Zeilspektakel op zee voor de kust van Scheveningen.

Artikel - Zeilspektakel op zee voor de kust van Scheveningen.

Zeilspektakel op zee voor de kust van Scheveningen. Maak het zelf mee!


Elk jaar organiseert Stichting North Sea Regatta het grootste zeilevenement voor de Nederlandse kust. Het evenement gaat elk jaar van start met de 110 zeemijlen tellende Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich.

Tijdens het Pinksterweekend worden op vier verschillende wedstrijdbanen voor de kust van Scheveningen wedstrijden gevaren. Aan de start verschijnen onder andere super snelle catamarans, maar ook voormalige Volvo Ocean Racers en BT Challener. De deelnemers zijn tijdens de offshore races te volgen via een online tracking systeem en tijdens het pinksterweekend kun je de boten zien varen vanaf het strand. Voor het eerst dit jaar zijn er ook mogelijkheden om de wedstrijden van iets dichterbij te bekijken.

Introductie Harbour Finish
Dit jaar introduceert de organisatie van de North Sea Regatta voor het eerst de Harbour Finish. De Harbour Finish telt dit jaar niet mee voor het officiële klassement, maar is een extra fun element voor zowel de zeilers als zeilfans, vrienden en familie aan de wal.

De Harbour finish wordt per dag voor één of meerdere klassen georganiseerd, afhankelijk van de omstandigheden. Vanaf de havenhoofden in Scheveningen kun je de deelnemers zeilend de kom binnen zien varen!

Live meemaken!
Tijdens de North Sea Regatta gaan er elk jaar supersnelle RIBs de zee op met gasten en sponsoren om de wedstrijden vanaf het water te volgen. Dit jaar is het voor het eerst voor iedereen mogelijk om de wedstrijden van zo dichtbij mee te maken.

Voor € 59,00 kun je op zaterdag 14 of zondag 15 mei mee aan boord, wordt je ontvangen in de Sailor’s Club van de North Sea Regatta en ga je twee uur de zee op aan boord van één van de snelle RIBs! Je hebt toegang tot de regatta village én je krijgt twee consumptiemunten voor een drankje! Reserveren kan via [email protected]

Voor de zeilers van morgen
Zeilfans tussen de 8 en 12 jaar, die in het bezit zijn van een zwemdiploma, kunnen op 13, 14 en 15 mei in de haven van Scheveningen zelf kennis maken met de zeilsport. De North Sea Regatta heeft de Optimist on Tour uitgenodigd. Al meer dan 15.000 kinderen hebben de afgelopen jaren via dit programma hun eerste baantjes en soms zelf eerste wedstrijdjes gevaren.

De zeillessen worden gegeven in de haven van Scheveningen en georganiseerd in samenwerking met Delta Lloyd, het Watersportverbond en de lokale zeilvereniging de Zoute Optimist. Inschrijven voor de zeillessen van de Optimist on Tour kan via de website www.nsr.nl
Facebook Comments "Zeilspektakel op zee voor de kust van Scheveningen."
                         my-ip