Nautisch slaapcomfort op maat

Artikel - Nautisch slaapcomfort op maat

grand Droommeubel
Nautisch slaapcomfort op maat
Dreamboat heet de matrassenlijn van Droommeubel in Den Bosch. Maatwerk van een specialist in technisch slaapcomfort. Met meer dan 25 jaar ervaring in de juiste invulling van een goede nachtrust met waterbedden, pocketveer- of schuimmatrassen voert een goed advies de boventoon. Ook in maatwerkmatrassen waarmee boten, campers en caravans van een perfect passend bed zoals thuis kunnen worden voorzien.

Optimaal slaapcomfort heeft op de meeste plezierboten geen prioriteit. Een matras in een woonhuis moet het hele jaar door hard werken terwijl de overnachtingen op een gemiddelde boot beperkt zijn. Met deze gedachte in het achterhoofd past menig werfbaas een te dun stukje schuim toe wat toch echt een slap aftreksel is van een echte matras die afgestemd op postuur, gewicht en slaapgewoonte de juiste ondersteuning biedt. De Dreamboatlijn van Droommeubel doorbreekt deze standaard tekortkoming.

Schuimmatrassen.
Op een boot waar geen enkele lijn recht is past geen standaard maat. Schuim is daarvoor een eenvoudig vorm te geven materiaal. De ene soort is alleen de andere niet. Ook de dichtheid die bepaald of het schuim harder of zachter aanvoelt, is een factor van belang om tot een goede matras te komen. Op boten wordt meestal hetzelfde polyetherschuim gebruikt voor zowel de zitkussens als de matrassen. Een goede keuze is dat niet. Slapen of zitten zijn totaal verschillende belastingen van de schuimlaag die beide hun eigen eisen stellen. Voor de bekleding wordt ook vaak dezelfde stof gebruikt. Wanneer dit een vochtwerende, en daarmee niet ventilerende soort is loopt het matras de kans te gaan schimmelen, hoe mooi die uniforme bekleding ook staat. Een mens verliest ongeveer een halve liter vocht per nacht door de poriën wat ook weer weg moet kunnen Ventilatie is voor een matras alleen daarom al van levensbelang. Daarbij heerst er op een boot nu eenmaal een vochtig klimaat en kennen de bedden vaak een lange periode van stilstand. Het meest gebruikte polyether is daarvoor niet goed geschikt. De gesloten celstructuur van dit schuim neemt slecht vocht op en droogt zonder ventilerend vermogen te langzaam. Het heeft maar weinig veerkracht en ook het corrigerend vermogen valt tegen met kuilvorming tot gevolg. Het is wel goedkoop maar het heeft ook een korte levensduur waardoor die lage prijs relatief is.


Koudschuim is een heel ander materiaal met eigenschappen die veel beter aansluiten op de eisen die aan een bootmatras gesteld worden. Polyurethane is de basis. Dit heeft een open celstructuur waarmee de ventilatie veel beter is. Kuilvorming komt niet voor door een hoog corrigerend vermogen. Met verschillende zones voelt het bovendien comfortabel aan. Een koudschuim matras gaat met deze eigenschappen dan ook veel langer mee. 10 jaar is geen uitzondering.
Pocketveermatrassen
Waar een schuimmatras op passieve wijze voor comfort zorgt, doen pocketveren dat actief. In een omlijsting van schuimrubber en een aantal afdeklagen zijn metalen veren in afzonderlijke pockets toegepast die tegendruk bieden. Dat ligt heel anders. In een vergelijk wint een pocketveermatras. Maar het echt grote voordeel van deze constructie is de optimale ventilatie. Vocht verdwijnt door de honderden spiralen sneller dan het opgenomen kan worden.

Droommeubel levert hierin een uniek product. Pocketveermatrassen gelden als ongeschikt voor aan boord omdat het zo lastig is op maat te maken. Door de juiste weg te bewandelen geldt dit nadeel niet voor de Dreamboat pocketveermatrassen. Maatwerk is geen enkel probleem terwijl het prijsverschil met een koudschuimkern te overzien is. In de showroom van Droommeubel kunnen de verschillende soorten uitgeprobeerd worden waarna men doorgaans toch voor het comfort van een pocketveermatras valt. Overigens moet dit wel onder het kajuitdak passen, een schuimmatras is met 17cm dikte, 3cm minder hoog dan de variant met veren.

De werkwijze
Droommeubel heeft de aanschaf van perfect passend maatwerk in iedere vorm uit laten blinken in eenvoud. Het oude matras of een kartonnen mal is voldoende om 2 a 3 weken later over een nieuw matras te beschikken voor vele jaren slaapplezier.
Ook de prijsstelling is overzichtelijk.
  • Een schuimmatras van 7 tot 17cm dik met een tijk van witte stretch stof kost € 159,- tot € 199,-
  • De versie met pocketveren € 299,- tot € 399,-
  • Wanneer de kern nog goed is kan ook alleen de tijk vervangen worden, hiervan bedragen de kosten € 99,- tot € 149,-
Deze prijzen zijn incl. btw.

Voor jachtmakelaars en particulieren
Een textile refit kan het verschil maken bij een boot in verkoop.
Met name bij de wat grotere jachten is lang niet iedereen gecharmeerd van een ingeslapen bed. Droommeubel voert regelmatig opdrachten
uit voor GrandYachts uit Lith. Een internationaal georiënteerde
jachtmakelaar in snelvarende jachten uit het topsegment.

Wanneer deze paradepaarden voorzien zijn van nieuwe bedden, is er minder op tegen een gebruikt schip te kopen met een succesvolle transactie
tot gevolg. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Voor meer informatie:
Droommeubel V.O.F.
Zilverenberg 39
5234 GL ‘s-Hertogenbosch
Tel. 073-642 10 04
info@droommeubel.nl
www.droommeubel.nl


Facebook Comments "Nautisch slaapcomfort op maat"
                         my-ip