Beekman Watersport

Artikel - Beekman Watersport

grand Grand Golden Line 850
absoluut topmodel met indrukwekkende motor

Onlangs geïntroduceerd en nu reeds beschikbaar bij Beekman Watersport in Goes: de Grand Golden Line 850. Wanneer ik bel om een afspraak te maken voor een testvaart krijg ik Leonie aan de telefoon. Ik vraag haar wie de rubberbootexpert is en prompt meldt ze mij dat ik aan het juiste adres ben. Leonie is bij Beekman verantwoordelijk voor alles wat met rubberboten te maken heeft: samen met de klant bespreekt ze de wensen, kijkt welke boot het meest geschikt is en communiceert vervolgens met de importeur zodat de boot tot in de puntjes wordt uitgevoerd. Een dame in deze door mannen gedomineerde wereld is een verademing. Leonie straalt een enthousiasme en betrokkenheid uit die je weinig tegen komt.


Leonie vertelt dat Beekman Watersport twee rubberbootmerken voert: Grand en Brig. Samen met eigenaar Jack Beekman is ze tot deze beslissing gekomen. Volgens Leonie zijn er geen andere merken die zo’n mooi, goed doordacht en degelijk product leveren, dus waarom ingewikkeld doen als alles bij deze merken gevonden kan worden. De Grand Golden Line 850 is enige maanden geleden voorgesteld aan het publiek en nu reeds in de showroom bij Beekman, als enige in Nederland overigens!

De Grand waarmee wij hebben gevaren is uitgerust met een 300 pk Mercury Verado. Wie mijn artikelen vaker leest, weet dat deze motor in deze vermogensklasse mijn voorkeur heeft: prachtig design, bijzonder stil en met een fantastische zescilinder lijnmotor die speciaal is ontwikkeld voor de Mercury Verado lijn. Naar mijn mening is een zescilinder viertakt lijnmotor (in plaats van een V6) het meest optimale ontwerp - hoewel moeilijker en duurder om te ontwerpen en bouwen. Natuurlijk is een V6 korter wat in een auto voordelen oplevert; bij een buitenboordmotor maakt dit echter niet uit en gelukkig heeft Mercury voor deze moeilijkere, maar mooiere weg gekozen!
De Grand 850 is het absolute topmodel en de eerste Grand die een CE B keur heeft gekregen (offshore). De uitstekende zeewaardigheid gecombineerd met het ruime interieur en de grote brandstoftank maken dat er met dit schip lange reizen gemaakt kunnen worden. Niet voor niets is deze Grand ook leverbaar met twee motoren: veel professionele gebruikers zijn geïnteresseerd in deze boot voor gebruik in de meest veeleisende omstandigheden. Uiteraard is de boot ook voor recreatieve watersporters ontworpen: veel binnenruimte, een comfortabele stuurstand met voldoende ruimte voor een groot beeldscherm, een afsluitbare toiletruimte, een heerlijk ruim zonnedek en overal bergruimte.

De indeling van de Grand is goed doordacht. Aan de achterzijde van de kuip is een U vormige bank geplaatst waar vier tot zes personen kunnen zitten. Wanneer de deksel van de zitting achter de stuurstand wordt open geklapt, komt er een wasbak en ruimte voor een kookgelegenheid tevoorschijn. Eronder is ruimte voor een grote koelkast waarvoor reeds een schakelaar is opgenomen in het dashboardpaneel. Deze faciliteiten maken de zithoek achterin extra bruikbaar om te genieten van lange warme zomeravonden op het water. Uiteraard ontbreekt een ruim zonnedek niet. Hiervoor kan vrijwel de gehele ruimte in de boeg worden gebruikt: er hoeft dus geen wedstrijd te worden gehouden om de beste plek. Onder het zonnedek is in de banken en onder de vloer voorzien in grote bergruimten. De brede opstap op de boeg biedt eventueel ruimte aan een optionele elektrische ankerlier en de ankerlijn.

Midscheeps is de stuurstand te vinden. Een groot schip heeft natuurlijk een flinke stuurstand nodig, maar de slanke vormgeving met aan weerszijden raampjes en daarboven een gebogen handreling maken dat de stuurstand geen plomp object is geworden. Het dashboard biedt meer dan voldoende ruimte voor een grote kaartplotter en overige elektronica. Een dashboardkastje biedt ruimte voor kleinere voorwerpen. Aan de voorzijde kan de stuurstand geopend worden met een klep waar tevens een bankje in is verwerkt. De klep opent makkelijk dankzij de gasveer en in de stuurstand is ruimte voor omkleden en kan een toilet worden geplaatst. Optioneel kan zelfs worden voorzien in een handdouchesysteem waardoor niemand zich plakkerig hoeft te voelen na zwemmen in bijvoorbeeld zout water. Achter de stuurstand zijn twee stoelen die met opgeklapte zitting kunnen worden gebruikt om staand te varen.

In combinatie met de 300 pk Mercury Verado heeft de Grand fantastische vaareigenschappen. Heerlijk rustig op lagere snelheden, maar tevens in staat om zeer hoge snelheden van boven de 90 km per uur te bereiken! Het onderwaterschip heeft een uitgesproken diepe V waardoor de Grand koersvast en rustig door hoge golven snijdt. Het zwaartepunt van het schip bevindt zich zo laag mogelijk, dat is goed te merken aan de opvallende stabiliteit waardoor wind, golven en stroming vrijwel geen invloed hebben op de reacties van deze formidabele RIB.

Technische gegevens
Lengte: 8,50 meter
Breedte: 2,95 meter
Drijverdiameter: 0,60 meter
Totaalgewicht: 2080 kg
Laadgewicht: 2000 kg
Passagiers: 12
Maximum vermogen: 400 pk
CE: B
Romphoek: 25° / 30°
Prijs vanaf: € 49.650,- (excl. motor)

Standaard uitrusting:
 • Benzinetank van 300 liter
 • Polyester boegopstap
 • Groot zonnedekkussen
 • Groot design stuurconsole met rvs handgrepen en een groot opbergluik
 • Dubbele bestuurdersbank met flip-up seats
 • Ruime rondzit achter
 • Diverse RVS relingen
 • Navigatieverlichting
 • Bilgepomp

Optionele uitrusting:
 • RVS spoiler met ski-oog
 • twee zwemplateaus met zwemtrap
 • Upgrade gelcoatkleur
 • Zonnedekkussen achter
 • Tafel
 • Garmin 721 XS navigatiesysteem
 • Fusion radio
 • TEK DEK

Bergruimten

 1. Bergruimte voor het anker
 2. Bergruimte in de boeg
 3. Bergruimte onderdeks
 4. Bergruimte in de stuurconsole
 5. Dashboardkastje
 6. Ruimte voor de brandstoftank
 7. Koelkast
 8. Wasbak en ruimte voor kookplaat
 9. Bergruimten aan weerszijden van de boot
 10. Grote bergruimte achterin
 11. Bergruimte voor touwen

Informatie
Beekman Watersport
Kloetingseweg 5
4462 AT GOES (NLD)
0031 (0) 113-227383
www.beekmanboten.nl
Facebook Comments "Beekman Watersport"
                         my-ip