Uit hobby geboren

Artikel - Uit hobby geboren

Artikelen RHEBEN YACHTING
Uit hobby geboren…!


“Als ervaren watersporters en de markt terdege te hebben verkend, kwamen wij tot de conclusie dat er ruimte was voor het fabriceren en verkopen van kwalitatief hoogwaardige stalen jachten voor acceptabele prijzen” Aan het woord is Arjan Rhee Benneker DGA van Rheben Yachting en Aquamar Jachtbetimmering, beiden gevestigd in Lemmer. “De schepen moesten een uitstraling hebben welke zowel de oudere als ook de jonge watersporter zou aanspreken; een tijdloos model dus. Daarnaast moesten ze niet alleen over goede vaartechnische eigenschappen beschikken maar vooral ook veel comfort bieden, waardoor ze geschikt zouden zijn voor langer verblijf aan boord.”

Hiervoor werd in januari 2011 Rheben Yachting BV opgericht en werd met de bouw van het eerste schip gestart.

“Dit schip werd aan de hand van door ons aangeleverde schetsen in samenwerking met Visser Yachtdesign uit Sneek ontworpen.
Zo ontstond het moederschip van de huidige serie, de Rheben Allure 1440 OC-PH, een schip dat aan alle door ons gestelde eisen voldeed. Het is zeewaardig (cat. Ce A/B), heeft een luxe uitstraling en alle opties met betrekking tot maximaal comfort aan boord zijn standaard in het schip verwerkt.”

“Daarnaast, niet onbelangrijk voor een deel van de doelgroep, is deze uitvoering door haar afmetingen, t.w. 1440 x 4.75 x 3.40, geschikt voor doorvaart over de Franse kanalen om daarnaast op het grote water over de nodige stabiliteit te kunnen beschikken.”

Ondertussen kent de standaardserie 5 variaties in 12 verschillende afmetingen. Alle schepen worden “custom build” gebouwd en beschikken standaard naar keuze over een rondspant- of een multiknik-onderwaterschip. Al deze schepen hebben hetzelfde design en dezelfde uitstraling als het moederschip de RB Allure 1440 OC-PH. Dat de recessie geen grip heeft gekregen op de activiteiten van Rheben blijkt uit het feit dat per 1 januari 2016 het bekende jachtbetimmeringsbedrijf Aquamar van de familie van den Berg werd overgenomen en nu samen met Rheben Yachting een onderdeel vormt van Rheben Holding.

Vanaf 1 september 2016 is er daarnaast een samenwerkingsovereenkomst tot stand gekomen tussen de Rhebengroep en WJH uit Workum. Dit omhelst de betimmering door Aquamar van door WJH geproduceerde Lemsteraken en snelvarende kruisers.

Om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen verhuizen Rheben Yachting en Aquamar Jachtbetimmering per 1 jauari 2017 naar een gloednieuw onderkomen op een deel van het complex van WJH in Workum en kunnen zodanig over uitgebreide faciliteiten beschikken zoals direct dagelijks contact met enkele belangrijke toeleveranciers, winterstalling en een op het terrein aanwezige botenlift met een capaciteit van 60 ton.

Conclusie
Rheben Yachting bouwt een kwalitatief hoogwaardig schip in de maten 12.50 tot 17.00 mtr. met een geheel eigen design en uitstraling voor een zeer aantrekkelijke prijs (ANWB: “het schip is niet te vergelijken met andere schepen en moet door ons dan ook op zijn eigen kwaliteiten worden beoordeeld”).

Nadere informatie
Rheben Yachting
Klaaskamp 3
8531 XE Lemmer Nederland

Tel: 00316 23 757 397
www.rheben.nl
Facebook Comments "Uit hobby geboren"
                         my-ip