Nieuw initiatief TTH Watersport

Artikel - Nieuw initiatief TTH Watersport

Rapid Marine
Nieuw initiatief TTH Watersport


Snelvaren zit TTH Watersport in het bloed. Dat kwam al tot uitdrukking toen deze onderneming uit Wieringerwerf in jetski’s ging handelen en uit wist te groeien tot een van de grootste dealers in Nederland. Daarnaast is TTH medeverantwoordelijk voor de aanwezigheid van Roughneck Marine BV. De bouwer van RIB’s op de Nederlandse markt. Ook een lijn boten waarbij sport en spektakel centraal staan. Maar met de productie in Nederland van Roughneck RIB’s stevig op de rit werd het voor Nico Dekker, de man achter TTH Watersport, tijd voor een nieuwe uitdaging. Die is inmiddels ingezet met Rapid Marine. Ribs met aluminium, polyester of een epoxy hull en aluminium vis- en werkboten die gericht zijn op de verwende watersporter met een voorliefde voor professionele schepen zoals die bij reddingdiensten, de kustwacht of de brandweer in gebruik zijn.


UMS Boat
Na een gedegen marktanalyse kwam Nico Dekker uit bij TUNA BOATS uit de Oekraïne, producent van aluminium boten tot 20 meter. Met de complete lijn was Rapid Marine te zien op Boot Dusseldorf. Hier bleek maar weer dat het assortiment goed aansloot op de vraag van de markt, vooral de 800 Cabin was bij de professionele watersporter in trek. Maar ook de Rapid Alu UMS 550 welke in de maand mei de boot van de maand is biedt vele mogelijkheden voor de Sportvisser of overheden zoals brandweer en politie. UMS is vanaf het moment dat het werd opgericht in 2000, uitgegroeid tot een toonaangevende producent van aluminium boten. Deze lijn boten kenmerkt zicht door de geoptimaliseerde hydrodynamica en veiligheid die onder ruige omstandigheden een veilige vaart biedt. Deze boten zijn daarmee een betrouwbare metgezel voor veeleisende vissers, snelheidliefhebbers en maritieme professionals.

Alu Peak
In het verlengde van UMS Boats is TTH Watersport een samenwerking aangegaan met Alu Peak. Dit is het bedrijf van Technisch Buro Dantzig, een naval architect die zijn sporen in zowel de pleziervaart als de professionele sector ruimschoots heeft verdient. TB Dantzig heeft jarenlange ervaring in de metaalbranche, de keuze voor aluminium ligt dan ook voor de hand. Er wordt gebruik gemaakt van Aluminium Almg-4.5 Mn H-111 vanwege eigenschappen als zeewater bestendig, licht in gewicht, onderhoudsarm en goed te bewerken.
Alu Peak boten worden volledig custom build gebouwd, de wensen van de klant staan centraal.
Normaliter ligt de levertijd van een dergelijk project rond de 6-8 maanden. In de samenwerking met Rapid Marine zijn dat er slechts 3. Dit hangt natuurlijk wel af van de specifieke wensen en voorkeuren, maar in principe kan een casco binnen drie maanden gereed zijn voor de installatie van accessoires en de tewaterlating. Alle boten hebben een uniek design, exclusief ontworpen door TB Dantzig in samenspraak Rapid Marine.

Rapid Marine RIB’s
Onder de eigen naam brengt TTH een viertal RIB’s op de markt met een uniek design. Het ontwerp van de hull komt bij het Engelse BWM vandaan. Deze producent heeft zichzelf een klinkende naam bezorgd door een RIB te ontwerpen die in 1993 de round Britain race wist te winnen in een recordtijd. De 2 dagen en 15 uur die hiervoor nodig waren heeft maar liefst 17 jaar lang in de boeken gestaan als snelste tijd ooit. Zoiets lukt niet met een slecht ontworpen of gebouwde boot.
De op deze leest geschoeide lijn Rapid Marine RIB’s bestaat uit een 5m, 6,5m, 7,7m en een 9m model. Romp dek en tubes worden in Engeland geproduceerd, de afbouw van deze supersnelle RIB’s vind bij TTH plaats waardoor er flexibel kan worden ingespeeld op de wensen van de klant.

Vaillant RIB’s
Veilig, stabiel, licht, prijsbewust en gemakkelijk te vervoeren. Met een Valiant is genieten van varen nog nooit zo gemakkelijk geweest. Voor TTH redenen om dit merk een plaats te geven onder de Rapid Marine paraplu. Vaillant RIB’s komen in drie smaken:
De comfort-serie, variërend van 5 meter tot 6,30 m, is de perfecte familieboot voor elke gelegenheid. De tubes zijn gemaakt uit de sterkste PVC soort. De kleurstelling is grijs met blauwe accenten die het dynamische karakter van deze boten versterken.
De classic-serie biedt vijf modellen, variërend van 5 meter tot 6.85m. Deze nieuwe serie is gemaakt met de hoogste kwaliteitseisen in het achterhoofd. Ze komen met hypalon tubes, een synthetische rubbersoort die goed bestand is tegen UV straling. De tubes zijn wit, een kleur die de boten een elegante uitstraling geeft.
De sport-serie is recent uitgebreid tot zeven modellen, van 4,7 meter tot 7,6 m. Deze rib’s zijn speciaal ontworpen voor watersporters die op zoek zijn naar functionaliteit, topprestaties en zeewaardigheid voor een betaalbare prijs. Maar ook voor liefhebbers van waterskiën, vissen of duiken zijn dit boten op maat.

Black Fin
Om ook watersporters die voor stijl en elegantie gaan van dienst te kunnen zijn maakt het Italiaanse Black Fin de modellijnen van Rapid Marine compleet. Want met stijl, snelheid en elegantie definieer je een Black Fin Rib het beste.
Deze nieuwe lijn uit de koker van Jolly Boats bestaat uit vier modellen van 6.96m tot 10m. Elk met een eigen identiteit: de Elegance 7, Elegance 8, Elegance 9 en Elegance 10.
Sinds de start in 2007 heeft Black Fin zich in de markt gezet als premium merk in RIB’s. Het unieke ontwerp van de romp met een diepe V-vorm geven de rib’s een surplus aan stabiliteit en comfort. Een Black Fin Elegance is daardoor zeer zeewaardig, ook in de ruigste omstandigheden.
Ontworpen met de nieuwste CAD / CAM-
technologie, zijn alle details uiterst doordacht waardoor er uit de beschikbare ruimte een maximum aan comfort wordt gehaald.
Alle modellen zijn voorzien van een “Hi-Power” romp met een multi-axiaal laminaat wat het best bestand is tegen het geweld van een flinke golf. Deze constructiemethode maakt de romp ook stijver en heeft daardoor ook een hoger laadvermogen dan andere vergelijkbare ontwerpen. De garantie op deze romp is 2 jaar. The Black Fin tubes worden gemaakt uit neopreen Hypalon 1670 D-Tex wat de boten ook geschikt maakt voor gebruik in zonnige omstandigheden.

Door deze verschillende modellijnen samen te brengen onder een duidelijke eigen merknaam zet TTH een aanbod van formaat neer. Het zeer brede pakket zal iedere watersporter met iets van benzine of diesel in de aderen aanspreken. Met Rapid Marine is voor iedere tak van gemotoriseerd watersporten een haarfijn op het doel toegesneden boot beschikbaar.

Voor meer informatie:

Rapid Marine powerd by TTH Watersport
Schelphorst 22c6
1771 SL Wieringerwerf
info@rapidmarine.nl
www.rapidmarine.nl
0227-604362 of 0654-764967

Facebook Comments "Nieuw initiatief TTH Watersport"
                         my-ip