MarinHome

Artikel - MarinHome

MarinHome
Vaarklare design houseboat

Laurens Koster

Wanneer een boot is ontworpen om op te wonen kan de functie de vorm behoorlijk wat geweld aandoen. Gielissen Linskens Shipyard, van oudsher bekend als bouwer van Catfish motorjachten en Custom Yachts, heeft dat heel anders aangepakt. De MarinHome is een zorgvuldig vormgegeven houseboat die optimaal gebruik maakt van de beschikbare binnenruimte en ook kan varen. De boot heeft een CE keur en past in de standaard maatvoering van een havenbox waarmee de recreatie mogelijkheden op de MarinHome eindeloos zijn.


We maken kennis met de MarinHome in Jachthaven ‘t Leuken aan het Limburgse Leukermeer. Een primeur, deze eerste is net te water gelaten en afgemeerd op een prominente plaats in de haven. Toch valt de boot niet overmatig op. Het design van deze houseboat detoneert op geen wijze met de jachten ernaast. Strakke rechte lijnen, een mooie kleurstelling in hoogglans wit met accenten in antraciet en een uitnodigend dakterras maken van de MarinHome een prettige verschijning.

Binnen zet het feest zich voort. Op 11,95m biedt de MarinHome een interieur wat gelijkwaardig is aan het onderkomen op een 20m motorjacht. Daarbij maken de rechte lijnen het mogelijk om voor de inrichting te putten uit het assortiment van een woonwarenhuis. De MarinHome heeft aan de voor en achterzijde een terras. Achter is de entree met een trap naar het dakterras. Voor schuift er een pui open en geniet je het ontbijt in de ochtendzon. Aansluitend is de woonkamer zoals thuis. Een zithoek met magnifiek uitzicht en een compleet ingerichte keuken. Slaapgelegenheid is er in een ruime tweepersoons kamer met daarnaast een kinder of logeerkamer. Toilet en een forse douchecabine zijn aan de andere zijde geplaatst. Een flink aantal inbouwkasten zorgen voor voldoende bergruimte.

De MarinHome beschikt over een dakterras van maar liefst 20m2. Dit eerste exemplaar is van nogal wat opties voorzien waaronder een bimini over de helft van het terras met een gesloten, halfdoorschijnende achterkant. Dit maakt van het zonnedek een flybridge van formaat en een ideale plaats voor een intieme cocktailparty met aansluitend een uitgebreide barbecue onder de avondzon.

De aluminium constructie maakt van de MarinHome een solide en onderhoudsarm bezit. De hoge isolatiewaarde van de composiet opbouw en HR glaspartijen maken de boot geschikt voor zomer en winter. Invriezen is geen probleem. Dit maakt de verhuurmogelijkheden en bijbehorend rendement uiterst interessant. Valckx Watersport legt momenteel als onderdeel van een totale herinrichting van jachthaven ’t Leuken, een nieuwe steiger aan waar een aantal MarinHome’s een ligplaats krijgen en bestemd zijn voor de verhuur.

De boten zijn vaarbaar met een 60PK buitenboord en een stuurstand voorop. De standaardversie voorziet daar echter niet in aangezien uit de praktijk blijkt dat daar niet vaak gebruik van wordt gemaakt. Incidenteel verplaatsen met een sleper of opduwer is dan een stuk economischer. Ondanks de perfecte afwerking en de overdaad aan luxe, ruimte en comfort is de MarinHome met deze filosofie zeer aantrekkelijk geprijsd en ligt de mogelijkheid om de aanschaf met verhuur te financieren binnen handbereik.

Specificaties:
Lengte: 11.95m
Breedte: 4.44m
Diepgang: 0.50m
Doorvaarthoogte: 3.38m
Woonoppervlak: 34m2
Prijs: v.a. € 127.000,-

Voor meer informatie:
Valckx Watersport Jachthaven ’t Leuken
De Kamp 7-A,
5855 EG Well
T: 0478 501 758
[email protected]
www.valckxwatersport.nl

Gielissen Linskens Shipyard
Geijsterseweg 10
5861 BL Wanssum
T: 0478 53 19 35
[email protected]
www.gielissen.nl

Facebook Comments "MarinHome"
                         my-ip