AVR Watersport

Artikel - AVR Watersport

Lago Amore 540
Snelle tendersloep


Kenmerkend aan de reeks Lago Amore modellen zijn de verschillende verschijningsvormen van deze sloepen en tenders. De eigen importlijn van AVR Watersport heeft als overeenkomst dat iedere boot een eigen identiteit heeft. Maar met de introductie van de Lago Amore 540 ontstaat toch meer en meer een eigen familiegezicht. Een overnaadse romp met een gematigde zeeg, waaierboeg en een vol achterschip voor een verrassende snelheid.

Met 5,4 meter heeft de nieuwe Lago Amore een behoorlijke lengtemaat en dat merk je aan de ruimte die de boot biedt. Een stuurbank voor drie personen en een forse rondzit die tot zonnebed om te bouwen is, of waar een tafel kan worden geplaatst, vormen de lay-out. De stuurconsole heeft opvallend veel ruimte voor meters en schermen. Navigeren met een tablet voor je neus behoort tot de mogelijkheden. Naast nuttig ziet het geheel er ook nog eens mooi uit. De kuipvloer en opstapjes zijn standaard met teaklook bekleed. Een op maat gesneden kussenset maakt er een comfortabel interieur van waar niet snel iets in rond zal slingeren. Onder de bank en de gehele rondzit is een zee aan bergruimte te vinden. Een klein voordekje herbergt het ankergerei onder een luik. Aan de achterzijde is aan weerszijden van de motor in een achterdek voorzien.

De Lago Amore 540 wordt aangedreven door een buitenboordmotor aan de spiegel. Er is niet in een bun voorzien. Dat misstaat de boot niet, door het volle achterschip valt de motor eigenlijk niet zo op. En met het uiterlijk van de Suzuki die achter de demoboot hangt is ook niets mis. Wat overblijft, is het voordeel van een motor die omhoog kan. In het steeds helderder worden van het water zijn er plaatsen waar waterplanten welig tieren.
De schroef klaren van een eiland fonteinkruid is zo veel eenvoudiger. En wanneer de boot in een haven ligt blijft de staart omhoog vrij van aangroei. Toch is er voor bunliefhebbers wel een oplossing. Tot 20PK past onder een kap die er een vlak en relatief groot achterdek van maakt. Een prima plaats om bevallig van mooi weer te genieten, een zwemtrapje doet de rest. Boven de 20PK, het maximaal toegestane vermogen is 50PK, is de motorklep niet mogelijk.

Onder water is de Lago Amore 540 toegespitst op planeren als een sportboot met de koersvastheid van een sloep. Voorin snijdt een V-vorm de golven aan en naar achteren wordt het steeds vlakker. Om wegglijden in de bochten te voorkomen zijn de kimmen een stuk doorgetrokken. Zo ontstaan er twee kimkielen die één zijn met het vrijboord. Ook een slingerbeweging op lage snelheid gaat het tegen want die blijkt er niet te zijn.

We varen met de nieuwe 540 op een vlak Eemmeer met een 25PK Suzuki aan de spiegel. Dat gaat als een speer. Ruim 40 km/u haalt de boot met twee volwassenen aan boord gemakkelijk met de buiskap op. Door het hoge vrijboord zit je lekker diep en blijf je lang droog. Vertrimmen doet de Lago Amore nauwelijks. Vrijwel vlak op iedere snelheid, alleen bij het accelereren komt de boeg ietwat parmantig omhoog. Met bochten en cirkels doe je de boot een plezier. Jezelf ook want het gaat allemaal beheerst en voorspelbaar. De 540 blijft keurig in het spoor, wat je er ook mee doet. Relaxed varen gaat daarnaast minstens zo goed. Rechtuit vaart zonder stuurcorrecties onder deze windloze omstandigheden.

De boten worden in Polen gebouwd maar in Nederland bij AVR afgemonteerd met accessoires en appendages naar opgave van de nieuwe eigenaar.
Er is intensief contact met de werf waardoor er bij de bouw al veel speciale wensen mogelijk zijn. Door de afbouw in Nederland wordt deze flexibiliteit nog eens vergroot. De sloep als maatpak. Het is mogelijk zowel de uitstraling van de nieuwe boot als het comfortniveau geheel naar eigen inzicht aan te kleden. Iedere rompkleur is mogelijk in combinatie met een bijpassende buiskap, achtertent, kussenset, kabelaring tot aan de belettering. Standaard is de boot vaarklaar en behoorlijk compleet, maar een goede audioset, extra navigatie instrumenten, of een volledige kuiptent worden door AVR Watersport meegenomen in de afmontage van de boot.

De Lago Amore 540 laat zich kennen op het water als een allemansvriend. Makkelijk te hanteren en de boot doet wat je wilt. Ook op een trailer met een normale auto overal naar toe te brengen. Daarbij is de prijsstelling voor de geboden hoeveelheid boot, ronduit scherp.

Voor meer informatie:
AVR WATERSPORT
Coenecoop 139, 2741 PJ Waddinxveen
0182-392403
info@avrwatersport.nl
www.avrwatersport.nl


Facebook Comments "AVR Watersport"
                         my-ip