DeLuxe en Sport XS

Artikel - DeLuxe en Sport XS

grand BRIG Falcon 330 DeLuxe & BRIG Falcon 330 Sport XS: Beauty and the Beast!

Beekman Watersport in Goes is één van de specialisten van Nederland op het gebied van rubberboten. Er is zelfs iemand werkzaam die geheel en al verantwoordelijk is voor alles wat met rubberboten te maken heeft! En dat is niet zomaar iemand, een charmante dame in de watersportwereld (tot nu toe voornamelijk een mannenbolwerk), heeft natuurlijk mijn belangstelling. Iedere
keer als ik Beekman bel, krijg ik de enthousiaste Leonie aan de telefoon. Deze keer vertelt ze me dat ze op basis van één model boot twee compleet uiteenlopende versies heeft gecreëerd, en of ik er mee wil komen proef varen op het Veerse Meer. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer vragen!


De boten waar Leonie haar creativiteit op heeft los gelaten zijn slechts 3,30 meter lang en beide uit de BRIG Falcon serie; een kleine rubberboot met een vaste polyester bodem (RIB). Leonie vertelt me dat zij graag de leegte vult die andere watersportbedrijven vaak niet zo interessant vinden: “Aan kleine bootjes valt natuurlijk minder te verdienen dan aan grote luxe modellen, maar ik vind juist deze doelgroep ontzettend leuk. Het enthousiasme van jonge mensen straalt er vaak vanaf en dit zijn natuurlijk de watersporters van de toekomst.” Al tijdens de fotosessie kan ik bijna niet wachten om zelf met de bootjes te varen. Vooral de 330 Sport XS, door Leonie aangeduid als The Beast, doet denken aan het bekende computerspel Mario Kart, het plezier en de kick spetteren ervan af!

BRIG Falcon 330 Sport XS
Leonie heeft de Sport laten uitvoeren in speciaal PVC strong material in een stoere zwarte kleur. De meerprijs ten op zichte van gewoon PVC is niet zo groot en het materiaal is wel ongelooflijk sterk. Volgens Leonie doet het niet onder voor Hypalon dat wel een wat hogere meerprijs heeft. Leonie: “Iemand die met zijn boot naar de Caraïben vertrekt, zal ik altijd Hypalon adviseren, maar voor ons klimaat is het PVC Strong Material, vooral voor deze kleine modellen, een uitstekende keuze.”

Op de drijvers zijn er speciale grote pads aangebracht met daarop het type en de uitvoering van dit speciale model.
Om het sportieve karakter van de 330 Sport goed tot zijn recht te laten komen, is er een buddyseat stuurconsole geplaatst. Ondanks de beperkte lengte van de boot kan ik met mijn 1,90 meter een uitstekende vaarhouding aannemen. De eerste keer dat ik het gas van de 30 pk XS (speciale sportuitvoering 30 pk tweetakt, exclusief bij Beekman en alleen voor professioneel en zakelijk gebruik) open trek, schiet het bootje als een kanonskogel vooruit en bereikt binnen seconden de topsnelheid van bijna 60 kilometer per uur. De adrenaline giert door mijn lijf wanneer ik ‘Het Beest’ beter leer kennen en goed onder controle krijg. Dit is zonder twijfel het allerleukste scheepje waar ik het afgelopen jaar mee heb gevaren.

BRIG Falcon 330 DeLuxe
Wie niet weet dat de 330 DeLuxe en 330 Sport precies dezelfde basis delen, zou het absoluut niet opvallen. De 330 DeLuxe straalt dan ook een compleet andere sfeer uit: voor deze boot heeft Leonie wel gekozen voor het luxe Hypalon in de bijzondere kleur Off White. De vloer is bekleed met zacht aanvoelend bruin sea-deck en de bekleding van de banken is uitgevoerd in een prachtige kleur Taupe die Leonie speciaal heeft geselecteerd en naar de fabriek gestuurd. Leonie: “Uit gemak wordt deze kleine BRIG door veel mensen klakkeloos in standaard wit uitgevoerd met de standaardbekleding. Ik zie het echter als een uitdaging om er echt iets bijzonders van te maken. In de showroom hebben we dan ook een wand ingericht met daarop alle beschikbare materialen en kleuren voor de drijvers, de bekleding, de vloeren en de stootranden en alle extra accessoires zoals handgrepen en kikkers. Klanten hebben de mogelijkheid alles te kiezen en op elkaar af te stemmen.

Om het luxe, meer comfortabele karakter van de 330 DeLuxe goed tot zijn recht te laten komen, heeft Leonie voor deze boot gekozen voor een stille, maar toch voldoende krachtige 15 pk Mercury viertakt. Ook wanneer er twee flinke personen plaatsnemen, heeft deze motor geen enkele moeite om de 330 DeLuxe nog prima prestaties te geven. Ook in mijn ogen een uitstekende keuze die zorgt voor een interessante totaalprijs. Na afloop kan ik niet anders dan beamen dat Leonie inderdaad alle aandacht schenkt en van iedere afgeleverde rubberboot, groot of klein, echt iets bijzonders maakt.

Technische gegevens BRIG Falcon 330 De Luxe
LENGTE - 3.30 meter
BREEDTE - 1.64 meter
GEWICHT - 97 KG
MAX PK - 25 PK KORTSTAART
TUBE DIAMETER - 40 CM
MAX. PERS - 4
CE CAT - C
PRIJS
V.A. 3.900 euro INCL. btw (PVC)
4.995 euro INCL. BTW (HYPALON)

Technische gegevens BRIG Falcon 330 Sport XS
LENGTE - 3.30 meter
BREEDTE - 1.64 meter
GEWICHT - 97 KG
MAX PK - 25 PK KORTSTAART*
TUBE DIAMETER - 40 CM
MAX. PERS - 4
CE CAT - C
PRIJS
V.A. 4.000 euro INCL. btw

* De Sport XS is speciaal uitgerust met een 30 pk motor. Dit is meer dan het maximaal motorvermogen dat de fabrikant opgeeft, maar dankzij zijn stevige bouw geen probleem voor de BRIG.

Informatie
Beekman Watersport
Kloetingseweg 5
4462 AT GOES (NLD)
0031 (0) 113-227383
www.beekmanboten.nl

Facebook Comments "DeLuxe en Sport XS"
                         my-ip