Regent Track and Trace

Artikel - Regent Track and Trace

veno Regent Track and Trace

Effectieve antidiefstal voor onze
nieuwe Winsome sloep

Laurens Koster

Met een kantoor aan de Amsterdamse Keizersgracht ontkom je er niet aan om als mediabedrijf met een focus op watersport, ook een leuke boot voor de deur te hebben liggen om het unieke vaargebied van Amsterdam en omstreken te verkennen. Een punt van aandacht is alleen wel dat de boot nogal onbeheerd wordt afgemeerd. Om het dievengajes voor te zijn hebben we daarom een Track and Trace systeem van Regent Mobile Security laten installeren. Niet zomaar een gps tracker maar een state of the art systeem wat verder doorontwikkeld is dan wat er tot nu toe op dit gebied te verkrijgen was.

Regent Mobile Security is al sinds 1995 actief op het gebied van zakelijke en particuliere beveiligingen. Innovatie, professionele producten en een goede service zijn de rode draad door deze organisatie. Vragen uit de markt naar mobiele beveiligingsoplossingen heeft gemaakt dat er een aparte beveiligingstak is ontstaan, Regent Track & Trace.
Door middel van de laatste technologie op het gebied van gps volgsystemen heeft Regent Track & Trace een serie bedrade- en draadloze track en trace systemen ontwikkeld met ongekende mogelijkheden voor de meest uiteenlopende toepassingen. Ook voor de watersport.

Diefstal van boten komt steeds vaker voor. Jaarlijks worden ruim 1.200 vaartuigen en meer dan 2.000 buitenboordmotoren ontvreemd. De toename is eigenlijk niet zo verwonderlijk, omdat de politie niet de capaciteit in huis heeft om veel aandacht te schenken aan deze vorm van diefstal.
En omdat het vaak uitmondt in een verzekeringskwestie geeft de sterke arm er ook maar weinig prioriteit aan. Waakzaamheid is dus geboden. Vooral sloepen en de lichtere buitenboordmotoren tot en met 10 pk zijn populair voor het slag mensen zonder geweten.

Nu kun je een roestige spijker in een stuk hout slaan en daarmee op wacht gaan staan. Dat is alleen nogal arbeidsintensief en wanneer het er op aankomt, kun je dat stuk hout maar beter achterwege laten voor je er iets onwettelijks mee doet. Beter is het voor een methode te kiezen die je via tablet of smartphone exact laat zien waar je boot zich bevind of naartoe vaart terwijl je daar als booteigenaar geen toestemming voor hebt gegeven. Waar de politie de boel laat voor wat ze is bij een aangifte van diefstal, is men in een heterdaadje wel uitermate geïnteresseerd. Regent Track and Trace voorziet in een dergelijk systeem zonder verborgen kosten. Regent werkt niet met abonnementen die iedere maand weer iets kosten maar met een pre-paid systeem. Gelijk aan wat met telefonie ook gebruikelijk is. Opwaarderen gaat door credits bij te kopen. Wanneer je het systeem gewoon gebruikt scheelt deze opzet aanmerkelijk in de kosten. Het gebruik van de website waar je kunt zien of de boot nog op zijn plek ligt, is gratis. Naast voldoende credits hoef je dus alleen maar het Track and Trace systeem aan te schaffen om dieven te slim af te zijn.

Tot nu toe bestonden er alleen track en trace systemen die gevoed werden door de scheepsaccu’s. Regent Mobile Security ontwikkelde het eerste draadloze track en trace systeem dat op zijn eigen interne batterij zo’n drie jaar blijft functioneren. Een draadloos Track and Trace systeem geeft een aantal voordelen voor de beveiliging van een boot of motor. De montagemogelijkheden zijn eindeloos, omdat er geen stroomdraadje nodig is komt iedere onzichtbare plaats aan boord in aanmerking. De dief kan een draadloos systeem ook veel moeilijker detecteren. De montage is uiterst eenvoudig waarmee wisselen van boot ook geen enkel probleem is.

Bij de toepassing van Track and Trace in de watersport staat voorop dat het vaak in een vochtige omgeving wordt geplaatst waarbij een goed bruikbare permanente stroomvoorziening niet altijd mogelijk is. Daarnaast is niet alleen diefstal van de boot zelf een risico maar ook buitenboordmotoren lopen een verhoogde kans.
Alle Marine Track and Trace systemen van Regent zijn dan ook voorzien van een waterdichte behuizing en uitgerust met een Heavy Duty battery-pack. Deze batterij zorgt er voor dat je bij normaal gebruik ten minste 3 jaar met dezelfde batterij kunt tracken en tracen, zonder afhankelijk te zijn van een scheepsaccu. De kleine compacte trackers kunnen zowel in de boot als in een buitenboordmotor worden geplaatst.

Regent Track and Trace is VBV/SCM gecertificeerd. Dat kan voor de verzekering van cruciaal belang zijn. In sommige gevallen ben je verplicht om de boot te voorzien van een GPS tracker en alleen de systemen met dit keurmerk komen dan in aanmerking. Regent Track and Trace is op dit moment het enige betaalbare pre-paid GPS volgsysteem met een geldig VBV/SCM certificaat.

Onze Winsome 590 is een juweel om te zien. Het is een spitsgatsloep met een overnaadse polyester romp. Afgewerkt met mahonie. Genoeg voor een rijke uitstraling maar nu ook weer niet zoveel dat het onderhoud moeilijk bij te houden is. Onder de fraai gelakte motorkist staat een 2 cilinder Sole trots blauw te zijn. Een vaste schroefas en een enigszins gebalanceerd roer maken de voortstuwing compleet. In een mooie zachtblauwe kleur is de boot een chique maar ook opvallende verschijning. Een boot die iedereen wil hebben, ook degene die er niet voor wenst te betalen. Voor die categorie heeft Regent in een handomdraai een Track and Trace systeem aangemeld en geplaatst op een onzichtbare en ontoegankelijke plaats. Tenminste, je kunt er wel bij maar bij ongeoorloofde pogingen daartoe krijgen we daar direct een melding van. Op onze smartphone kunnen we inderdaad zien waar de boot ligt en dat deze niet in beweging is. Ook is de batterijstatus zichtbaar en hoeveel credits we nog hebben.

Regent Track and Trace maakt onze verwachtingen geheel waar. Onze verzekeraar is er blij mee, iedereen kan ermee overweg en de positie die opgegeven wordt klopt exact. Maar het belangrijkste is toch wel dat de Winsome nog steeds in ons bezit is en ook zal blijven.


Voor meer informatie:
Regent Mobile Security
Rivium Quadrant 90
2909LC Capelle a/d IJssel
Tel: 088 – 99 00 106

www.trackentraceregent.nl
[email protected]

Facebook Comments "Regent Track and Trace"
                         my-ip