Specialist in rib’s

Artikel - Specialist in ribís

Tiger Marine Center
Specialist in rib’s


Laurens Koster

Opgegroeid tussen sloepen, sport- en rubberboten in het watersportbedrijf van zijn vader was er voor Rolf Wimmers eigenlijk maar een doel. Een eigen onderneming, gespecialiseerd in ribs. Niet alleen in de verkoop van nieuwe boten maar ook in alle zorg eromheen zoals stalling, onderhoud of reparatie. Gestart op zijn 19e is in vier jaar tijd met dit vastomlijnde plan een bloeiende onderneming neergezet. Als importeur van Tiger Marine voor Europa met een goed geoutilleerde werkplaats en showroom ziet het toekomstperspectief er zonnig uit.


Tiger Marine Rib¬ís zijn in Itali√ę ontworpen en gestyled maar worden in Egypte gebouwd. Hierdoor wordt er veel boot aangeboden voor een scherpe prijs. Er zijn 17 verschillende modellen leverbaar maar maatwerk is ook mogelijk. Er is intensief contact met de fabriek in Cairo zodat speciale wensen secuur worden uitgevoerd.

De rib¬ís onder dit label zijn vooral familieboten waar met veel pk¬ís een hoop lol mee te beleven is. De boten bieden veel comfort maar hebben wel het stoere imago van een reddingboot behouden. De laatst ge√Įntroduceerde is een 850 Cuddy. Met het uiterlijk van een grote open rib is er toch een bruikbare kajuit met slaapplaatsen in de console van dit vlaggenschip gecre√ęerd. Naast luxe cruisers als deze levert Tiger Marine ook aangepaste boten aan hulpdiensten. Voor duikers en vissers is ook een deklayout beschikbaar die het best bij die doelgroepen past.

De boten komen vaarklaar aan maar worden in Schiedam voorzien van een motor en instrumenten. Het huismerk van Tiger Marine Center is Suzuki. Als gecertificeerde dealer beschikt Rolf over een professionele werkplaats om service en reparatie aan deze motoren te verrichten. Maar andere merken hebben ook geen enkel geheim voor de monteurs van Tiger Marine.

Als specialist in rib’s krijgen de tubes van een dergelijke boot extra aandacht. Reparaties aan PVC of hypalon van alle merken vormt geen enkel probleem. Maar ook het reconditioneren van een vervuilde boot of een algehele refit is tot kunst verheven. Bij een nieuwe boot wordt altijd voorgedaan hoe je de tubes het best kunt opvouwen voor transport en krijg je van Tiger Marine uitgebreid advies hoe de boot het best onderhouden kan worden.

Met het importeurschap voor heel Europa vind je Tiger Marine op alle grote watersportbeurzen. Ook op de afgelopen HISWA in Amsterdam. Als jongste ondernemer op de beursvloer heeft Rolf het met goed overleg voor elkaar gekregen een Tiger Marine 650 Topline bij de hoofdingang tentoon te stellen. Een goede zet om bezoekers direct in de juiste sfeer te brengen en te dirigeren naar de stand een stukje verderop. Ook voor Tiger Marine was de HISWA een succesvolle beurs met daadwerkelijke verkoop en een flink aantal leads.

Voor meer informatie:
Rolf Wimmers
Tiger Marine Center
Bokelweg 18
3125 AC Schiedam
06 48 74 96 38
info@rubberbootdiscount.nl
www.tigermarinecenter.nl


Facebook Comments "Specialist in ribís"
                         my-ip