inflatables. Met eigen productiefaciliteiten in PVC en in de assemblage daarvan in boten koop je als consument of dealer rechtstreeks bij de producent en niet bij een importeur of andere tussenschakel. Hiermee is die voorliefde en de gunstige prijsstelling nader verklaard. Alle producten worden in China geproduceerd. Om een goede kwaliteit te waarborgen is Aquaparx een joint venture aangegaan met een Duitse onderneming die gespecialiseerd is in kwaliteitscontrole van alle stappen in het productieproces. Een goede zet, in het eerste jaar dat Aquaparx de leisure, outdoor en watersportbranche op z’n kop heeft gezet zijn kwaliteitsproblemen niet voorgekomen. Natuurlijk gaat er wel eens wat kapot maar dat komt voornamelijk voort uit verkeerd gebruik. Vanuit het centrale magazijn in Zevenaar, 10.000m2 tot de nok gevuld met voorraad, wordt snel en efficiënt door heel Europa geleverd. Per maand gaan er bijvoorbeeld al 4000 SUP boards op weg naar liefhebbers van deze nieuwe fitness rage. Dat is een onmogelijk aantal wanneer het product niet goed is.
Aquaparx is begonnen als webwinkel maar heeft in rap tempo ook een Europees dalernetwerk opgezet. Er wordt niet alleen geleverd aan watersportbedrijven, ook aan outdoorshops, warenhuizen en andere retailers.

Boten
Een rubberboot waar een motor aangehangen kan worden, lattenbodem, compleet met bankje pomp en reparatieset voor de prijs van een plastic boot uit de speelgoedwinkel. € 199,- is voor een prima bruikbare 2.30m bijboot een prijs die we nog niet eerder zagen. Kwalitatief doen de boten niet onder voor andere merken aangezien ze worden opgebouwd uit dezelfde onderdelen en materialen. Naast de 2.3m is er een 3,3m en 4m model, de kleinste met een optionele opblaaskiel, de grotere modellen hebben dat standaard. Een airdeck in plaats van een vlonderbodem is in ontwikkeling. Verkrijgbaar in wit, zwart, geel of groen voor vissers. Ook voor vissers zijn de aluminium boten van Aquaparx. Rechthoekig met een platte bodem. Exact het “niets aan de hand” model zoals deze doelgroep het graag ziet. € 599,- voor een 3m. aluminium boot is ook iets wat ze graag zien. Een 4m. model is eveneens direct uit voorraad leverbaar. De top van de modellenrange wordt ingevuld door een drietal RIB’s. Een 360, 430 en 580 exemplaar voorzien van alle luxe en comfort voor een mooie dag op het water. De boten hebben standaard een console als vaste stuurstand, een RVS beugel om antennes, navigatieverlichting of andere spullen op de monteren en een kussenset naast het gebruikelijke zoals een reparatieset en dollen voor een set roeispanen. De polyester hull zorgt voor prima vaareigenschappen, de tube voor extra drijfvermogen in bochten of onder ruigere weersomstandigheden. De RIB’s zien er uitgesproken goed uit. Voor € 2.190,- , de prijs van de 360, koop je een serieuze boot waar je met 4 personen en max 30PK jarenlang plezier aan kan beleven. Een 7,60m model is in ontwikkeling.

Motoren
Aquaparx is de exclusieve importeur van Sail outboard benzine motoren. Hoewel de motoren naast hun Chinese collegaÂ’s een goede naam hebben opgebouwd in de afgelopen jaren brengt Aquaparx ze onder de eigen naam op de markt. Op dit moment een 2.5PK, 5PK en 15PK model. Op korte termijn zullen daar een 10PK en 20PK aan worden toegevoegd. De motoren worden vervaardigd in een fabriek waar Yamaha ook laat produceren. De kap heeft dan ook een duidelijke Yamaha vorm. Onder de kap ziet het er netjes uit, gelijk aan de grote merken. Uiteraard voldoen deze 4-takt watergekoelde motoren aan alle eisen. Service, reparatie en de levering van onderdelen is door Aquaparx ondervangen met het inrichten van een service-center in Zevenaar.

Opvallen in het aanbod is een 1.2PK luchtgekoeld 4-takt motortje die met een pink te tillen is en in iedere bakskist past. Het uiterlijk heeft heel in de verte wel iets weg van een good old Seagull of van een huidige elektromotor. Met het geringe vermogen zit waterskien er natuurlijk niet in. Hanteerbaarheid, een gering brandstofverbruik en een prijs van € 199,- zijn de voordelen van deze mini outboard, ideaal om vanaf een geankerd schip met de dinghy aan wal te komen.
Elektrisch varen kan ook, Aquaparx biedt onder eigen naam een 32, 60 en 86LBS exemplaar aan met alle toebehoren zoals accu’s en laders. Ook hier geld met een vanaf prijs van € 129.- een superscherpe prijsstelling.

SUP
Een onverwacht succes in het afgelopen seizoen waren de opblaasbare SUP boards van Aquaparx. Enerzijds door het uitbreken van een rage om staand op een plank te peddelen, anderzijds door de doelstelling om producten voor de laagste prijs aan te bieden. Er zijn 3 modellen. Een wat kleinere voor kids tot 50kg, een board voor volwassenen en een extra snelle. Uiteraard compleet met peddel en vin voor de stabiliteit. Het succes van dit artikel is omgezet in productontwikkeling. Zo is er al een kano in dezelfde stijve constructie en worden de boards zeilend gemaakt. Ook daar is de constructie rigide genoeg voor.

Rondom al deze succesnummers levert Aquaparx een keur aan accessoires en toebehoren zoals elektrische pompen, koelboxen, vismessen, ankers, biminiÂ’s of zwemvesten. Alles in een keurige kwaliteit voor een prijsstelling die er nog niet was.

Voor meer informatie:
Aquaparx Europe BV
Edisonstraat 84
6902 PK Zevenaar - Nederland
+31(0)316 253 524
[email protected]
www.aquaparx.eu


Facebook Comments "Nieuwe merknaam in betaalbaar watersporten"
                         my-ip