Buitenboordmotorspecial

Artikel - Buitenboordmotorspecial

Introductie buitenboordmotorspecial 2015
Suzuki
Arne Smit

In het voorjaar heb ik de grote buitenboordmotorentest 2015 uitgevoerd waarin alle in Nederland leverbare 10 pk buitenboordmotoren zijn getest. Dat artikel ging (uiteraard) hoofdzakelijk over de buitenboordmotoren; over de merken zelf heb ik toen niet veel gezegd. Met het oog op de buitenboordmotorentest 2016, waarin we grotere motoren zullen gaan testen, komen in dit artikel de importeurs en fabrikanten aan het woord om uit te leggen waar hun merk voor staat en wat de bijzondere eigenschappen en voordelen van hun organisatie zijn. Verdeeld over acht artikelen met achtergrondinformatie, geschiedenis en toekomstplannen van vrijwel alle in Nederland actieve buitenboordmotorfabrikanten en importeurs bieden een schat aan informatie om watersporters een goed gefundeerde keuze te kunnen laten maken voor een buitenboordmotor waar u jaren veel plezier van zult hebben.

Op het water wil je maar één ding met je boot, plezierig en probleemloos varen. Suzuki zorgt hiervoor. Suzuki heeft een groot scala aan buitenboordmotoren, variërend in vermogen van 2,5 tot en met 300 pk. Vanaf 9.9 pk zijn alle motoren leverbaar met elektronische injectie en veel modellen (zelfs de 9.9!) zijn uitgerust met Suzuki’s befaamde lean burn technologie. Dit is een elektronisch regelsysteem dat voortdurend zorgt voor het meest efficiënte brandstofmengsel en levert hierdoor maximale power met minimale brandstof. Door voortdurend de brandstofbehoefte te voorspellen op basis van een groot aantal parameters die continue worden gemeten, daalt het brandstofverbruik en daarmee samenhangend de uitstoot van milieuvervuilende stoffen. Zuiniger en schoner motoren zijn het resultaat. Suzuki is een van de drie grote Japanse buitenboordmotorenfabrikanten en viert dit jaar haar 50 jarig bestaan. Vanaf de oprichting in 1965 heeft Suzuki een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Profiterend van de kennis en innovatie van de bekende Suzuki autodivisie introduceerde Suzuki al in 1980 een buitenboordmotor van meer dan 100 pk, die tevens als eerste buitenboordmotor was uitgerust met automatische olie-injectie.

Vooral sinds de introductie in 1994 van de eerste Suzuki viertaktbuitenboordmotoren is Suzuki uitgegroeid tot een van ’s werelds meest toonaangevende en innovatieve buitenboordmotorenproducenten ter wereld. De introductie van de Suzuki 60 en 70 in 1997 betekende een belangrijke doorbraak. Waar veel andere fabrikanten nog jarenlang gebruik zouden maken van conventionele carburateurs startte Suzuki met innovatieve elektronische brandstofinspuiting. Een traditie die Suzuki nog altijd in ere houdt met de introductie van de eerste 9.9 pk buitenboordmotor met elektronische brandstofinspuiting (begin 2015).

In Nederland is Suzuki al zeven jaar op rij marktleider met de meeste verkochte buitenboordmotoren. Het succes van Suzuki buitenboordmotoren is in de eerste plaats te danken aan de betrouwbaarheid en ijzersterke reputatie van Suzuki producten. De uitstekende beschikbaarheid van reserveonderdelen en de service van importeur Nimag, gecombineerd met het uitgebreide netwerk van Suzuki dealers, zijn eveneens belangrijke voorwaarden voor het succes.

Nimag is sinds het begin van haar bestaan overtuigd van de visie dat een klant niet alleen een product koopt, maar tevens alle service en aandacht die erbij hoort. De klant kiest een buitenboordmotor samen met zijn dealer. De dealer weet en vertelt wat de meerwaarde is van Suzuki. Een logische conclusie is vaak dat de klant voor een Suzuki buitenboordmotor kiest om plezierig te varen. Zeker omdat de kosten die gedurende het buitenboordmotorleven worden gemaakt in het geval van de Suzuki opvallend laag zijn. Goed preventief onderhoud in combinatie met de hoge kwaliteitsnormen van Suzuki producten houden de kosten voor de klant laag. Originele Suzuki onderdelen zijn altijd op voorraad of snel te bestellen en de uitstekende relatie van de importeur met haar dealernetwerk betaalt zich terug aan de klant.
Nimag Nederland heeft al tientallen jaren een zeer hechte band met Suzuki. Al sinds 1964 importeert Nimag Suzuki motorfietsen in Nederland. Het was de heer Louwman, oprichter van Nimag, die in 1967 de eerste buitenboordmotor van Suzuki meenam naar Nederland. Sinds die tijd is Suzuki met hoge snelheid nieuwe modellen en technologieën voor de watersport blijven ontwikkelen, die Nimag met gestaag groeiend succes heeft verkocht op de Nederlandse markt. In de toekomst zal Suzuki continue blijven vernieuwen om watersporters het beste en meest betrouwbare product voor een goede prijs te bieden. Nimag zal zich blijven inspannen om in samenwerking met haar dealers het best mogelijke netwerk en de daarbij horende service te bieden waardoor Suzuki eigenaren tot de gelukkigste op het water blijven horen.

Informatie
Nimag BV
Lange Dreef 12, 4131 NH Vianen
Telefoon 0800 47 89 854
www.suzuki.nl


Facebook Comments "Buitenboordmotorspecial "
                         my-ip