Geavanceerd tracing-systeem helpt gestolen schepen op te sporen

Artikel - Geavanceerd tracing-systeem helpt gestolen schepen op te sporen

Geavanceerd tracing-systeem helpt gestolen schepen op te sporen
Kleine moeite…


Wist u dat slechts vijf procent van de gestolen pleziervaartuigen wordt teruggevonden? En dat er jaarlijks meer dan duizend boten worden ontvreemd? Zowel booteigenaren als verzekeraars hebben daarom naarstig naar oplossingen gezocht. Nu is die er: in de vorm van een piepklein, draadloos tracing-systeem.

Dit beveiligingssysteem waarmee uw pleziervaartuig na diefstal altijd te traceren is, is zo klein dat u het goed in uw boot kunt verstoppen. Bovendien zendt het verschillende soorten signalen uit die beveiligingsdiensten kunnen ontvangen, zodat ze snel uw gestolen boot weer opsporen. Het gerenommeerde beveiligingsbedrijf Brinks en de Bovag hebben er in de autobranche zeer goede ervaringen mee.

André Pen is van Geotrack uit Heerenveen, dat het apparaatje levert en desgewenst ook plaatst. Hij legt uit waarom het het beste is dat nu op de markt is. André: “Daarvoor zijn heel veel redenen aan te voeren, maar drie stuks springen in het oog. Ten eerste doet het systeem zonder bedrading feilloos z’n werk. Hij blijft het dus doen als de accu door een dief wordt ontkoppeld. Ten tweede is het hightech apparaatje onvindbaar in te bouwen; omdat ‘ie draadloos is én niet veel groter is dan een luciferdoosje. Ten derde werkt het met verschillende repatriatietechnieken, wat de kans op terugvinden significant verhoogt.”

Geavanceerd tot op de mm
Criminelen weten vaak tracing-systemen te jammen. Dit probleem wordt omzeild door met de nieuwste radiofrequenties te werken. In totaal zitten er maar liefst drie technieken in dat kleine doosje: GPS, GSM en RF. Als er eentje uitvalt door jammen of blokkeren, blijven er nog genoeg andere over. Ook zijn de diverse signalen zo sterk, dat uw schip ook traceerbaar is als deze in een loods of container is verborgen.

Draadloos
André Pen: “Het is natuurlijk heel vervelend als je accu is leeg getrokken als je na een paar weekjes weer het water op wilt. De huidige tracing-systemen zijn vaak aangesloten op de accu, waardoor het voorkomt dat je eerst een nachtje aan de lader moet voordat je kunt uitvaren. In geval van diefstal hoeft de dief de accu alleen maar los te koppelen om het systeem uit te schakelen en uw boot is definitief van de radar verdwenen. Nu zijn deze problemen verleden tijd.”

Bij een normaal alarmsysteem hoeven dieven de draadjes vanaf de accu maar te volgen om het op te sporen. Dat gaat dus niet op bij dit slimme apparaat; dat heeft z’n eigen accuutje. Het systeem wordt geleverd met een batterij die zeker drie jaar meegaat, of eentje die garant staat voor maar liefst tien jaar. André: “In dat laatste geval kunt u er voor kiezen om het apparaat bij een verbouwing op een ‘onmogelijke’ plaats in te bouwen; onvindbaar.”

Opsporing eenvoudig
Via een beveiligde web-applicatie is het signaal te traceren. Mocht uw schip onbedoeld van locatie wijzigen, dan wordt deze informatie onmiddellijk gedeeld met beveiligingscentrales van Brinks Global Services. Die hebben een zeer goed netwerk in ruim 120 landen met lokale werknemers en contacten, waardoor de opsporing vervolgens een eitje is.

Verzekeraars enthousiast
André Pen van Geotrack raadt gebruikers van het geavanceerde tracing-systeem aan om hun verzekeraar daarover in te lichten. André: “De kans bestaat dat u in overleg premiekorting kunt bedingen. In de landbouw- en tuindersbranche geeft LTO al ledenvoordeel, en in de autobranche doet de Bovag dat.”. Daarnaast is ook de Hiswa enthousiast. Overigens kunnen naast vaartuigen ook andere diefstalgevoelige objecten als e-bikes, gazonmaaiers en graafmachines en dergelijke eenvoudig worden beveiligd.

Geotrack: professionele leverancier
Het kwalitatief hoogwaardige beveiligingssysteem van Deense makelij wordt geleverd en geplaatst door Geotrack, een bedrijf dat zijn sporen heeft verdiend op het gebied van tracking en tracing in het vervoer. Op het gebied van ritregistratie is Geotrack bepalend in de markt door de beste apparatuur slim te koppelen aan goede software. Diefstal is ook in het professioneel vervoer een groot probleem; vrachtwagens, lading en brandstof worden met tracing-systemen van Geotrack professioneel beveiligd.

Kenmerken
 • Uniek door meerdere opsporingstechnieken
 • Draadloos (leverbaar met batterijen voor 3 jaar en voor 10 jaar)
 • Kleinste tracing-systeem
 • Traceerbaar in loodsen en containers
 • Meerdere alarmmogelijkheden (geo-fence, beweging enzovoort)
 • Wereldwijde dekking
 • Eigen beveiligde website
 • Koppeling met Brinks Global Services
 • Opvolging van diefstal
 • Samenwerking met verschillende verzekeringsmaatschappijen
 • >80% repatriatiescore
 • Als beste getest door onder andere LTO Ledenvoordeel en Bovag
 • Behuizing stof- en waterdicht conform IP69, ATEX-behuizing optioneel
 • Afmeting: 80mm x 54mm x 37mm
 • Optioneel: RFID reader
 • Optioneel: professioneel geplaatst door Geotrack

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en prijzen op
www.geotrack.nl of neem contact op: mail naar [email protected] of bel 0513 – 613513.


Facebook Comments "Geavanceerd tracing-systeem helpt gestolen schepen op te sporen"
                         my-ip