Boatservice Dannijs / Boatland.nl nieuwe dealer Jeanneau

Artikel - Boatservice Dannijs / Boatland.nl nieuwe dealer Jeanneau

Boatservice Dannijs / Boatland.nl nieuwe dealer Jeanneau
Een Europees alternatief

Het aanbod in snelle sportboten en cruisers wordt van oudsher gedomineerd door de Amerikaanse inbreng. Met een lange historie in runabouts, launches en speedboats is er veel ervaring en een grote eigen afzetmarkt. Echter verschuift de focus in de Amerikaanse markt van speedboten naar outboard pontoon en dekboten. Mit dit gegeven zijn de Europees gebouwde consoleboten veelal een mooier alternatief. Zeker ook omdat smaken verschillen wat absoluut opgaat in de vergelijking tussen een soms wat uitbundig Amerikaans uiterlijk en de veelal wat strakkere en ingetogen lijnen van een Europees product. Boatland speelt daar op in met het dealerschap van Jeanneau en focust hierin op de motorboten. Met het uitgebreide modellenprogramma in consoleboten, visboten, cuddy’s en cruisers erbij is Boatland een specialist van formaat in alles wat snel vaart.


Het in Frankrijk gevestigde Jeanneau is onderdeel van de Beneteau groep. Met nog een aantal aansprekende merknamen onder haar hoede, de grootste botenbouwer ter wereld. Hoewel de naamsbekendheid van Jeanneau al snel het beeld van een zeilboot oproept, begon het allemaal in 1961 met de productie van de eerste polyester sportboot. De werf geldt daarmee als pionier in het bouwen met glasvezelversterkt polyester en heeft met ruim 50 jaar ervaring alle kennis in huis om een uitgebalanceerd product op de markt te brengen. De werf in Les Herbiers is nog steeds de grootste productielocatie waar onder andere de grotere jachten gebouwd worden. Binnenmeren zijn een onbekend fenomeen in Frankrijk, mede hierdoor worden alle Jeanneau’s ontworpen en gebouwd voor gebruik op kustwater of open zee. Dit word o.a verstekt door de specifieke Prisma Process productiemethode waarmee de boten geproduceerd worden. Jeanneau bereikt hiermee een zeer stijve en hoogwaardige constructie welke bedoeld is voor open zee, de uiterst gladde afwerking die dit productieprocess met zich mee brengt zorgt voor een extra kwaliteitsbeleving. Voor de Nederlandse markt legt Boatland Dannijs zich toe op verschillende modellenseries.

Leader en NC series
In de categorie sportcruisers presenteert Jeanneau een serie jachten die een wat langer verblijf aan boord aantrekkelijk maken. Op een lengte van 8 tot een kleine 15 meter wordt veel bereikt. De Leader modellen beginnen bij een 8 meter cruiser met een open stuurstand, alle andere Leaders en NC boten beschikken over een sport top met overdekte stuurpositie waar met een groot schuifdak eenzelfde open beleving wordt gecreëerd (De sport top is optioneel voor Leader 36 en Leader 40). Luxe en design voeren de boventoon. De Leader modellen hebben een pantry benedendeks. Hiermee is het bovendeks wat meer gericht op het buitenleven. De salon loopt naadloos over in het achterdek waar je onder het verlengde dak van de salon nog een plekje in de schaduw kunt vinden. Een ruim zonnedek is voorop geplaatst.

De NC modellen beschikken over een prominenter stuurhuis waar de kombuis ook een plaats heeft gevonden. Met deze indeling wordt er voornamelijk bovendeks geleefd. Alleen de slaapgelegenheid en natte cel zijn benedendeks geplaatst.

De aandrijving van deze cruisers wordt verzorgd door inboard benzine- of dieselmotoren van respectievelijk Mercruiser of Volvo. De Leader 8 en NC 9 modellen zijn leverbaar met een enkele motorisering. De grotere exemplaren komen met een dubbele motorisering. Op de Leader 46 en de NC 14 kan Volvo’s IPS aandrijving worden geplaatst, in alle andere gevallen wordt dit door een sterndrive gedaan.

Cap Camarat
Maar liefst 13 modellen biedt de Cap Camaratserie verdeeld over console en deck uitvoeringen met een open of gesloten boeg. Volbloed off shore boten met een relatief hoog vrijboord voor een droge beschutte zit en een flinke breedte voor extra stabiliteit en ruimte aan boord. De CC serie vormt met een centraal geplaatste console de basis. Geheel open waarmee de nadruk op het buitenleven ligt. Voor comfortabele zitplaatsen zorgen een rondzit in de boeg en een bank tegen de spiegel naast de plaats voor stuurman en meevaarder achter de console. Eenmaal op de ankerplaats aangekomen is alles te transformeren in een zonnedek en kan het grote genieten beginnen.

De DC serie bestaat uit een tweetal deckboats die een aangenaam buitenleven combineren met het nuttige onderdeks zoals een bruikbaar toilet, slaapgelegenheid en natuurlijk een zee aan opbergruimte. Gangboorden zijn dit soort boten vreemd. Naar voren gaat altijd door het windscherm open te klappen. Maar Jeanneau heeft er met een king size trap voor gezorgd dat je ze niet mist en altijd de boeg kunt bereiken om een lijn te beleggen of om plaats te nemen op het riante zonnebed.

De WA modellen komen overeen met de hierboven genoemde CC serie maar dan met een gesloten voordek. WA staat voor walk around wat inhoud dat er beloopbare gangboorden zijn om het voordek te bereiken. In de console is een schuifdeur verwerkt om de cabine te bereiken. Groter dan je van de betreffende lengtemaat zou verwachten. Mooi afgewerkt met de beste houtsoorten en ouderwets vakmanschap. Naar ingelijmd tapijt tegen de wanden moet je op deze Europeanen tevergeefs zoeken. Strak en onderhoudsvriendelijk met een modern en toch scheeps karakter kenmerkt het interieur. Alle Cap Camarat modellen zijn uitgerust met een outboard. Op de grotere modellen behoord een dubbele motorisering uiteraard tot de mogelijkheden.

Merry Fisher
Zoals de naam al aangeeft een boot om mee uit vissen te gaan. Maar dat is bij lange na niet het enige doel van deze serie. Een ruime open kuip, licht en luchtig stuurhuis en accommodatie onderdeks maken deze boten net zo goed geschikt voor een mooie tocht met een gezin. Er is in een drietal modellen de keuze tussen een lay-out die aan dek meer ruimte geeft of onderdeks meer comfort biedt. De Marlin uitvoeringen van de 695, 755 en 855 hebben een walkaround stuurhuis en een open boeg. Voor vissers geeft dit meer bewegingsruimte om actief te hengelen. Daarnaast legt deze indeling meer de nadruk op het buitenleven. De andere mogelijkheid is een uitvoering met verhoogde gangboorden en een gesloten boeg. Het spreekt voor zich dat hiermee onderdeks veel meer mogelijkheden ontstaan om een interieur te plaatsen waar je een weekend mee uit de voeten kunt. Daarbij is op een verregaande manier gebruik gemaakt van alle ruimte die de lengte en breedte van de boten biedt.

De Merry Fishers zijn allen uitgerust met een outboard. Op de 855 is een dubbele motorisering ook mogelijk.


Dannijs Watersport introduceert de nieuwe activiteiten met deze uitgebreide collectie kwaliteitsboten op Boot Dusseldorf. Alle Jeanneau modellen worden daar tentoongesteld. In de showroom te Meppel zullen in de loop van het seizoen een groot deel van alle Jeanneau modelseries te bewonderen zijn.

Voor meer informatie:
Boatservice Dannijs B.V. / Boatland
Setheweg 18,
7942 LB Meppel
+31 (0) 522 - 25 93 11
[email protected]
www.boatland.nl
facebook.com/boatland

Facebook Comments "Boatservice Dannijs / Boatland.nl nieuwe dealer Jeanneau"
                         my-ip