Specialisten in alles wat snel vaart

Artikel - Specialisten in alles wat snel vaart

Sportboatstore
Specialisten in alles wat snel vaart

Met een schat aan ervaring in de verkoop van snelle consoleboten, sportboats, cuddy’s en cruisers tilt Sportboatstore in Hengelo het begrip service naar een hoger niveau. Het blijft niet bij de verkoop van een vaarklare sportboot of –cruiser. Met name in after sales, reparaties en onderhoud weet Sportboatstore zich op een positieve manier te onderscheiden in een competitieve markt.


Initiatiefnemer van Sportboatstore is Robert Sanders. Een man met zowel benzine in de aderen als een gedegen visie op een succesvol verkooptraject. De focus ligt op snelle boten waar vanaf verkoop tot winterstalling een totaalpakket aan service voor wordt geboden. Niet op de standaard manier maar omringt met extra zorg en aandacht. Zo worden boten in de winterstalling niet gestapeld maar blijven op hun eigen trailer staan. Kans op krassen of andere schade is daarmee tot een absoluut minimum beperkt. Ook wordt er bij het hijsen van een boot geen risico genomen. Er is een op z’n taak berekende kraan om boten van hun trailer te halen. Improviseren met een heftruck is er niet bij. In reparatie en onderhoud zijn alle merken outboard en inboardmotoren welkom. Hiervoor is alle diagnostische apparatuur aanwezig, ter zake kundige monteurs doen de rest.

Een ander specialisme is polyester en gelcoat reparaties. Zowel voor particulieren als schadeverzekeringsmaatschappijen verricht Sportboatstore dit relatief ondankbare werk. Na de uitvoering van de werkzaamheden zie je er namelijk niets meer van. Ook reparaties aan vinylbekleding kennen dit verschijnsel. Opnieuw bekleden na het oplopen van een winkelhaak hoeft lang niet altijd. Sportboatstore is in staat dit te lijmen en opnieuw in te kleuren waarbij de originele eigenschappen van het materiaal behouden blijven. Al deze werkzaamheden kunnen ook op locatie worden uitgevoerd, of er kan gebruik gemaakt worden van een haal- en brengservice.

Sportboatstore heeft een breed aanbod in jonge occasions voorzien van een uitgebreide garantie. Alleen boten in smetteloze staat, vanaf de trailer gebruikt zonder een jaar rond in het water te liggen komen in aanmerking. Daarnaast zijn de huismerken in de verkoop van nieuwe boten King consoleboten, Crownline, Regal, Baja en Cobrey sportboten en –cruisers naast Honda, Yamaha outboards, Pega trailers en Jobe skiaccessoires.

Crownline
Het Amerikaanse Crownline bestaat als werf sinds 1991 en is gevestigd in West Frankfort, Illinois. De range bestaat uit bowriders, deckboats, cuddy’s en cruisers van 18 tot 35ft. Optimale vaareigenschappen worden bereikt door veel aandacht te besteden aan het onderwaterschip. Volgens het stepped hull principe wordt er lucht onder de boot gebracht. Dit zorgt voor een betere acceleratie en brengt de boot eerder in plane. Daar is dan ook nog eens minder brandstof voor nodig. Daarnaast is de V-vorm ver naar achteren doorgetrokken over het kielvlak. Ook dit draagt bij aan een uitstekende koersstabiliteit. Onderdeks blinkt Crownline uit in een ongeëvenaarde luxe en een sublieme afwerking. Hoewel een volledig Amerikaans product kan het interieur zich volledig meten met de Europese smaak alhier. Ook in bouwkwaliteit ontstijgt Crownline de concurrentie en is misschien wel het beste te noemen wat de markt in snelle sportboten en -cruisers te bieden heeft.

Cobrey
Een europees product heeft geen last van valutakoersen, een andere reden achter de scherpe prijsstelling van Cobrey Boats is de efficiënte productie in Polen. De werf is gestart in 2004 en heeft met name in de laatste jaren een flinke sprong voorwaarts gemaakt. Door nauw samen te werken met INOgroup, een Italiaans designbureau, is een range ontstaan die de luxe en gebruiksgemak van een Amerikaanse cruiser combineert met een designtaal die Europeanen aanspreekt. Afwerking en bouwkwaliteit bevinden zich op het hoogst haalbare niveau. En met de korte lijn tussen werf en nieuwe eigenaar zijn specifieke wensen in kleur en uitrusting makkelijk en snel uitvoerbaar. Cobrey boats bestaat uit een reeks van zeven modellen tussen de 18 en maar liefst 70ft.

Baja
All American muscleboats is een beschrijving die het best bij de huidige performance machines van Baja past. Baja is sinds enkele jaren een onderdeel van American Marine Holdings met Donzi, Fountain en Proline als zusters. De vier merknamen hebben hun krachten gebundeld wat de kwaliteit en gebruiksmogelijkheden ten goede is gekomen. Het nieuwe Baja laat zich dan ook wat moeilijk vergelijken met het oude. Wat wel is gebleven zijn bloedstollende vaareigenschappen, Baja heeft performance nog steeds in het DNA verankerd zitten. Nu het ontwerp van de boten ook geschikt is voor familiegebruik is Baja het enige merk waar je compromisloos snel mee kunt varen zonder dat vrouw en kinderen afhaken.

Regal
Een familiebedrijf heeft zo zijn invloed op de producten die het maakt. Regal is een werf met bijna een halve eeuw ervaring in de productie van boten voor het hele gezin. Niet alleen een riant zonnedek, natte cel en een overdaad aan bergruimte maar ook aansprekende prestaties in een aantrekkelijk design. Innovatie is een andere specialiteit van Regal. Als één van de eerste omarmde de werf een onderwaterschip met airintakes. Door een groot deel van het onderwaterschip van een bellenbaan te voorzien komt de boot eerder in plané en ondervind minder weerstand in het water. Brandstofbesparing is een gevolg naast meer spektakel in de snelheidsbeleving. Dit FastTrack principe is beloond met een IMTEC innovation award en sindsdien vooral gekopieerd door andere producenten.

King
In eigen beheer en onder eigen toezicht brengt Sportboatstore een serie consoleboten die in een goede kwaliteit, met prime vaareigenschappen op vlak en ruw water toch toegankelijk zijn voor watersporters die op zoek zijn naar een multifunctionele alleskunner. Met een hoog vrijboord en een diepe zit voelt een King consoleboot veilig aan onder alle omstandigheden. Aan de deklayout en afwerking is daarbij veel aandacht besteed. Het zijn boten waar je met een stel maten mee uit vissen gaat of waarmee je met je gezin een lazy afternoon mee beleeft. Comfortabel en onderhoudsvriendelijk maakt van deze modellen een bezit waar je weinig omkijken naar hebt. Een scherpe prijsstelling doet de rest.

Trailers
Het robuuste chassis van Pega trailers biedt een prima wegligging en lange levensduur. Uiteraard voldoen de trailers aan alle Europese normen en goedkeuringen. De goede kwaliteit wordt ondersteund met 2 jaar fabrieksgarantie. Door de uitstekende reputatie zijn Pega boottrailers een begrip voor zowel watersporters als professionele gebruikers. Er zijn goedkopere trailers verkrijgbaar waarbij de vraag rijst of alles heel blijft onderweg naar Kroatië. In de visie van Sportboatstore is dat geen optie. Een welverdiende vakantie met de boot van je dromen mag niet verstoord worden door een vastgelopen lager of ander ongemak. Juist daarom levert men louter kwaliteit op alle fronten. Van het aankoopadvies tot het jaarlijkse onderhoud klopt de dienstverlening als een bus en hoef je als watersporter alleen nog maar van wal te steken voor een onvergetelijke vaartocht.


Voor meer informatie:
Sportboatstore
Zilverstraat 7
7554 NK HENGELO (ov)
Tel: 074 851 32 99
[email protected]
www.sportboatstore.nl

Facebook Comments "Specialisten in alles wat snel vaart"
                         my-ip