Omtzigt Sloep 650

Artikel - Omtzigt Sloep 650

Omtzigt Sloep 650


Alex en Miriam van Omtzigt Watersport uit Sassenheim bieden al jaren een breed assortiment aan boten. Omtzigt Watersport is vanaf 1991 importeur van het de legendarische sportboten merk Chris*Craft en verkoopt daarnaast vele modellen sloepen. Miriam en Alex hebben daardoor veel ervaring met de uiteenlopende wensen van watersporters. Dit is niet vreemd aangezien Omtzigt Watersport uit Sassenheim in het centrum ligt van het meest bevaren stuk van Nederland: vlakbij de Kagerplassen, Leiden en Amsterdam. Op basis van deze ervaring is een totaalbeeld ontstaan van de perfecte sloep. Tot nu toe hebben Alex en Miriam geen sloep gevonden die aan dit beeld kon voldoen. Hier is verandering ingekomen toen zij de mallen van de Omtzigt Sloep ontdekten: een stoere en moderne reddingsloep die aan alle eisen voldoet. De boot is pittig, van goede kwaliteit, stoer gezellig en ruim ingedeeld.

De voordelen
Als je de Omtzigt 650 ziet liggen, krijg je direct zin om in te stappen en eropuit te gaan. Het maakt eigenlijk niets uit of je alleen, met zijn tweeën of met een grote groep vrienden het water op wil. De indeling met de rondom doorlopende banken geeft de Omtzigt 650 een uitnodigende uitstraling. Het grote voordeel van deze indeling is dat er geen scheiding bestaat tussen de stuurman en de overige opvarenden die in de meeste sloepen voorin zitten te borrelen terwijl de BOB alleen aan zijn Spa’tje achter het stuur zit.

De lekker zittende banken kunnen worden voorzien van comfortabele rugsteunen welke doorlopen tot ver in de boeg. Dit ontwerpdetail geeft de Omtzigt Sloep een geheel eigen gezicht en hiermee is tevens een heerlijke loungeplek gecreëerd die nog verder vergroot wordt wanneer het ruime zonnedek wordt uitgeklapt.

De Omtzigt Sloep is ideaal voor een hele dag op het water, maar ook even snel een uurtje weg is geen probleem. Na het varen hoeft u slechts de landvasten om de kikkers te leggen want dankzij de duurzame onderhoudsvriendelijke materialen en de standaard automatische bilgepomp kan de Omtzigt 650 ook onafgedekt in het water blijven liggen.

Uitrusting en motorisering
De Omtzigt 650 is gezien zijn prijs van 23.950 euro prima uitgerust met onder andere een standaard kussenset, stoere kabelaring en een ruim bemeten 16 pk inboard diesel. Uiteraard bieden Alex en Miriam de mogelijkheid om de sloep geheel naar eigen wens af te maken met een groot assortiment aan interessante opties. Voorbeelden zijn een uitstekende muziekinstallatie, een heerlijk zonnedek of een sportieve 52 pk turbodiesel welke veel vermogen levert.

Momenteel werken Alex en Miriam aan een tweede model Omtzigt Sloep van 5,50 meter dat vanaf komende zomer naast de Omtzigt 650 zal worden aangeboden. Uiteraard zijn de Omtzigt sloepen
CE gekeurd en voorzien van een ruime garantie.

Specificaties
Lengte: 6,50 meter
Breedte: 2,30 meter
Doorvaarthoogte: 1,00 meter
Diepgang: 0,55 meter
Gewicht: 1000 kg
Motor: Solé diesel 16 STD
Prijs: 23.950 euro

Standaard uitrusting
10 cm dikke kabelaring of rubber stootlijst, skai kussenset, stuurinrichting met luxe stuurwiel, bekerhouders in de motorkist, 16 PK diesel, 12 volt aansluiting, 42 liter dieseltank, motorhuis geïsoleerd, trim vin, bilgepomp met elektrische vlotter, RVS watergesmeerde schroefas, polyster aangehangen roer met RVS beslag, RVS boeg- en roerbeschermer, 6 RVS kikkers, 4 RVS fenderogen, 2 Fenders, 2 Landvasten, naamsvermelding groot op de sloep (privé of zakelijk).

Optioneel
Solé mini 29 (27 pk) 3 cilinder, Solé mini 55 (52pk) viercilinder met turbo, luxe stoffen kussenset, zonnedek set met lounge kussens, zonnedek/opbergkist met extra beugel en rolkussen in rug om een extra zitplaats te creëren, navigatieverlichting incl. heklicht Led, RVS relingset 4x met rolkussens, dekzeil over alles met ondersteuning, cabriokap met inritsbaar achterzeil, antifouling behandeling, muziekinstallatie van G4Marine met bluetooth en watervaste speakers.

Informatie
Omtzigt Watersport
Industriekade 22
2172 HV Sassenheim
0252 23 26 04
www.omtzigtwatersport.nl
[email protected]

Facebook Comments "Omtzigt Sloep 650"
                         my-ip